danielwro Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 dziekuje @stalindg2, i oczywiscie gratuje pomyslnej wizyty. tak nie moge zrozumienic pewnej kwestii - czy umawianie na wizyte jest na konkretna godzine? czy tylko na dany dzien (znaczy, wszyscy na te sama godzine)? Z tego co czytam kazdy spedzil kilka godzin w ambasadzie, z czego tylko kilka/nascie minut to aktywne "zalatwianie sprawy". Rozumiem, ze to jakas inspiracja z PRLowskich sklepow Społem...no ok, ale czy jak przyjade pod koniec zmiany to zabraknie juz dla mnie towaru? Moge przyjechac np. na 14?
stalindg2 Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 Oczywiście dostajesz zaproszenie na konkretną godzinę. Po wejściu to już kompletnie nie ma znaczenia, wszystko leci po wydanych na miejscu numerkach, jak w urzędzie.
AS13 Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 A czy później oddają dokumenty (akty, dyplomy i inne )?
stalindg2 Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2021 Od nas wzięto oryginały aktów małżeństwa, oraz oryginał dyplomu z uczelni + kserokopia. Z początku się przestraszyłam że stracę dyplom, ale podczas rozmowy z konsulem oryginalne dokumenty otrzymaliśmy z powrotem.
Cypher Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2021 On 8/3/2021 at 10:13 PM, Hazetingen said: Wszystko jest, dostaniesz też mail'a od ambasady z miesiąc przed rozmową i tam będziesz miał wszystko dokładnie rozpisane. Osobiście pokazywałem tylko paszport i świadectwo ukończenia szkoły średniej, o nic więcej mnie nie pytali. Zainteresował mnie ten mail. Mam rozmowę za mniej niż 3 tygodnie i takiego maila nie otrzymałem. Czy to oznacza, że coś z rozmową jest niedopięte?
Szymon44 Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2021 @Xarthisiusjak myślisz, czy jeśli dzisiaj nie roześlą zaproszeń na rozmowy to już nie ma na co liczyć?
Xarthisius Napisano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2021 3 hours ago, Szymon44 said: @Xarthisiusjak myślisz, czy jeśli dzisiaj nie roześlą zaproszeń na rozmowy to już nie ma na co liczyć? Nie ma zadnego oficjalnego deadline'u do kiedy maja to zrobic. W poniedzialek dostana nowy biuletyn do lapek z numerami na DV22, ale to nie znaczy, ze musza przestac procesowac DV21.
Damo Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2021 Czy ktokolwiek dostal juz jakies zaproszenia z poczatkiem miesiaca sierpnia?
jullav Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2021 Czy ktokolwiek dostal juz jakies zaproszenia z poczatkiem miesiaca sierpnia?Niestety nie
Damo Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2021 18 minutes ago, jullav said: Niestety nie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.