Skocz do zawartości

Jeśli jestem osoba bezrobotna i ucząca się w liceum dla dorosłych mam jakie kolwiek szans na wizę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aha. No to jak ten Polak ma obywatelstwo to po ślubie matka doczeka około roku na swoje zielona kartę. Wtedy może cię sponsorowac i potrwa to kilka lat. 

Innej drogi po prostu nie masz..  chyba że loteria. 

• Odpowiedzi 38
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie masz ani zamknietej drogi ani tez otwartej. Sa przypadki ze takie osoby dostaja wize a sa tacy i ze za 10 razem wizy nie ma i trzeba czekac. Co do szkoly zalezy kiedy to zaczoles czy przed wyjazdem Twojej Mamy czy tez po. Tych pytan troche jest i gdy Konsul Cie zobaczy to oceni jak jestes wiarygodny bo My nie mamy wgladu np w ds 160 Twojej Mamy co tam wpisala i dlaczego juz jest w innym miejscu a to czasami zapala czerwona lampke ze Ty podobnie zrobisz..

Napisano
3 godziny temu, Adam Zbigniew Jankowski napisał:

Ogólnie to mam prace ale nie stała niby z umowa na pół roku i później moge starać się o przedłużenie ale to umowa zlecenia i wynagrodzenie dostaje do ręki nie na konto to poprawia choć trochę moja sytuacje bo nie ukrywając nie chciał bym czekać paru lat żeby zobaczyć się z matka 

Przeciez matka moze przyjechac do Ciebie....

Napisano

Nie odwiedzi go aż nie zrobi sobie legalnych papierów czyli min zielona karta lub paszport. To potrwa. Nikt jej obywatelstwa za samo małżeństwo nie da, dobrze o tym wiesz. Tak czy siak ma kilka lat widywania mamy poprzez Skype.

Napisano

Moja pierwsza karta zajęła całe 4 miesiące, od wysłania do zakończenia procesu. Słyszałam, ze obecnie dluzej ale w większości nie pare lat. Kto wie, moze ze wszystkim uwinie sie w 6-8 miesięcy i moze poleciec i syna odwiedzić, jesli chce go zobaczyc. Juz nie przesadzajmy. Dorosły człowiek bez matki wytrzymać nie moze? Co z tej młodzieży wyrośnie, to ja naprawdę nie wiem. Od cycka czas sie oderwać, przynajmńiej matczynego :P

Napisano
8 godzin temu, pelasia napisał:

Moja pierwsza karta zajęła całe 4 miesiące, od wysłania do zakończenia procesu. Słyszałam, ze obecnie dluzej ale w większości nie pare lat. Kto wie, moze ze wszystkim uwinie sie w 6-8 miesięcy i moze poleciec i syna odwiedzić, jesli chce go zobaczyc. Juz nie przesadzajmy. Dorosły człowiek bez matki wytrzymać nie moze? Co z tej młodzieży wyrośnie, to ja naprawdę nie wiem. Od cycka czas sie oderwać, przynajmńiej matczynego :P

Aos trwa około roku. Jak udało Ci się w 4 miesiące to miałaś po prostu dużo szczęścia.  :P

Napisano
3 minuty temu, Roelka napisał:

Aos trwa około roku. Jak udało Ci się w 4 miesiące to miałaś po prostu dużo szczęścia.  :P

Ja złożyłem papiery w połowie października, GC dostałem 12 lutego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...