mvgda Napisano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 29 minut temu, alcomindz. napisał: Ile plus minus trzeba czekać na odblokowanie ds 260 żeby poprawić odpowiedzi? Minęły już 2 tygodnie i nadal nic. ja czekałam jeden dzień, ale ja robiłam to przed covidem. Cytuj
mvgda Napisano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 3 godziny temu, micham napisał: i kolejne pytanie- czy jeśli wypełnię wniosek w tym tyg. to czy będzie zaproszenie na rozmowę opóźnione względem tego jak bym zrobił to 3 tyg temu? Nr.2xxx Czy nie ma to znacznia wg mnie nie ma to znaczenia. rozmowy zaczynaja się w październiku ale z uwagi na procesowanie teraz dv2021 mogą być tez lekkie opóźnienia z dv2022. Jeśli rozmowa ma być w październiku to w sumie w lipcu lub sierpniu powinien przyjść mail z prośba o wysłanie dokumentów i wtedy we wrześniu już informacja o terminie rozmowy. Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 2 hours ago, alcomindz. said: Ile plus minus trzeba czekać na odblokowanie ds 260 żeby poprawić odpowiedzi? Minęły już 2 tygodnie i nadal nic. ostatni rekordzisci czekaja po 4 tygodnie. Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 5 hours ago, micham said: i kolejne pytanie- czy jeśli wypełnię wniosek w tym tyg. to czy będzie zaproszenie na rozmowę opóźnione względem tego jak bym zrobił to 3 tyg temu? Nr.2xxx Czy nie ma to znacznia W obecnej sytuacji nie da sie powiedziec co sie bedzie dzialo. Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 1 hour ago, mvgda said: wg mnie nie ma to znaczenia. rozmowy zaczynaja się w październiku ale z uwagi na procesowanie teraz dv2021 mogą być tez lekkie opóźnienia z dv2022. Jeśli rozmowa ma być w październiku to w sumie w lipcu lub sierpniu powinien przyjść mail z prośba o wysłanie dokumentów i wtedy we wrześniu już informacja o terminie rozmowy. Pomysl kiedy sama dostalas zaproszenie i kiedy miala pierwsze interview i zobacz czy to co napisalas powyzej trzyma sie kupy... Zaproszenia na pazdziernik sa wysylane juz po 15 sierpnia. KCC otrzymuje VB z wyprzedzeniem okolo 7-8 danego miesiaca. Juz wtedy trzeba byc DQ, zeby sie zalapac. 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 On 6/12/2021 at 3:11 AM, micham said: Czy prace gdzie się pracowało 3 dni wpisać? Use your discrection. On 6/12/2021 at 3:11 AM, micham said: Czy jeśli mam książeczkę szczepień ale brakuje tam 1 albo 2 szczepionek powinienem wpisać tak czy nie w tym pytaniu o dokumentacje? A może napisać ze do czasu rozmowy będę miał wszystko ? Bylo. Doslownie strone wczesniej. Czytaj ten watek, zamiast powtarzac pytania. Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 On 6/12/2021 at 8:15 AM, ala2022 said: Czy szkołę podstawową też wpisujemy ? Pytanie brzmi "Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?" Czy szkola podstawowa to jest "secondary level or above"? Cytuj
alcomindz. Napisano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 Abstrahując czy mając numer 23XXX jest jakaś realna szansa na dostanie terminu na rozmowę, patrząc na rok 2017 ktoś z bodajże 26XXX miał około maja? Teraz mam wątpliwości jak to będzie ze względu na COVID, chyba że nie ma to znaczenia. Cytuj
mcpear Napisano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 2 hours ago, alcomindz. said: Abstrahując czy mając numer 23XXX jest jakaś realna szansa na dostanie terminu na rozmowę, patrząc na rok 2017 ktoś z bodajże 26XXX miał około maja? Teraz mam wątpliwości jak to będzie ze względu na COVID, chyba że nie ma to znaczenia. Numer ma znaczenie. Z numerem 23xxx istnieje realna szansa na dostanie terminu na rozmowę. (Jak zresztą z każdym innym) Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) On 6/6/2021 at 5:28 PM, Xarthisius said: Do celow imigracyjnych DoS przyjmuje waznosc 1 rok (dla zaswiadzczenia z kraju w ktorym obecnie przebywasz). Maly update do powyzszego: od tego tygodnia DoS zmienil zasady dla zaswiedczenia o niekaralnosci i jest ono wazne 2 lata. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez Xarthisius 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi