ilya_ Napisano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 Manhattan, Now Jork. Na moim pietrze, u mnie w firmie od 2 tygodni pracuje polonijna firma. Chlopaki [jest ich 4] stawiaja sciany i robia drobna eletryke. Dzis szpachlowali. Nic szczegolnego. Chlopaki maja niezwykly jezyk. Uzywaja slowa na "k" ok 4-6 x na minute/osoba, slowa na "ch" ok 2,3 x na minute/osoba - co w pomnozeniu przez ilosc osob daje cos niesamowitego / makabrycznego !. Dzis liczylem. Do tego dochodza slowa poboczne typu: jeb..., piz....pierd.... no wiecie sami jakie slowa ! Oni sa w stanie uzyc przymiotnika jeb...do slowa srubka...tak pzykladowo. W biurze nikt nie zna polskiego. 2,3 razy dziennie przychodzi do nich jakis koles, chyba ich szef. Ten jeszcze lepszy jest. Juz raz tu pisalem, ze Polacy w US [jesli chodzi o budownictwo] nie prowadza zadnych firm budowalnych. Prowadza male "firmeki remontowe". Zatrudniaja bez ubezpieczen, bez benefitow. Zatrdniony jest zdany sam na siebie. No i tu mamy przyklad co za ludzie przychodza do pracy. Wiedzialem to z calej masy opowiesci. Teraz mam sie okazje przekonac na "wlasnych uszach" i polsuchac piekny jezyk ojczysty z kraju.
pelasia Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Taki język, to na ulicy w dużym miescie w PL to normalka. W polskich filmach tak samo, aż się odechciewa. Akurat jestem osoba, która nie ma potrzeby przeklinania za bardzo, wiec jak słysze to mi uszy więdną. Ja chyba jak dinozaur w tej dziedzinie...
cee Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Z badań wynika że osoby które często przeklinają są inteligentne
mcpear Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Czyli w opisywanej firmie to chyba sami doktorzy habilitowani pracują
cee Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Czyli w opisywanej firmie to chyba sami doktorzy habilitowani pracują Była mowa o częstym przeklinaniu, a nie nadużywaniu
pelasia Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 8 godzin temu, cee napisał: Z badań wynika że osoby które często przeklinają są inteligentne Zawsze wiedziałam, ze jestem " special"
cee Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Zawsze wiedziałam, ze jestem " special" Aaaa moja żona też przeklęta I to wykorzystuje
ilya_ Napisano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 melduje, ze pracownicy udali sie kur...na lunch. 11 godzin temu, mcpear napisał: Czyli w opisywanej firmie to chyba sami doktorzy habilitowani pracują matematycy, ale nikt doktora nie ma.....
Gość Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 A potem się wszyscy dziwią, skąd taki stereotyp, że Polak to musi przeklinac . (I pić :p) Oczywiście każdy cudzoziemiec wie też od razu co znaczy "kurwww.. ".
cee Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 melduje, ze pracownicy udali sie kur...na lunch. matematycy, ale nikt doktora nie ma..... Ciekawe co będą wpi...lać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.