Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
41 minutes ago, alcomindz. said:

jakieś przypadki potwierdzające te zasadę? sam cały czas się zastanawiam czy czekać do np listopada czy już wysyłać, numer 23XXX jeśli ma to jakieś znaczenie.

Ja miałam odznaczona tylko kartoteke karna i konsul nic nie powiedział.

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
11 hours ago, Szymon44 said:

Czy w zaświadczeniu o niekaralności jeśli mam zaznaczone tylko "Kartoteke karną" to przejdzie? Chodzi o rozmowę w ambasadzie, bo KCC mi przepuściło bez problemu.

Ja na rozmowie miałam zaświadczenie tylko z zaznaczona kartoteka karna i konsul nic nie powiedział

Napisano
Godzinę temu, adriana21 napisał:

Ja na rozmowie miałam zaświadczenie tylko z zaznaczona kartoteka karna i konsul nic nie powiedział

Mam jeszcze trochę czasu wiec spróbuje załatwić nowe zeby potem nie było cyrków :)

Napisano

Piszecie by wysyłać dokumenty do KCC nawet jeśli nie otrzymało się maila od nich. Możecie proszę napisać jak nazywać poszczególne pliki?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
1 hour ago, bubba said:

Właśnie 15 minut temu zaczął mi się termin rozmowy. Ale jestem jak codzień w pracy, zdecydowałem się zostać w Polsce :)

$330 w kieszeni. Kazdy jest kowalem swojego losu. Powodzenia 

Napisano
1 godzinę temu, alcomindz. napisał:

Skąd ta zmiana jak można zapytać?

W ogromnym skrócie: mimo wielu przeszkód ze strony polityków różnych opcji, Polacy zrobili ogromny krok naprzód w rozwoju w ciągu ostatnich 20 lat. Przeciętni i ew. średnio-dobrzy w USA przez ostatnie 20 lat są ledwo w stagnacji. Wiele rzeczy pod tym się kryje i podsumować je mogę stwierdzeniem, że wyjazd byłby wspaniałym przeżyciem, ale nie jestem przekonany, że będę dzięki niemu szczęśliwszym człowiekiem.

51 minut temu, Damo napisał:

$330 w kieszeni. Kazdy jest kowalem swojego losu. Powodzenia 

Nawet więcej bo 3-4 osoby :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...