Gość Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 Dzień dobry, Czy możecie polecić jakąś sieć punktów stomatologicznych/ortodontycznych w USA która zajmuje się aparatami stałymi na zęby? Aparat ma być nie dla mnie, ale ktoś mnie poprosił o zadanie tego pytania. Ile płaciliście za swoje aparaty? Ile kosztuje mniej więcej zwykłe wyrwanie zęba (ze znieczuleniem)?
andyopole Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 Z autopsji: rwanie ósemki z antybiotykiem, prawie $600.
Gość Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 28 minut temu, andyopole napisał: Z autopsji: rwanie ósemki z antybiotykiem, prawie $600. bardzo dużo. Czy podstawowe ubezpieczenie pokrywa takie nagłe zabiegi bolących zębów?
mcpear Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 "Podstawowe ubezpieczenie" - to termin, który trudno zdefiniować. Usługi dentystyczne pokrywane są przez oddzielne ubezpieczenie stomatologiczne. Warunki każdego z nich są inne. W zasadzie wszelkie zabiegi posiadają deductible z wyjątkiem czyszczenia i zabiegów prewencyjnych. Rwać nie rwałem ale robiłem jedną kanałówkę (w trybie nagłym - bolący ząb) i co-pay miałem na poziomie $500 - rachunek dla ubezpieczalni był chyba na $800 dodatkowo - w sumie $1300 - wszystko odbyło się na jednej wizycie (prawie 2 godziny). Dentysta w USA jest bardzo drogi. Moje doświadczenie w tym kraju uczy, że im bardziej zabieg jest "nagły" tym cena może być wyższa. Znam wielu Polaków co "zaliczają" dentystę podczas dorocznych wakacji w Polsce.
Gość Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 Ma to sens. Moja znajoma usuwała zęba w Polsce i poza ubezpieczeniem zapłaciła tylko 120 złotych... Różnica ogromna
andyopole Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 3 godziny temu, Dinozaur napisał: bardzo dużo. Czy podstawowe ubezpieczenie pokrywa takie nagłe zabiegi bolących zębów? Oczywiście zęby robie zawsze w Polsce. Moje ubezpieczenie zdrowotne, nawiasem mówiąc zupełnie dobre i w całości pokrywane przez firmę, nie pokrywa dentysty a także lekarza od oczu. Gdy powiedziałem mojemu polskiemu dentyście ile zapłaciłem za rwanie ósemki to aż przysiadł.
Xarthisius Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 6 minutes ago, andyopole said: Oczywiście zęby robie zawsze w Polsce. Moje ubezpieczenie zdrowotne, nawiasem mówiąc zupełnie dobre i w całości pokrywane przez firmę, nie pokrywa dentysty a także lekarza od oczu. Gdy powiedziałem mojemu polskiemu dentyście ile zapłaciłem za rwanie ósemki to aż przysiadł. To wogole dobry pomysl na biznes: wycieczki dentystyczne do Polski dla Amerykanow. W cenie uslugi: przelot, tygodniowe wczasy w jakims urokliwym miejscu, drinki z palemka. Do kieszeni bysmy brali tylko roznice pomiedzy w.w. a cena uslugi w USA. Sadze, ze daloby sie wyzyc.
kzielu Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 14 minut temu, Xarthisius napisał: To wogole dobry pomysl na biznes: wycieczki dentystyczne do Polski dla Amerykanow. W cenie uslugi: przelot, tygodniowe wczasy w jakims urokliwym miejscu, drinki z palemka. Do kieszeni bysmy brali tylko roznice pomiedzy w.w. a cena uslugi w USA. Sadze, ze daloby sie wyzyc. Ja nawet kiedys robilem wstepne kalkulacje - do zrobienia i do zarobienia - moim zdaniem. Szczegolnie w przypadku grubszych rzeczy jak implanty....
katlia Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 7 godzin temu, Dinozaur napisał: Czy możecie polecić jakąś sieć punktów stomatologicznych/ortodontycznych w USA która zajmuje się aparatami stałymi na zęby? Sieci nie znam, jak inni korzystalam z uslug ortodonty z prywatna przychodnia kolo mnie. Szybkie sprawdzenie w Google pokazuje ze istnieja -- naprzyklad SmileDirect. Co do ceny, trudno powiedziec bo to zupelnie zalezy od stanu zebow. Slyszy sie o przecietnej cenie okolo $5,000... ale tez slyszalam ze ktos w rodzinie wydal powyzej $11,000... Ceny oczywiscie moga sie roznic od ortodonty do ortodonty, i jezeli nie ma sie ubezpieczenia, to mozna dostac jakas zniszke. Stosunkowo niedawno tez pojawily sie firmy ktore robia diagnozy/przesylki przez internet, najwyrazniej jest na to rynek ale jak dobry nie wiem. Ortodonta do ktorego chodzily moje dzieci takze sprawdzal aparat co ile tam miesiecy, czasami robil zmiany, itp - nie wiem czy takie uslugi sa wlaczone przez firmy mail-order (przez poczte.)
Jackie Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 2 godziny temu, Xarthisius napisał: To wogole dobry pomysl na biznes: wycieczki dentystyczne do Polski dla Amerykanow. W cenie uslugi: przelot, tygodniowe wczasy w jakims urokliwym miejscu, drinki z palemka. Do kieszeni bysmy brali tylko roznice pomiedzy w.w. a cena uslugi w USA. Sadze, ze daloby sie wyzyc. Są już takie biznesy, tyle że do Meksyku ludzi wysyłają, a nie do Polski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.