ditter Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 ^^^ Wiesz, generalnie i tak ci co wygrają w loterii w przeciągu bardzo krótkiego czasu znajdują pracę, więc często będą ją mieli już nagraną od razu po przylocie. Ponadto - dla tych co nie będą mieli tego szczęścia, zapewne podstawowy pakiet nie będzie drogi, a później w razie potrzeb po uzyskaniu pracy go sobie zmienią.
Halyna Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 3 godziny temu, Valaya napisał: http://britsimonsays.com/how-to-handle-new-healthcare-requirement-for-the-interview/ Co sądzicie? Nie rozumiem zamieszania - jeśli ktoś zamierza osiedlić się w kraju, w którym de facto nie istnieje publiczna służba zdrowia to chyba zdaje sobie sprawę z jej kosztów, nieprawdaż? Poza tym wg wyliczeń z linku : https://www.visitorscoverage.com/visitor-health-insurance/quotes/ : Najdroższe ubezpieczenie Patriot America Plus na rok dla 2 dorosłych osób, coverage limit 1 mln USD (per person), deductible 0, Acute onset of Pre-Existing Conditions = 4300 USD. Więcej mi NFZ zabiera rocznie i nic z tego nie mam... Mój mąż płaci jeszcze więcej więc razem oddajemy parokrotność tej kwoty do NFZ. W PL opłacam dodatkowo prywatną opiekę w jednej z sieci aby zapewnić rodzinie dostęp do specjalistów "na teraz" a nie za "niewiadomo ile". Edit: Jest jeszcze o 500 USD droższy program Platinum z coverage do 2 mln USD ale w sumie nie rozumiem jak należy rozumieć rezydenturę : "(...)Please note that : Not Available for Addresses from the Following US States: Maryland (MD). Not available if Home Country/Country of Residences are: United States (USA). Not available for Citizens of: Botswana (BWA), Gambia (GMB), Ghana (GHA), Niger (NER), Nigeria (NGA) & Sierra Leone (SLE). (...)"
pelasia Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 Nie spotkalam sie jeszcze z 0 deductible ale az tak sie nie rozgladalam. Teraz 4300 miesiecznie? 4300×12=51,600 gdzie niektóre rodziny zarabiaja 50-60tys rocznie. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Nie każdego stać na taki wydatek. Ciezko mi uwierzyć ze mowa o 4300 rocznie, bo moje chyba kosztuje kolo tys miesięcznie z chyba 10tys ded.na rodzine. I jeszcze nalezy dodać do tego, kto jest w network i gdzie mozna sie udac a nie tam gdzie nam sie chce.
Halyna Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 Godzinę temu, pelasia napisał: Nie spotkalam sie jeszcze z 0 deductible ale az tak sie nie rozgladalam. Teraz 4300 miesiecznie? 4300×12=51,600 gdzie niektóre rodziny zarabiaja 50-60tys rocznie. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Nie każdego stać na taki wydatek. Ciezko mi uwierzyć ze mowa o 4300 rocznie, bo moje chyba kosztuje kolo tys miesięcznie z chyba 10tys ded.na rodzine. I jeszcze nalezy dodać do tego, kto jest w network i gdzie mozna sie udac a nie tam gdzie nam sie chce. To kwota za polisę rocznie za całą rodzinę. Zachęcam do wyliczeń aby nie wdawać się w niepotrzebne dyskusje https://www.visitorscoverage.com/?utm_source=Affiliate&utm_campaign=VC_Affiliate Tu są polisy dla zielono kartowców :https://www.visitorscoverage.com/green-card-health-insurance/plans/ I też jest tam ten plan... Edit: w PL tez mam tylko opiekę zdrowotną w sieci zarówno NFZ - tylko w placówkach posiadających umowę z NFZ i tylko jeśli jest limit przyjęć, jak i w prywatnej sieci - też tylko u nich. Edit2 : wklejam print screen - nie daje się inaczej skopiować:
Halyna Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 I co najlepsze - to jest najtańsze ubezpieczenie o tych parametrach jakie znalazłam Gdybym chciała kupić w PL to kosztowałoby ono 24 759,99 zł łącznie za 2 osoby...
fibrared Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 Nie wiem czy ktoś w ogole popelnił taki błąd w historii, ale wypełniając to zgłoszenie chyba z 20 razy finalnie w pośpiechu wpisałem odwrotnie imię i nazwisko i akurat to zgloszenie przeszło... Jak rozumiem to koniec przygody w tym roku? Poprawić zgłoszenia nie mogę, a ponowne i tak zostanie uznane za duplikat?
Halyna Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 Godzinę temu, fibrared napisał: Nie wiem czy ktoś w ogole popelnił taki błąd w historii, ale wypełniając to zgłoszenie chyba z 20 razy finalnie w pośpiechu wpisałem odwrotnie imię i nazwisko i akurat to zgloszenie przeszło... Jak rozumiem to koniec przygody w tym roku? Poprawić zgłoszenia nie mogę, a ponowne i tak zostanie uznane za duplikat? Leć do Sądu zmienić dane A serio - IMHO ponowne zgłoszenie MOŻE zostać odebrane jako duplikat albo co gorsza FRAUD (bo kombinujesz...) i w tym wypadku przekreślisz swoje szanse kompletnie.
fibrared Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 Co jeszcze lepsze w paszporcie wpisalem rownie źle...
Valaya Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 58 minut temu, fibrared napisał: Nie wiem czy ktoś w ogole popelnił taki błąd w historii, ale wypełniając to zgłoszenie chyba z 20 razy finalnie w pośpiechu wpisałem odwrotnie imię i nazwisko i akurat to zgloszenie przeszło... Jak rozumiem to koniec przygody w tym roku? Poprawić zgłoszenia nie mogę, a ponowne i tak zostanie uznane za duplikat? generalnie gdybyś się walnal w dacie urodzin zamienił dzień z miesiącem jesli dałoby radę to byłby grubszy problem, tutaj pewnie da się odkręcić bo teoretycznie dane są w pełni "poprawne". Natomiast chyba na tym etapie nie ma się co martwić, ja zobaczysz selected to dopiero wtedy trzeba będzie myśleć.
motorolnik Napisano 27 Października 2019 Zgłoś Napisano 27 Października 2019 Skoro temat zeszedł na ubezpieczenia zdrowotne, mam bardziej szczegółowe pytanie. Zadać je tutaj czy sugerujecie inny wątek?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.