olmeca Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Napisano 31 Października 2018 Godzinę temu, ilon napisał: Pewnie skoku cisnienia No to napisz, co dostałaś W sumie w polszy to niemal standard aby z klienta głupka robić.
ilon Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2018 22 godziny temu, olmeca napisał: No to napisz, co dostałaś W sumie w polszy to niemal standard aby z klienta głupka robić. Wczoraj podjechalam do apteki i tabletki juz na mnie czekaly. $0 copay
Gość Napisano 2 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2019 A jak porównalibyście USA vs. UK pod kątem podatków i prowadzenia własnej firmy?
katlia Napisano 2 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2019 4 godziny temu, Dinozaur napisał: A jak porównalibyście USA vs. UK pod kątem podatków i prowadzenia własnej firmy? Zalezy od stanu... w niektorych jest latwiej prowadzic firmy i placi sie mniej podatkow, jest mniej regulacji, itp.
Gość Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Czy ten system podatkowy ogólnie jest bardziej przyjazny niż w Polsce? Czy w USA wszystko załatwia sie pocztą (np. wymiana dokumentów, kontak z urzędami) czy raczej tak jak w Polsce chodzi się do urzędu w większości przypadków?
sly6 Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 3 godziny temu, Dinozaur napisał: Czy ten system podatkowy ogólnie jest bardziej przyjazny niż w Polsce? Czy w USA wszystko załatwia sie pocztą (np. wymiana dokumentów, kontak z urzędami) czy raczej tak jak w Polsce chodzi się do urzędu w większości przypadków? Jeśli taki jest prosty to skąd tyłu prawników i doradców ma prace... Jeśli nawet nie chodzisz po urzędach to w innych sprawach musisz znać takie osoby by dobrze umowę podpisać.
Gość Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 1 godzinę temu, sly6 napisał: Jeśli taki jest prosty to skąd tyłu prawników i doradców ma prace... Jeśli nawet nie chodzisz po urzędach to w innych sprawach musisz znać takie osoby by dobrze umowę podpisać. To prawda.. Pytam, bo mój kolega ma firmę w UK. Mówi, że o niebo lepiej niż w Polsce. Bardziej przejrzysty system podatkowy, duzo załatwia telefonicznie, mniejszy koszt utrzymania firmy. Dlatego moja ciekawość tego jak to wygląda w Stanach.
sly6 Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 13 minut temu, Dinozaur napisał: To prawda.. Pytam, bo mój kolega ma firmę w UK. Mówi, że o niebo lepiej niż w Polsce. Bardziej przejrzysty system podatkowy, duzo załatwia telefonicznie, mniejszy koszt utrzymania firmy. Dlatego moja ciekawość tego jak to wygląda w Stanach. Pytaj się o dany Stan..
Gość Napisano 3 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Masz rację, wciąż trudno mi sobie uświadomić do jakiego stopnia prawo jest jednolite dla wszystkich stanów, a na ile każdy stan ma własne ustawy. Może Illinois, Michigan i Nowy Jork. To w sumie by mnie interesowało.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.