Pomponik Napisano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 W dniu 10.11.2019 o 15:14, Robert1992 napisał: Jak myślicie mam duże szanse na zgode w ESTA po 2 odmowach wizy? Pierwszy jak się starałem to dostałem na rok A czemu Ci odmówili wizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 10 hours ago, Pomponik said: A czemu Ci odmówili wizy? Polecam na przyszlosc zerknac kiedy dany post byl napisany. Uzytkownik ktorego cytujesz nie byl obecny na forum od 2 lat, a jego post jest z roku 2019. Wiec, szanse na to czy ci odpowie sa raczej male. A tak poza tym - w wiekszosci przypadkow odmowy wizy B2 wynikaja ze "slabych zwiazkow z Polska". Jest to dosc szerokie stwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anxipanxii Napisano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Chcialabym was zapytac, serio juz nie wiem czy w mojej sytulacji warto starac sie o wize... Podczas koronawirusa przesiedzialam wize turystyczna o 6 miesiecy i 30 dni. Mialam zakaz wjazdu na 3 lata. 3 lata juz minely a ja dostalam odmowe wczoraj. Urzedniczka nic mnie nie pytala, jedynie co roobilam podczas koronawirusa, powiem wam szczerze, ze to byl najgorszy czas dla mnie, siedzialam w domu i balam sie leciec... Odmowiono mi wizy, Pani byla nieuprzejma. Rozwiodlam sie z mezem , mam prace ale nie mam rodziny ani kredytu. Wolny i szczesliwy czlowiek. CZY Warto sie starc ponownie? Jak przekonac urzednika? Mam w NY znajomych i bardzo chce ich odwiedzic, moja ciocia tez jest coraz starsza i chcialabym ja zobaczyc. Jakies rady z Waszej strony? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Nie warto - szkoda pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2023 Przesiedzialas wize o 7 miesiecy... w tym czasie tylko siedzialas w domu? Jak sie utrzymywalas? Konsul na pewno pomyslal ze rowniez pracowalas nielegalnie. Loty do Polski tez praktycznie normalnie funkcjonowaly... Wedlug mnie nie warto sie starac. Chyba sie juz możesz pozegnac z mozliwoscia otrzymania wiz nie imigracyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2023 2 hours ago, anxipanxii said: (...) Wolny i szczesliwy czlowiek. (...) Możesz żyć i pracować w dowolnym kraju świata. Nic Ciebie z Polską nie trzyma - To nie jest najlepszy profil dla kogoś kto stara się o wizę turystyczną. Na wizę turystyczną praktycznie nie masz szans na bardzo długo. Przesiedziana wiza zostanie z Tobą w papierach dożywotnio. Nikt nie wierzy, że będąc w USA przez ponad 12 miesięcy nie podjęłaś nielegalnie pracy Koniec bana oznacza tylko to, że jakbyś się starała o wizę imigracyjną (czyli na wyjazd do USA na stałe) przez sponsorowanie rodzinne (małżonka) lub przez loterię albo pracodawcę to nie dostaniesz odmowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi455 Napisano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 dzień dobry, jestem nowy na tym forum i chciałabym się dowiedzieć czy osoba która w przeszłości miała mandat karny za art. 55 /kąpiel w miejscu zabronionym/ może zaznaczyć NIE w eście w pytaniu o areszt lub karalność? Tam mówią o serious damage albo harm gdzie myślę że w moim przypadku było to głupie ale nie serious... czy takie mandaty karne to według prawa USA conviction? jest jakiś odpowiednik? dodatkowo byłem wtedy zawieziony na komendę żeby mnie wylegitymować a na komisariacie dali mi mandat i mogłem potem pójść. czy to areszt według prawa amerykańskiego? jeśli tak jest i trzeba to zaznaczyć w aplikacjach jako areszt to ok ale co zrobić jeśli nie ma się dokumentów do okazania w ambasadzie na to bo tutaj w Polsce nie było to uznane za areszt i nigdy takie dokumenty nie powstały? dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 Mandat to po angielsku ticket. Ticket to nie to samo co conviction. Ze względu na mandat karny ja bym zaznaczył "NIE" w pytaniu ESTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi455 Napisano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiL999 Napisano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 No nie przesadzajmy, napawdę myślisz że mogłoby to mieć wpływ na uzyskanie wizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi