Joanna30 Napisano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 10 minut temu, Xarthisius napisał: To chyba dziala tylko dlatego, ze tu wierza "na gebe". Przy zalatwianiu sprawy u congressmana nikt tak na prawde nie kazal nam udowadniac, ze tu mieszkamy. Zglosilismy sprawe do zalatwienia, podalismy adres i tyle. Jak spojrzysz na formularz na stronie rzeczonej congresswoman [1], to adres trzeba wpisac. Jasne, ze jak sie trafil malo rozgarniety aide, to mogl nie zauwazyc ze adres nie podpada pod dystrykt, ale zwroc uwage ze w formularzu nie mozna podac adresu spoza USA... [1] https://norton.house.gov/services/tours-and-tickets Ale zwróć uwagę, że na dole jest takie pole, w którym można wszystko wyjaśnić. I właśnie tam można wpisać, że się nie jest z USA. Przynajmniej tak robiły osoby, które wypełniały takie wnioski Może mi się uda, może nie. Kilku osobom się udało, innym nie. Czy przyczyną było to, że nie były z USA - nie wiem. Mogło już po prostu nie być miejsc na taką wycieczkę. Ale dzięki za pomoc.
MeganMarkle Napisano 6 Marca 2019 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 @Joanna30 to daj znać po fakcie jak poszło ! Wszyscy chyba jesteśmy ciekawi
katlia Napisano 11 Marca 2019 Zgłoś Napisano 11 Marca 2019 Super! A swoja droga, fakt, ze na oficjalnej stronie Bialy Dom podaje nieprawdziwe dane tylko potwiedza jakich lajdakow tam mamy.
andyopole Napisano 11 Marca 2019 Zgłoś Napisano 11 Marca 2019 23 minuty temu, katlia napisał: Super! A swoja droga, fakt, ze na oficjalnej stronie Bialy Dom podaje nieprawdziwe dane tylko potwiedza jakich lajdakow tam mamy. I weź tu człowieku zrób obywatelstwo. Normalnie wstyd.
Joanna30 Napisano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 8 godzin temu, katlia napisał: na oficjalnej stronie Bialy Dom podaje nieprawdziwe dane Miałam dokładnie takie samo zdanie co Ty, kiedy mi nasza ambasada odpisała. Że co??? Że Biały Dom kłamie??? Jak to? Ale pani mi to tak logicznie wytłumaczyła, że w sumie zrozumiałam, że faktycznie jest to nie do zorganizowania przez naszego konsula/ambasadora. A my, żeby zwiększyć nasze szanse, uderzyłyśmy do 4 kongresmanów. 3 kobiet i 1 mężczyzny. W opcjach zaznaczałyśmy zwiedzanie Białego Domu i Kapitolu (wiem, że można samemu zarezerwować wycieczkę po Kapitolu, ale skoro u kongresmanów jest taka opcja, to postanowiłyśmy skorzystać). 1. Z biura "mojej" kongresmanki najpierw dostałam odpowiedź, że zwiedzanie Białego Domu w dniu, w którym wskazałam nie jest możliwe i żebym podała inną datę. Po kilku godzinach przyszła druga odpowiedź, że zwiedzanie Kapitolu również jest niemożliwe. 2. Z biura kongresmanki z IL przyszedł mail, że przesłali naszą prośbę do Białego Domu i że powinnyśmy dostać mail z Białego Domu z dalszymi instrukcjami. 3. Z biura kongresmana z MA przyszedł dokładnie taki sam mail i z tego skorzystałyśmy. Ponadto napisali, że jeśli nie uda nam się zarezerwować wejścia do Kapitolu, to żeby skontaktować się z biurem 7-10 dni roboczych przed naszą wizytą w DC i biuro nam załatwi wejście 4. Z biura kongresmenki z NY dostałyśmy odpowiedź, że zwiedzanie Białego Domu nie jest możliwe, bo za dużo chętnych. Za to zarezerwowali nam zwiedzanie Kapitolu, także to mamy z głowy Oczywiście może się okazać, że faktycznie nie uda nam się zwiedzić Białego Domu i te dwie kongresmanki miały rację, że jest za dużo chętnych i nie ma wolnych miejsc (co by było ciut dziwnie bo okienko, kiedy można rezerwować dopiero co się otworzyło). A może to była taka standardowa odpowiedź, zamiast: nie jesteście naszymi wyborcami, więc nie będziemy się Wami zajmować. Co nie zmienia faktu, że są osoby nie będące obywatelami/rezydentami USA, którym udało się zwiedzić Biały Dom poprzez kongresmana. Czyli jakieś okienko jest. Choć z tego, co czytałam, to niezbyt warto tam iść, bo zwiedzanie trwa raptem kilkanaście minut i więcej czasu się czeka na wejście (m. in. security check), niż to warte. No ale to Biały Dom. I tak o tym, czy faktycznie będziemy mogły wejść dowiemy się na 2-3 tygodnie przed, więc zobaczymy co będzie. Na zwiedzanie Pentagonu też już się zapisałyśmy
katlia Napisano 12 Marca 2019 Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 Jestem pod wrazeniem! I trzymam kciuki ze sie wszystko uda.
ilon Napisano 13 Marca 2019 Zgłoś Napisano 13 Marca 2019 Wow super! Moze tez sobie kiedys tak cos ogarne, albo dopiszcie mnie dziewczyny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.