xvv Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 5 godzin temu, rzecze1 napisał: Na karcie kredytowej pewnie najpierw blokuja 14, a potem sciagaja tyle ile potrzeba. Z PayPalem nie wiem, ale mysle, ze powinien byc w razie odmowy zwrot 10. Płaciłem karta i zablokowali mi 15zl z hakiem wiec bylem zdziwiony czemu tak mało bo 14dolarów to ponad 50zl. Podsumowując wizy zniesione ale nie dla wszystkich.. szczerze to nie wiem za co dostałem odmowe dwa lata temu, pracuje i jest mi tu dobrze a USA to marzenie od wielu lat pod kątem turystycznym,ale nie przekonam ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 9 godzin temu, Valaya napisał: Mała rada, nie rada. My placilismy PayPalem i od razu zabrało cała kasę, więc po cichu liczyliśmy że to dobry znak . Jakby ktoś to potwierdził, to już byśmy mieli jakieś porownanie co do opłat. w instrukcji jest napisane najpierw 4 potem 10, ale u mnie od razu całość poszła. Nie składałem o esta bo nie mam chwilowo kogo wpisac jako miejsce docelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 6 godzin temu, Robert1992 napisał: Nie składałem o esta bo nie mam chwilowo kogo wpisac jako miejsce docelowe Nie musisz. Możesz wpisać "unknown" a dopiero w momencie wyjazdu wpisujesz faktyczny adres. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3qxmonika Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Witam Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć w temacie, kiedy odmówiono mu wizy w konsulacie a teraz przeszedł weryfikację ESTA pozytywnie? Lub negatywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xvv Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 1 minutę temu, 3qxmonika napisał: Witam Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć w temacie, kiedy odmówiono mu wizy w konsulacie a teraz przeszedł weryfikację ESTA pozytywnie? Lub negatywnie Esta nie bedzie pozytywna jeżeli była odmowa.. już się o tym przekonałem.. no i esta tak jak wiza nie gwarantuje wjazdu do USA... robilem este do Kanady dostałem bez problemu no i władze kanadyjskie nie piszą nic o tym że esta nie gwarantuje wjazdu do Kanady..mysle że są bardziej otwarci na turystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3qxmonika Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 4 minuty temu, xvv napisał: Esta nie bedzie pozytywna jeżeli była odmowa.. już się o tym przekonałem.. no i esta tak jak wiza nie gwarantuje wjazdu do USA... robilem este do Kanady dostałem bez problemu no i władze kanadyjskie nie piszą nic o tym że esta nie gwarantuje wjazdu do Kanady..mysle że są bardziej otwarci na turystów Normalnie aż się boję wypełniać ten wniosek..;) odmowę miałam niecałe dwa lata 11 minut temu, 3qxmonika napisał: Witam Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć w temacie, kiedy odmówiono mu wizy w konsulacie a teraz przeszedł weryfikację ESTA pozytywnie? Lub negatywn Normalnie aż się boję wypełniać ten wniosek...;) Odmowę wizy miałam niecałe dwa lata temu. I tak jak u wielu osób z błahego powodu... Ale nic i tak spróbuję z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joy2020 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) Cześć, ja mam brak zgody na podroż. Odmowa ESTA. Wcześniej dwa lata temu dwie odmowy w ambasadzie. Sprawdzali wniosek długo jakieś 24 h. w sekcji pytań o wcześniejsze odmowy zaznaczone: TAK Edytowane 14 Listopada 2019 przez joy2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joy2020 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 54 minuty temu, 3qxmonika napisał: Normalnie aż się boję wypełniać ten wniosek..;) odmowę miałam niecałe dwa lata Normalnie aż się boję wypełniać ten wniosek...;) Odmowę wizy miałam niecałe dwa lata temu. I tak jak u wielu osób z błahego powodu... Ale nic i tak spróbuję z ciekawości Strata pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joy2020 Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 20 godzin temu, ilya_ napisał: to jest bardzo cenna informacja dla innych. - mamy przypadek, odmowa w ambasadzie 2 lata temu, ESTA odmawia, czyli <10 letni okres Czekamy teraz na przypadek, ban 10 lat, czyli >10 letni okres ode mnie pobrali 14$ a wniosek odrzucili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 27 minut temu, joy2020 napisał: Cześć, ja mam brak zgody na podroż. Odmowa ESTA. Wcześniej dwa lata temu dwie odmowy w ambasadzie. Sprawdzali wniosek długo jakieś 24 h. w sekcji pytań o wcześniejsze odmowy zaznaczone: TAK Czyli w miare "swieze odmowy" gwarantuja "niemanie" ESTA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi