lukasz007 Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Wiem, że kilka dni temu rozmawialiśmy na temat Zaświadczenia o Niekaralności - ale dziś Pan w sądzie mnie dobił... Z faktu, że zeszłoroczne zaświadczenie dobiega końca to postanowiłem sobie wyrobić nowe na rozmowę. Wypełniłem za siebie i za żonę i poszedłem do sądu - Pan w okienku z fochem, że przerwałem mu siestę. Sprawdził i przystawił pieczątkę - jedną - zbiorczą... To mu mówię, że w zeszłym roku miałem 3 pieczątki po jednej na każdy rejestr i że dziś również tak potrzebuję bo to do ambasady, a On na mnie z krzykiem, że jak coś mi się nie podoba to w Warszawie mam sobie w sądzie wyciągać bo On tutaj ma tylko jedną pieczątkę i to jest równoważne z tamtymi trzema... Chwile jeszcze się z nim pokłóciłem i poszedłem. Serio tak może być - jedna zbiorcza pieczątka? Czy mam wyciągać kolejne z innego sądu? Tutaj skan starego zaświadczenia: A tutaj skan nowego:Ja mam z jedną pieczątka i szczerze ci powiem że nawet nie wiedziałem że mogą być 3. Myślę że ten dokument z jedną jest na tym samym poziomie co z 3 bo pochodzi z instytucji która jest uprawniona do wydawania takowych. Zresztą wcześniej miałem też z jedną i dokumenty w ds mi zatwierdzili bez problemu. Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
Hazetingen Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Mam zaświadczenie o niekaralności z 24/08/20, mogę zanieść takie do ambasady czy muszę wyrabiać nowe?
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 1 minute ago, Hazetingen said: Mam zaświadczenie o niekaralności z 24/08/20, mogę zanieść takie do ambasady czy muszę wyrabiać nowe? Ostatni punkt w https://forum.usa.info.pl/topic/31855-dv-2022-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/8/?tab=comments#comment-314335
MocarnyHub Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 18 godzin temu, Xarthisius napisał: Wyslales dokumenty do KCC? Dostales potwierdzenie, ze doszly? Dostales potwierdzenie, ze dokumenty sa OK? Wysyłałem tylko DS-260 nic więcej bo nie wiem nawet gdzie nic nie przyszło więcej jakie dokumenty itd. Logując się na stronie https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx po moim numerze sprawy mam coś takiego: YOUR CASE IS CURRENTLY AT: KCC FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: POLAND
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 4 minutes ago, MocarnyHub said: Wysyłałem tylko DS-260 nic więcej bo nie wiem nawet gdzie nic nie przyszło więcej jakie dokumenty itd. Logując się na stronie https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx po moim numerze sprawy mam coś takiego: YOUR CASE IS CURRENTLY AT: KCC FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: POLAND To poczytaj: http://britsimonsays.com/new-document-submission-procedure-update/ z mala uwaga, ze na wysylanie tego wszystkiego moze byc za pozno. Z drugiej strony DS-260 zlozyles, wiec immigrant intent juz jest zadeklarowany, tak wiec wyslac nawet dzisiaj juz nie zaszkodzi. Tu jeszcze zrodlo oficjalne: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html
MocarnyHub Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Dzięki za odpowiedzi postaram się skompletować jutro dokumenty i je wysłać proszę jeszcze o informację czy mają być one tłumaczone na język angielski przez tłumacza ? Czy wysyła się to co dostaje się w urzędach czyli: Akt urodzenia Zaświadczenie o niekaralności Zaświadczenie z policji tu bym prosił o wyjaśnienie kogoś mądrzejszego odemnie Strona z danymi z paszportu Czy to jest wszystko co jest potrzebne na teraz ? Z góry dziekuję
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 5 minutes ago, MocarnyHub said: czy [dokumenty] mają być one tłumaczone na język angielski przez tłumacza ? Poza wyrokami sadowymi, nic sie nie tlumaczy. 5 minutes ago, MocarnyHub said: Czy wysyła się to co dostaje się w urzędach czyli: Akt urodzenia Zaświadczenie o niekaralności Zaświadczenie z policji tu bym prosił o wyjaśnienie kogoś mądrzejszego odemnie Strona z danymi z paszportu Czy to jest wszystko co jest potrzebne na teraz ? Nie ma w Polsce zadnych zaswiadczen z policji, jest tylko zaswiadczenie z KRK. Tak to wszystko (jezeli nie masz dzieci i jestes kawalerem)
MocarnyHub Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź wyślę dokumenty jutro zobaczymy może jeszcze nie jest za późno na przetworzenie i coś z tego będzie jednak jakoś nie mam już wiary w to Może w takim przypadku mój wysoki numer jest atutem ponieważ jest szansa na jego przetworzenie jakoś. Pozdrawiam
mcpear Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 W przypadku gdy wizy stały się "Current" w biuletynie twój numer nie ma już najmniejszego znaczenia
MocarnyHub Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 5 godzin temu, mcpear napisał: W przypadku gdy wizy stały się "Current" w biuletynie twój numer nie ma już najmniejszego znaczenia Jeśli mogę wiedzieć to co masz dokładnie na myśli ? jestem opóźniony conajmniej o kilka miesięcy w tych sprawach dlatego przepraszam wszystkich jeśli zadaje głupie pytania
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.