Skocz do zawartości

DV-2022 Wylosowany / Nie wylosowany

qbacki

Loteria DV-2022 ?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2022 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
3 godziny temu, stalindg2 napisał:

@Bogdan59 Chodzi o case number im niższy, tym lepiej. Gdy procedura 2022 ruszy co miesiąc będzie pojawiał się biuletyn z kolejnymi numerami, które są current. Wylosowałem w DV21, mój numer był current chyba w grudniu, mamy maj a rozmowy w ambasadzie jak nie było, tak nie ma. Na razie nie zanosi się, żeby coś miało ulec zmianie dla DV22 w związku z pandemią. Ekspertem tutaj, jak i na anglojęzycznym odpowiedniku tego forum zdaje się, jest Xarthisius.

I musicie czekać? Przepdało czy nic nie wiadomo? Jakiś kontakt z amnbasady ?

Napisano
3 hours ago, danielwro said:

jesli moge to prosilbym o doprecyzowanie.. co takiego extra (poza standardowymi krokami), wylosowany musial zrobic, zeby przejsc pomyslnie caly proces? 

Zalatwic sobie National Interest Exception w ambasadzie albo wziac udzial w pozwie zbiorowym albo spedzic przymusowe 14 dni w Meksyku. Wazne tez bylo sledzic co sie dzieje, bo po dlugim okresie kiedy wydawalo sie, ze nic juz nie bedzie, pojawilo sie bardzo waskie okno czasowe kiedy trzeba bylo szybko dzialac i przycisnac KCC.

Napisano
2 hours ago, szaman said:

dzięki za pomoc , właśnie czytam. Pwoedz co to jest " Police Certyficates" - to jest zaśiadczenie o braku kralności ? 

Tak. Zajrzyj tu: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Poland.html Nie dosc ze sa polskie nazwy dokumentow to jeszcze pisza gdzie uzyskac.

3 hours ago, szaman said:

może też jest gdzieś jakiś internetowy pomocnik do wypełnienia DS-260 ?

Napisano
Godzinę temu, szaman napisał:

I musicie czekać? Przepdało czy nic nie wiadomo? Jakiś kontakt z amnbasady ?

Jak część forumowiczów zdecydowałem się na udział w pozwie. Liczę że przy moim numerze uda się normalnie załapać na rozmowę, bo na takową jest czas do końca września. 

Napisano

Dzieki za pomoc. Zastanawiam się jeszcze nad podaniem adresów gdzie mieszkałem, w Polsce - kurde nie pamietam w jakich latach a było tych miejsc kilka - Oni to jakoś sprawdzają ? 

Napisano

Witam

Pierwszy post na forum i... mi się udało wylosować za drugim razem. Całkiem randomowo bo nie myślałem aż tak o przeprowadzce do USA, ale i tak się cieszę.

Z numerem 17xxx będą jakieś szanse na rozmowę?

Napisano
3 godziny temu, illusion napisał:

Witam

Pierwszy post na forum i... mi się udało wylosować za drugim razem. Całkiem randomowo bo nie myślałem aż tak o przeprowadzce do USA, ale i tak się cieszę.

Z numerem 17xxx będą jakieś szanse na rozmowę?

hihi być moze sie spotkamy w ambasadzie, też mam nr 17xxx. Z tego co pamiatam to w latach poprzedni taki nr to zaproszenie w okolicach maja...ale ze czasy dziwne to cholera wie

Napisano

To już chyba 3 rok z rzędu gdzie czy tam formułkę "has not been.." . Z ambitnych planów wyprowadzki, schodzi to już powoli na dalszy plan i zamienia się w coroczną tradycję :)
Powoli mam wrażenie, że gdyby wprowadzono jakiś scoring emigracyjny to miałbym większe szanse niż w tym losowaniu :D
Gratulację dla tych co wygrali! 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...