Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dziekuje @stalindg2, i oczywiscie gratuje pomyslnej wizyty. 

tak nie moge zrozumienic pewnej kwestii - czy umawianie na wizyte jest na konkretna godzine? czy tylko na dany dzien (znaczy, wszyscy na te sama godzine)? Z tego co czytam kazdy spedzil kilka godzin w ambasadzie, z czego tylko kilka/nascie minut to aktywne "zalatwianie sprawy". Rozumiem, ze to jakas inspiracja z PRLowskich sklepow Społem...no ok, ale czy jak przyjade pod koniec zmiany to zabraknie juz dla mnie towaru? Moge przyjechac np. na 14? 

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Oczywiście dostajesz zaproszenie na konkretną godzinę. Po wejściu to już kompletnie nie ma znaczenia, wszystko leci po wydanych na miejscu numerkach, jak w urzędzie. 

Napisano

Od nas wzięto oryginały aktów małżeństwa, oraz oryginał dyplomu z uczelni + kserokopia. Z początku się przestraszyłam że stracę dyplom, ale podczas rozmowy z konsulem oryginalne dokumenty otrzymaliśmy z powrotem.

Napisano
On 8/3/2021 at 10:13 PM, Hazetingen said:

Wszystko jest, dostaniesz też mail'a od ambasady z miesiąc przed rozmową i tam będziesz miał wszystko dokładnie rozpisane.
Osobiście pokazywałem tylko paszport i świadectwo ukończenia szkoły średniej, o nic więcej mnie nie pytali.

Zainteresował mnie ten mail. Mam rozmowę za mniej niż 3 tygodnie i takiego maila nie otrzymałem. Czy to oznacza, że coś z rozmową jest niedopięte? 

Napisano
3 hours ago, Szymon44 said:

@Xarthisiusjak myślisz, czy jeśli dzisiaj nie roześlą zaproszeń na rozmowy to już nie ma na co liczyć?

Nie ma zadnego oficjalnego deadline'u do kiedy maja to zrobic. W poniedzialek dostana nowy biuletyn do lapek z numerami na DV22, ale to nie znaczy, ze musza przestac procesowac DV21.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...