cavscout Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 3 hours ago, Xarthisius said: LOL, Ty tak na serio? W niebieskim IL bron jest dostepna w Walmart. Dick's Sporting Goods to ma osobne pol hali tylko na bron. To sa sklepy specjalistyczne? Fakt, ze w IL trzeba miec pozwolenie zeby kupic, nie wydaja jej tez od reki, czeka sie pare dni. Za to w takim TX to podejrzewam, ze przyniosa Ci do samochodu jak masz Walmart+. W Texase taks samo, background check jest potrzebny. Nie można ot tak wejść i kupić. W Polsce jak masz pozwolenie to kupno broni to tez szybka sprawa. I w tej chwili w sklepach takie jak Walmart sprzedają tylko bron myśliwska, strzelby i karabinki na 22lr. Żeby kupić cos poważniejszego jak AR czy jakikolwiek pistolet to juz trzeba iść do Cabeli czy innego sklepu z Bronia. Edytowane 5 godzin temu przez cavscout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu Akurat zrobienie pozwolenia na broń w Polsce jest łatwiejsze niż zdanie egzaminu na prawo jazdy, jedynie trwa kilka miesięcy i trochę kosztuje. A argument z nożem nigdy się nie obroni. Piszę z pamięci więc mogę pomylić szczegóły ale ileś lat temu jakiś facet chyba z okna hotelowego gdzieś w Nevadzie zastrzelił kilkadziesiąt osób. Jak miałby dokonać czegoś podobnego będąc wyposażonym w nóż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, andyopole napisał: U mnie i w Walmart i w Bimart. Do wyboru, do koloru. Też chyba jakiś pre-check robią ale nie interesowałem się, nie zamierzam się zbroić. Zapytam kolegi, in uzbrojony. Zapytalem kolegi. Wszystkie rodzaje broni strzeleckiej i mysliwskiej u nas w Oregon mozna kupic bez zadnego zezwolenia. Sprzedawca sprawdza tylko online "back ground" (na poczekaniu) i juz mozna kupic co sie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, cavscout napisał: Ale badzemy tez realistyczni, Ilu ludzie samemu to robią, te frezowanie. Ja nikogo takiego nie znam. A ja znam! Gdyby mi to bylo potrzebne sam sobie zrobie. Tylko obrabiarke musialbym zorganizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezechiel123456789 Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, SuperTraveller napisał: Akurat zrobienie pozwolenia na broń w Polsce jest łatwiejsze niż zdanie egzaminu na prawo jazdy, jedynie trwa kilka miesięcy i trochę kosztuje. A argument z nożem nigdy się nie obroni. Piszę z pamięci więc mogę pomylić szczegóły ale ileś lat temu jakiś facet chyba z okna hotelowego gdzieś w Nevadzie zastrzelił kilkadziesiąt osób. Jak miałby dokonać czegoś podobnego będąc wyposażonym w nóż? Ale wiesz o tym,że to jest pozwolenie TYLKO do celów sportowych i strzelania na strzelnicy? Z takim pozwoleniem nadal masz BEZWZGLĘDNY ZAKAZ używania takiej broni do obrony własnej czy nawet odstrzelenia agresywnego zwierzęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Wspominam o tym nieprzypadkowo ponieważ posiadam pozwolenie do celów sportowych i kolekcjonerskich. A tzw. pełne kolekcjonerskie możesz zrobić jeszcze szybciej, minusem jest trudniejszy egzamin zdawany na policji. Co do obrony własnej to w teorii możemy bronić się wszelkimi dostępnymi środkami, faktem jednak jest, że w Polsce użycie broni palnej do samoobrony nie skończy się najlepiej dla osoby która się broniła (należy się spodziewać minimum aresztu). No ale nie o tym jest ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 38 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 38 minut temu 3 hours ago, andyopole said: Zapytalem kolegi. Wszystkie rodzaje broni strzeleckiej i mysliwskiej u nas w Oregon mozna kupic bez zadnego zezwolenia. Sprzedawca sprawdza tylko online "back ground" (na poczekaniu) i juz mozna kupic co sie chce. Trzeba wypełnić 4473, tak jest w każdym stanie. Zreszta stan to obyczaj. W PA potrzeba tylko wypełnić ta formę i przejść background check na bron długa, na pistolet jest dodatkowa forma stanowa. Do posiadania, przewożenia w bagażniku czy na wierzchu pozwoleń nie trzeba. Jak się nosić schowana, to trzeba wyrobić pozwolenie u szeryfa. Ale Pensylvania jest bardzo przyjazna dla tych rzeczy. Jak to się mowi "Pensylvania is Philadelphia and Pittsburgh w state of Alabama between them ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi