micham Napisano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2021 (edytowane) a w rubryce o otrzymany dyplom albo certyfikat przy tych obecnych studiach mogę wpisać,, nadal się uczę''? czy wpisać brak dyplomu... Edytowane 19 Czerwca 2021 przez micham Cytuj
micham Napisano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2021 W dniu 19.06.2021 o 11:31, micham napisał: a w rubryce o otrzymany dyplom albo certyfikat przy tych obecnych studiach mogę wpisać,, nadal się uczę''? czy wpisać brak dyplomu... Wie ktoś? Bo to ostatni mój problem z ds. i wysyłam I nie spamuje już w tym temacie Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2021 1 hour ago, micham said: Wie ktoś? Bo to ostatni mój problem z ds. i wysyłam I nie spamuje już w tym temacie No degree. Cytuj
magsasi Napisano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2021 DS’y już mamy z mężem wysłane i teraz zastanawiamy się czy możemy zbierać powoli dokumenty, które będą potrzebne KCC? Chcemy po prostu być przygotowani, że jak dostaniemy od nich maila z instrukcja jak mamy to wysłać to tylko je zeskanować i puścić. Znalazłam na stronie, że będziemy potrzebować: Birth Certificates, Court and Prison Records, Military Records (to nas akurat nie dotyczy), Police Certificates (to też nas nie dotyczy), Photocopy of Valid Passport Biographic Data Page. Czy te powyższe dokumenty należy przesłać do KCC (oczywiście jak dostaniemy już od nich maila) przetłumaczone na angielski? Czy ktoś się orientuje, czy na tym etapie potrzebują jeszcze jakichś dodatkowych dokumentów?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2021 1 hour ago, magsasi said: ...Police Certificates (to też nas nie dotyczy)... Dotyczy Was jak najbardziej. Potrzebujesz zaswiadczenia o niekaralnosci z KRK. 1 hour ago, magsasi said: Czy te powyższe dokumenty należy przesłać do KCC (oczywiście jak dostaniemy już od nich maila) przetłumaczone na angielski? Czy ktoś się orientuje, czy na tym etapie potrzebują jeszcze jakichś dodatkowych dokumentów? Nie tlumaczysz. Wyslac mozesz juz teraz, mozesz tez chwile poczekac, az moze Ci KCC wysle maila. Cytuj
magsasi Napisano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2021 Nie tlumaczysz. Wyslac mozesz juz teraz, mozesz tez chwile poczekac, az moze Ci KCC wysle maila.Myślałam, że to court and prison record to to zaświadczenie o niekaralności… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Xarthisius Napisano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2021 3 hours ago, magsasi said: Myślałam, że to court and prison record to to zaświadczenie o niekaralności… Wejdz na strone https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Poland.html i tam masz co jest czym, plus dodatkowo sa polskie nazwy i instrukcje jak uzyskac dany dokument. 1 Cytuj
katarzyna_gawor Napisano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 21:31, kzielu napisał: Wyjasnij dlaczego nie masz wymaganych szczepien - i lepiej dobrze nad tym pomysl bo na wpuszczenie nie masz szans bez szczepien... A w jaki sposób poprosić lekarza o potwierdzenie wykonanych szczepień? Jest na to jakiś formularz? Mój ośrodek zdrowia, w którym szczepiłam się jako dziecko już nie istnieje. Co ze szczepionką na COVID? Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2021 Szczepienie na COVID nie jest wymagane. Lista szczepien dla imigrantow ma duza bezwladnosc. Dodatkowe szczepienia, ktore nie wynikaja bezposrednio z INA, sa ustalane tak samo jak dla tubylcow, a tu predzej druga wojna secesyjna wybuchnie niz nowa szczepionke na ludziach wymusza. 1 Cytuj
Jacek87 Napisano 1 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2021 W dniu 24.06.2021 o 00:05, Xarthisius napisał: Wyslac mozesz juz teraz, mozesz tez chwile poczekac, az moze Ci KCC wysle maila. Czyli nie czekać aż otrzymam maila z prośbą o dostarczenie tych dokumentów? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi