Patipitts Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 Wczoraj mnie naszła ochota na kiszone ogórki (nie pytajcie), i jak szukałam online to natknęłam sie na polskie suszone grzybki, chyba ze 2/3 rodzaje. Jak ktos chce to podlinkuje (jak znajdę).
pelasia Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 W polskich sklepach grzyby suszone są. Pewnie 7 razy droższe ale są Mi ostatnio tak trochę rośnie ochota na ogórkową, więc chyba trzeba się za ogórasy wziąć
andyopole Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 33 minuty temu, pelasia napisał: W polskich sklepach grzyby suszone są. Pewnie 7 razy droższe ale są Mi ostatnio tak trochę rośnie ochota na ogórkową, więc chyba trzeba się za ogórasy wziąć Pierwsze, moje, tegoroczne, małosolne, juz kończę zjadać. Natomiast te na kiszenie zimowe robi się pozniej, w zaleznosci od regionu USA, lipiec lub sierpień. Wygląda że w tym roku będę miał także ogórki w moim ogródku, w tej chwili mają ok. 2 cm glugosci.
andyopole Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 44 minuty temu, Patipitts napisał: Wczoraj mnie naszła ochota na kiszone ogórki (nie pytajcie), i jak szukałam online to natknęłam sie na polskie suszone grzybki, chyba ze 2/3 rodzaje. Jak ktos chce to podlinkuje (jak znajdę). No comments.
pelasia Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 34 minuty temu, andyopole napisał: Pierwsze, moje, tegoroczne, małosolne, juz kończę zjadać. Natomiast te na kiszenie zimowe robi się pozniej, w zaleznosci od regionu USA, lipiec lub sierpień. Wygląda że w tym roku będę miał także ogórki w moim ogródku, w tej chwili mają ok. 2 cm glugosci. Ja to nic u siebie nie jestem w stanie wychodować. Za dużo gryzoni dookoła, które wszystko mi wyżerają. Musiałabym wybudować strzeną szklarnie. Ehhh łatwiej podskoczyć na farmers market
katlia Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 A jakie zwierza ci wyzeraja? Jelenie, przypadkiem?
pelasia Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 5 minut temu, katlia napisał: A jakie zwierza ci wyzeraja? Jelenie, przypadkiem? Nie, wiewiory, zające i cholerne chipmunki płot chroni przed jeleniami
mcpear Napisano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 Przeczytaj: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/3619 Grzyby suszone wg tego można przywieźć
Krzysztof122000 Napisano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 ok dzięki za odpowiedzi. Jeżeli chodzi o kaszę wiem że są ale akurat moja rodzina nie ma w pobliżu polskiego sklepu. Więc chcę im to przyweźć.
Krzysztof122000 Napisano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2018 Tylko czy jezeli to są małe ilości to czy muszę wpisywać to w deklaracje celną?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.