Skocz do zawartości

Praca

Anaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wien , że taki tematemat już  był ale chcę sprecyzować pytanie. Czy dostanę pracę u usa bez ukończenia studiów tylko z samą maturą? Chodzi mi pracę typu kelner czy praca na produkcij. Po prostu chodzi o pracę fizyczne a nie biurowe.

Napisano

W tym kraju ważniejsze jest to co umiesz a nie papierek. Mówię  o takich zajęciach które wymienilas, rzecz jasna. 

edit: o takim drobiazgu jak pozwolenie na legalna pracę nie wspomnę, to każdy wie. 

Napisano

Jezeli jestes tu legalnie, dostaniesz prace... akurat wiele restauracji NIE zatrudnia kelnerow bez experience -- wtedy jezeli w ogole to pracujesz jako hostess -- ale jak juz zdobedziesz jakies znaczace sie tu reference, problemu nie bedzie. 

Napisano
10 godzin temu, Anaa napisał:

Wien , że taki tematemat już  był ale chcę sprecyzować pytanie. Czy dostanę pracę u usa bez ukończenia studiów tylko z samą maturą? Chodzi mi pracę typu kelner czy praca na produkcij. Po prostu chodzi o pracę fizyczne a nie biurowe.

jak napisal @andyopole ameryka kocha ludzi ciezko pracujacych. Mozesz miec dyplom niewiadomo czego, ale jezeli masz 2 lewe rece do pracy - to w usa nie masz czego szukac. 

Napisano
Dnia 23.01.2020 o 12:03, Anaa napisał:

Oczywiście! Tylko musisz mieć pozwolenie na pracę.

Napisano
2 godziny temu, karolamo napisał:

Oczywiście! Tylko musisz mieć pozwolenie na pracę.

wszystko to głupie pozwolenie blokuje. 

w usa to i nawet bez podstawowej szkoły prace dostanie. 

jako imigrant ? panie ! pracowitość, haj hał ju i do przodu !

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wyobraz sobie ile bedziesz mial jak beda odsylac Cie na emeryture :lol:.

Dla zainteresowanych, proces rekrutacyjny trwa rok oraz wymagana jest znajomosc rosyjskiego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...