Skocz do zawartości

Loteria wizowa DV 2020

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
16 minut temu, Roelka napisał:

Rozpoczynamy sezon na zadawanie tych samych pytań co rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu..  może któryś z modow stworzy FAQ z wszelkimi odpowiedziami co do małżeństw (przed, po w trakcie loterii) zmiany adresu, opłat, itp. (Tak wiem ze cos podobnego mamy ale nikt tam najwyraźniej nie zagląda i przydałby się obszerniejszy temat ) Bo to już nudne się robi. :p 

To i tak nie pomoże bo  ludzie dążą do minimalnego wysiłku.

Przeczytanie FAQ to wysiłek. Łatwiej zadać pytanie. Taka natura i już.

A co do wykresu powyżej to liczba selectees jest wprost proporcjonalna do liczby zgłoszeń w danym okresie. Bardziej miarodajne byłoby przedstawienie procentowego udziału wylosowanych w całkowitej liczbie zgłoszonych w danym dniu.

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
49 minut temu, Roelka napisał:

Rozpoczynamy sezon na zadawanie tych samych pytań co rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu..  może któryś z modow stworzy FAQ z wszelkimi odpowiedziami co do małżeństw (przed, po w trakcie loterii) zmiany adresu, opłat, itp. (Tak wiem ze cos podobnego mamy ale nikt tam najwyraźniej nie zagląda i przydałby się obszerniejszy temat ) Bo to już nudne się robi. :p 

Przecież nie musisz odpowiadać, nie musisz nawet czytać. :D 

Wejdź na wątek "chciałem powiedzieć że..." I napisz coś fajnego. Coś co Cię odstresuje...;)

Napisano
24 minuty temu, andyopole napisał:

Przecież nie musisz odpowiadać, nie musisz nawet czytać. :D 

Wejdź na wątek "chciałem powiedzieć że..." I napisz coś fajnego. Coś co Cię odstresuje...;)

Faktycznie, odstresuje się jak opuszczę to forum. Trochę mam dość osób którym przeszkadzają moje posty. A przecież też mogą nie czytać i pójść się odstresowac. No nie? 

Napisano

Ja to forum czytam 10 lat. Jak mnie jakiś wątek nie interesuje to go spuszczam z wodą i już. Ewentualnie trochę podokuczam ale nieraz sztywniaki nie czują żartu czy ironii, nawet jeśli dodam stosowną emotke.:)

Napisano

Hej wszystkim!!

Wlasnie zauwazylem cos czego o dziwo nie zauwazylismy od kilku lat!!!! Mianowicie Zona nie zmienila Paszportu po slubie (5lat) i ma na panienskie nazwisko (co ciekawe, ostatnio (DV2018) nas wysolowali tez z tym paszportem, a danymi na dobre naziwsko...)

Wlasnie umawiamy sie na wizyte w Ambasadzie w Londynie, aby wyrobic nowy paszport, ale nie wiemy jak dlugo bedzie to trwalo... Pan cos mowil o 6tygodniach, od zlozenia wniosku - a jeszcze nie mamy terminu spotkania...

Czy w takim razie mamy zlozyc papiery na nasze naziwsko ale ze starym paszportem? I podmienic? Czy czekac na nowy i moze nie zdazyc...?

Pozdrawiam :)

Napisano
23 minuty temu, MMNycz napisał:

Hej wszystkim!!

Wlasnie zauwazylem cos czego o dziwo nie zauwazylismy od kilku lat!!!! Mianowicie Zona nie zmienila Paszportu po slubie (5lat) i ma na panienskie nazwisko (co ciekawe, ostatnio (DV2018) nas wysolowali tez z tym paszportem, a danymi na dobre naziwsko...)

Wlasnie umawiamy sie na wizyte w Ambasadzie w Londynie, aby wyrobic nowy paszport, ale nie wiemy jak dlugo bedzie to trwalo... Pan cos mowil o 6tygodniach, od zlozenia wniosku - a jeszcze nie mamy terminu spotkania...

Czy w takim razie mamy zlozyc papiery na nasze naziwsko ale ze starym paszportem? I podmienic? Czy czekac na nowy i moze nie zdazyc...?

Pozdrawiam :)

Pytanie co to ma do DV-2020 ? :) Temat chyba w 2018 powinien być.

Napisano
7 minut temu, Robson! napisał:

Pytanie co to ma do DV-2020 ? :) Temat chyba w 2018 powinien być.

Wylosowali nas - co nie znacza ze dostalismy zielona karte :) CN 33xxx - niestety sie nie zalapalismy na rozmowe - jak 4 miejsce w zawodach :(

My gulpi - nie ogarnelismy tego ze mamy stary paszport. Pytanie - zlozyc wniosek z starym paszportem (jak widac nie weryfikuja) i zmienic po otrzymaniu nowego...

Napisano
8 minut temu, MMNycz napisał:

Wylosowali nas - co nie znacza ze dostalismy zielona karte :) CN 33xxx - niestety sie nie zalapalismy na rozmowe - jak 4 miejsce w zawodach :(

My gulpi - nie ogarnelismy tego ze mamy stary paszport. Pytanie - zlozyc wniosek z starym paszportem (jak widac nie weryfikuja) i zmienic po otrzymaniu nowego...

Do wysłania zgłoszenia nie potrzeba paszportu.  Przy ds 260 jest potrzebny. 

Napisano

Nie chce źle doradzić bo dużej wiedzy na ten temat nie mam. Natomiast na instrukcji składania podanie o wizę jest informacja:  "Nazwisko, imię, drugie imię (dokładnie jak w paszporcie)." 

Napisano
3 godziny temu, lyzwad napisał:

Dla pewności - małżeństwo może złożyć dwa osobne wnioski?

Tak dwa osobne wnioski.

Pamiętać należy że główny aplikant ma sie kwalifikowac by mąż, żona dostali wizę. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...