seeer Napisano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 3 minuty temu, MeganMarkle napisał: Nie potrzebujesz SSN żeby konto otworzyć, tak naprawdę jedyne co potrzeba to adres do korespondencji w usa (ja podałam znajomych adres) i musisz być osobiscie to konto założyć. Paszport wystarczy. Ja zakładałam w BoA ok,dziękuję! A w paszporcie musi być wiza pracownicza czy na turystycznej (ważnej) też można otworzyć?
andyopole Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 46 minut temu, seeer napisał: o matko! A któryś z banków otwiera konto tylko z SSN albo z mniejszą ilością dokumentów? Ja założyłem z polskim paszportem, na wizie turystycznej. Motywowalem tym ze przywiozłem trochę grosza i nie chce trzymać pod poduszką. USBank.
MeganMarkle Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 1 hour ago, seeer said: ok,dziękuję! A w paszporcie musi być wiza pracownicza czy na turystycznej (ważnej) też można otworzyć? Ja zakładałam na turystycznej. Ich naprawdę to nie obchodzi. Chcą twoją kasę i tyle . Ja po prostu chciałam wtedy mieć „konto typu zaskórniak” w stanach, tak na czarna godzinę jakby w PL państwo położyło łapę na kasie czy coś. Nie ufam obecnej władzy :p
andyopole Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 20 minut temu, MeganMarkle napisał: Ja zakładałam na turystycznej. Ich naprawdę to nie obchodzi. Chcą twoją kasę i tyle . Ja po prostu chciałam wtedy mieć „konto typu zaskórniak” w stanach, tak na czarna godzinę jakby w PL państwo położyło łapę na kasie czy coś. Nie ufam obecnej władzy :p Witaj w klubie...
mcpear Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 3 hours ago, seeer said: ok,dziękuję! A w paszporcie musi być wiza pracownicza czy na turystycznej (ważnej) też można otworzyć? Wels Fargo i Citi pozwalają na turystycznej
seeer Napisano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 11 godzin temu, mcpear napisał: Wels Fargo i Citi pozwalają na turystycznej w internecie jest napisane, że potrzebne jest valid id do wyrobienia. Jesteś pewny, że można na turystycznej?
mcpear Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 Jestem 100% pewny. Jeden z moich kolegów założył w WF a drugi w Citi. Musieli przedstawić dwa ID w Citi i trzy w WF. Przedstawili w Citi: polski paszport i polskie DL; w WF: polski paszport, polskie DL i polską kartę kredytową wydaną przez polski bank z ich imieniem i nazwiskiem. Założyli konto bez problemu - pamiętaj podpisać (upomnieć się nawet jak ci nie dadzą) formę W-8BEN, a jak będą się krzywili, że nie chcesz podpisać W-9 - to powiedz, że W-8BEN jest zamiennikiem i stosuje się ją w przypadku nieamerykańskich rezydentów podatkowych. W-9 podpisać nie możesz bo nie jesteś amerykańskim rezydentem podatkowym. Dla niektórych urzędników w banku możesz być pierwszym takim przypadkiem W obu przypadkach niezbędny był amerykański numer telefonu do otwarcia konta - mieli jakąś kartę w T-Mobile i na ten numer otwarli. Na polski numer nie mogli - bo się nie mieścił w elektronicznym formularzu a chyba jakiś SMS weryfikujący musieli odebrać i kod podać
seeer Napisano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 40 minut temu, mcpear napisał: Jestem 100% pewny. Jeden z moich kolegów założył w WF a drugi w Citi. Musieli przedstawić dwa ID w Citi i trzy w WF. Przedstawili w Citi: polski paszport i polskie DL; w WF: polski paszport, polskie DL i polską kartę kredytową wydaną przez polski bank z ich imieniem i nazwiskiem. Założyli konto bez problemu - pamiętaj podpisać (upomnieć się nawet jak ci nie dadzą) formę W-8BEN, a jak będą się krzywili, że nie chcesz podpisać W-9 - to powiedz, że W-8BEN jest zamiennikiem i stosuje się ją w przypadku nieamerykańskich rezydentów podatkowych. W-9 podpisać nie możesz bo nie jesteś amerykańskim rezydentem podatkowym. Dla niektórych urzędników w banku możesz być pierwszym takim przypadkiem W obu przypadkach niezbędny był amerykański numer telefonu do otwarcia konta - mieli jakąś kartę w T-Mobile i na ten numer otwarli. Na polski numer nie mogli - bo się nie mieścił w elektronicznym formularzu a chyba jakiś SMS weryfikujący musieli odebrać i kod podać super, dziękuję za informację! W nr w Stanach po prostu wyrobili na paszport? Można potem te smsy weryfikujące odbierać w innym kraju czy potrzeby jest do tego abonament?
mcpear Napisano 1 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 nr w stanach dostajesz w salonie telefonii. Jak masz nowy telefon to nawet mozesz dolozyc jako drugi wirtualny eSim do swojego telefonu. SMS musieli odebrac przy urzędniku podczas otwierania konta w banku. On spytal sie o numer. Wysłał SMS i przy nim trzeba było kod aktywujący podać. Konto otwierasz w banku będąc fizycznie w banku (opcja otwierania przez internet NIE działała na polskie dokumenty)
ilya_ Napisano 3 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2020 przeciez to na odleglosc widac, ze to Ty chcesz "to" konto zalozyc bedac na turystycznej tu, albo byc moze juz jestes i cash Ci sie nie miesci w pokoju. "bladzisz" bo nie wiesz do ktorego banku sie udac z paszportem, niewazna i wiza w paszporcie i bez SSN. to sa posty w stylu "znajomy pyta" czy tam "pytam za sasiada"....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.