mcpear Napisano 20 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2023 PJB w Kijowie - ma gość "jaja". Jak wspominać będziemy jego prezydenturę to scena spaceru w Kijowie z syrenami przeciwlotniczymi w tle będzie zawsze jej nieodzwonym symbolem. Szacunek. Do tego połączenie rocznicy wybuchu wojny i weekendu prezydenckiego w USA - PR-owy majstersztyk. Poza tym utrzymanie jej do samego końca w medialnej tajemnicy w dobie social media - najwyższy proefesjonalizm. Mówiłem żonie tydzień temu, że podejrzewam, że PJB może chcieć zagrać na nosie Władimirowi Władymirowiczowi i wyskoczyć na Ukrainę na 24 lutego, ale spodziewałem się raczej spotkania z Żeleńskim na przejściu granicznym po stronie Ukraińskiej albo ewentualnie wizyty w Lwowie. Nie pamiętam w historii (ale może jestem z niej słaby) aby amerykański prezydent odwiedzał obszary nie kontrolowane w pełni przez amerykańśkie (lub sojusznicze) służby specjalne / armię. Trzeba mieć jednak sporo osobistej odwagi, aby na taki krok się zdecydować i to na 100% wbrew radom pochodzącym z Secret Service 3 2 Cytuj
Kleofas11 Napisano 20 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, mcpear napisał: Mówiłem żonie tydzień temu, że podejrzewam, że PJB może chcieć zagrać na nosie Władimirowi Władymirowiczowi i wyskoczyć na Ukrainę na 24 lutego, ale spodziewałem się raczej spotkania z Żeleńskim na przejściu granicznym po stronie Ukraińskiej albo ewentualnie wizyty w Lwowie. Te dwa miejsca (jako najbardziej prawdopodobne miejsce spotkania) podawał dziennikarz z magazynu "Rolling Stone" jakiś czas temu. Edytowane 20 Lutego 2023 przez Kleofas11 Cytuj
rzecze1 Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2023 On 2/20/2023 at 4:37 PM, mcpear said: Nie pamiętam w historii (ale może jestem z niej słaby) aby amerykański prezydent odwiedzał obszary nie kontrolowane w pełni przez amerykańśkie (lub sojusznicze) służby specjalne / armię. Ja też nie pamietam. Churchill lubił takie akcje, ale amerykańskiego przypadku chyba nie było. Bardzo dobry symbol na koniec roku wojny. Trzeba jednak pamiętać, że polscy, czescy i słoweńscy przywódcy byli w Kijowie już 15 marca gdy jeszcze się spodziewano, że stolica padnie lada dzień. Boris Johnson chyba ze 3 razy latał zanim odszedł z Downing Street, pierwszy raz już w kwietniu, spacer po ulicach Kijowa to jego „patent”… Macron, kanclerz Scholtz, Włochy, Bruksela… właściwie to mało kogo tam jeszcze nie było… …zatem jaja jajami… ale już trochę wypadało wpaść w odwiedziny Cytuj
rzecze1 Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2023 A tu coś bardziej “lighthearted” z cyklu słowiańskie poczucie humoru 1 Cytuj
kzielu Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2023 4 hours ago, rzecze1 said: Ja też nie pamietam. Churchill lubił takie akcje, ale amerykańskiego przypadku chyba nie było. Bardzo dobry symbol na koniec roku wojny. Trzeba jednak pamiętać, że polscy, czescy i słoweńscy przywódcy byli w Kijowie już 15 marca gdy jeszcze się spodziewano, że stolica padnie lada dzień. Boris Johnson chyba ze 3 razy latał zanim odszedł z Downing Street, pierwszy raz już w kwietniu, spacer po ulicach Kijowa to jego „patent”… Macron, kanclerz Scholtz, Włochy, Bruksela… właściwie to mało kogo tam jeszcze nie było… …zatem jaja jajami… ale już trochę wypadało wpaść w odwiedziny Poza tym - ruscy na 100% wiedzieli ze Biden tam bedzie i zostali o tym powiadomieni przez amerykanow - co w sumie jest dosc logiczne i zostalo potwierdzone przez administracje. To praktycznie gwarantowalo ze nic "przypadkowego" sie nie wydarzy. Nie wiem jak w przypadku innych, wspomnianych wyzej wizyt ale podejzewam ze podobnie, przynajmniej wiekszosc z nich. Cytuj
katlia Napisano 22 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2023 3 hours ago, kzielu said: Poza tym - ruscy na 100% wiedzieli ze Biden tam bedzie i zostali o tym powiadomieni przez amerykanow - co w sumie jest dosc logiczne i zostalo potwierdzone przez administracje. To praktycznie gwarantowalo ze nic "przypadkowego" sie nie wydarzy. Nie wiem jak w przypadku innych, wspomnianych wyzej wizyt ale podejzewam ze podobnie, przynajmniej wiekszosc z nich. Mialam podobna interpretacje Cytuj
mcpear Napisano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2024 Temat dogorywa. Przez cały rok nie wydarzyło się godne wzmianki wydarzenie. Jeszcze za takimi czasami będziemy tęsknić. Z drugiej strony prawybory w Iowa chyba przesądziły o wyborze nominacji w GOP. Nie zdarzyło się chyba jeszcze aby taką przewagę ktoś uzyskał w pierwszych prawyborach (o ile nie był urzędującym prezydentem). Czyli wybierać będziemy między dziarskim 82-latkiem i pełnym wigoru 78-latkiem. Nie pamiętam wielu wiekowych przywódców: Breżniew jak umierał miał 76 lat, Andropow 70 lat, Czernienko 74 lata (a on wydawał mi się najbardziej stetryczałym przywódcą jakiego umiałem sobie wyobrazić), Reagan jak odchodził z urzędu miał 77 lat, Fidel Castro jak zdawał władzę miał 80 lat. Czas znowu odnowić boookmark na 270towin.com. 9.5 miesiąca do wyborów - niby wiele się może zdarzyć (w 2020 byliśmy jeszcze przed COVID-19, a ja jeszcze w styczniu i lutym latałem w te i z powrotem nad Atlantykiem) ale coś mam wrażenie że chyba jest pozamiatane Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2024 50 minutes ago, mcpear said: Czyli wybierać będziemy między dziarskim 82-latkiem i pełnym wigoru 78-latkiem. Zeby kogokolwiek wybierac to sie najpierw trzeba w tym popieprzonym systemie przeprowadzic do: NV, AZ, WI, MI, GA albo PA... 2 Cytuj
katlia Napisano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2024 3 minutes ago, Xarthisius said: w tym popieprzonym systemie Amen Cytuj
Tirowiec1312 Napisano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2024 Tak w temacie, ostatnio w wiadomościach powiedzieli że w Wirginii znaleźli prawie 1000 dodatkowych głosów na Bidena, które wcześniej się "zapodziały" przez jakieś źle sformatowane taśmy. Biden i tak wygrał tam z przewagą prawie pół miliona głosów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi