Jacek87 Napisano 13 Września 2021 Zgłoś Napisano 13 Września 2021 6 godzin temu, magsasi napisał: A czy ktoś już dostał zaproszenie na rozmowę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja nie dostałem, a mam dość niski CN. Nawet nie dostałem maila z prośbą o przesłanie dokumentów, ale i tak je wysłałem Zaproszenie na rozmowę przychodzi mailem tak? Cytuj
magsasi Napisano 14 Września 2021 Zgłoś Napisano 14 Września 2021 Ja nie dostałem, a mam dość niski CN. Nawet nie dostałem maila z prośbą o przesłanie dokumentów, ale i tak je wysłałem Zaproszenie na rozmowę przychodzi mailem tak?Tak, mailem. Na fb czytam, że chłopak z CN 10xxx dostał już prośbę o przesłanie dokumentów. DS wysłał od razu po ogłoszeniu wyników, więc chyba wyglada na to, że Ci co wysłali go bardzo szybko już dostają maile o przesłanie wymaganych dokumentów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
tak.to.ja Napisano 14 Września 2021 Zgłoś Napisano 14 Września 2021 Hey, dokładnie wczoraj w moje urodziny dostałem maila od KCC DV. Z tego co zrozumiałem chodzi o przesłanie dokumentów w formie pdf. Nie mam żony, także poprawcie mnie jeżeli coś źle napisałem: 1. Pierwsza strona paszportu, 2. Akt urodzenia (na pewno jeszcze go potrzeba?), 3. Zaświadczenie o niekaralności. (W sensie to jest Police Certificate?) Czy to wszystko? Trzeba tłumaczyć przysięgle czy jak z Polski to nie? Jest jeszcze coś o dokumentach wojskowych, ale książeczki wojskowej chyba nie trzeba jak od razu do rezerwy przeniesiony byłem. Nie chcę błędów sobie narobić, dlatego pytam Was Cytuj
Jacek87 Napisano 14 Września 2021 Zgłoś Napisano 14 Września 2021 (edytowane) 22 minuty temu, tak.to.ja napisał: Hey, dokładnie wczoraj w moje urodziny dostałem maila od KCC DV. Z tego co zrozumiałem chodzi o przesłanie dokumentów w formie pdf. Nie mam żony, także poprawcie mnie jeżeli coś źle napisałem: 1. Pierwsza strona paszportu, 2. Akt urodzenia (na pewno jeszcze go potrzeba?), 3. Zaświadczenie o niekaralności. (W sensie to jest Police Certificate?) Czy to wszystko? Trzeba tłumaczyć przysięgle czy jak z Polski to nie? Jest jeszcze coś o dokumentach wojskowych, ale książeczki wojskowej chyba nie trzeba jak od razu do rezerwy przeniesiony byłem. Nie chcę błędów sobie narobić, dlatego pytam Was Zgadza się. Odpis zupełny aktu urodzenia, potrzeba. To zaświadczenie o niekaralności to tzw. "zapytanie o udzielenie informacji o osobie" i jest to właśnie Police Certificate. Tłumaczeń nie potrzeba. Pamiętaj o właściwym nazwaniu plików i właściwym formacie. Powodzenia! Edytowane 14 Września 2021 przez Jacek87 1 Cytuj
AS13 Napisano 16 Września 2021 Zgłoś Napisano 16 Września 2021 W dniu 14.09.2021 o 23:52, tak.to.ja napisał: Hey, dokładnie wczoraj w moje urodziny dostałem maila od KCC DV. Jak można wiedzieć, jak wysoki miałeś CN? Cytuj
Zetpi Napisano 19 Września 2021 Zgłoś Napisano 19 Września 2021 Pytanie: czy próbowaliście sprawdzić status swojej wizy na stronie ceac.state.gov > Check My Visa Application Status? Niezależnie czy wpiszę CN z zerami lub bez wychodzi: invalid case number. Jeszcze jedno: czy jak otrzymaliście maila "U.S.DoS - CEAC Confirmation (2022EUXXXXX)", to wasz Case No jest z np. 2022EU000XXXXX czy 2022EUXXXXX ? (z zerami, czy bez). Dzięki. Niechaj GC będzie z Tobą! Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Września 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2021 7 hours ago, Zetpi said: Pytanie: czy próbowaliście sprawdzić status swojej wizy na stronie ceac.state.gov > Check My Visa Application Status? Niezależnie czy wpiszę CN z zerami lub bez wychodzi: invalid case number. CEAC dla DV22 bedzie dzialac dopiero od 1 stycznia 2022 00:01 MST. Kogokolwiek kto projektowal ten system przeroslo zaimplementowanie "roku fiskalnego". 7 hours ago, Zetpi said: Jeszcze jedno: czy jak otrzymaliście maila "U.S.DoS - CEAC Confirmation (2022EUXXXXX)", to wasz Case No jest z np. 2022EU000XXXXX czy 2022EUXXXXX ? (z zerami, czy bez). Zalezy gdzie. Np. do podpisywania DS-260 bedziesz musial uzyc numeru w formie 2022EU12345, ale do komunikacji z KCC uzywaj zawsze 2022EU00012345 Cytuj
Zetpi Napisano 19 Września 2021 Zgłoś Napisano 19 Września 2021 1 hour ago, Xarthisius said: CEAC dla DV22 bedzie dzialac dopiero od 1 stycznia 2022 00:01 MST. Kogokolwiek kto projektowal ten system przeroslo zaimplementowanie "roku fiskalnego". Zalezy gdzie. Np. do podpisywania DS-260 bedziesz musial uzyc numeru w formie 2022EU12345, ale do komunikacji z KCC uzywaj zawsze 2022EU00012345 Xarthisiusie, Twoja wiedza w Temacie jest imponująca. 3 Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Września 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2021 2 hours ago, Zetpi said: Xarthisiusie, Twoja wiedza w Temacie jest imponująca. repetitio est mater studiorum ;-) 2 Cytuj
andyopole Napisano 19 Września 2021 Zgłoś Napisano 19 Września 2021 17 minut temu, Xarthisius napisał: repetitio est mater studiorum ;-) Czyli "3z" bez ostatniego... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi