Valaya Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 4 raz 2x has not been selected. Ktos wie tylko tak serio pytam czy zdjevia maja wplyw na wybor czy nie? Aczkolwiek porobowalismy i amatorskich i profesjonalnie zrobionych. W tym roku mega szkoda, sytuacja w Polsce srednia i mimo ze jestesmy po 40 gotowi bylismy wyjechac nawet jutroTrzeba podrzucic tipa amerykanom na pytanie o motywację w %. Gratulacje wszystkim wybranym, brawo Wy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
che Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 2 hours ago, Valaya said: Ktos wie tylko tak serio pytam czy zdjevia maja wplyw na wybor czy nie? ma takie znaczenie że nie można wysyłać starszego zdjęcia niż 6 miesięcy, więc jeśli na dwie loterie wyślesz to samo zdjęcie to powinnaś być odrzucona. No i wiadomo, musi też spełniać pozostałe wymagania (wymiary, proporcje, tło itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Popularny post tomasz8822 Napisano 11 Maja 2022 Popularny post Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 A propos zdjęć to opowiem Wam co mnie się przytrafiło. Mieszkam w Kanadzie i poszliśmy z dziewczyną zrobić zdjęcia w chyba najpopularniejszym mijscu gdzie się robi zdjęcia czyli to Staples. Zdjęcia dostaliśmy na pendrive i po przyjściu do domu od razu przystąpiliśmy do aplikacji. Aplikacja wysłana, numer zapisany i dopiero wtedy na luzie zacząłem się bawić oficjalnym validatorem zdjęć czyli Photo Tool - https://tsg.phototool.state.gov/photo Po wrzuceniu mojego zdjęcia aż mnie zmroziło. Moje zdjęcie wygenerowało błąd - Your photo has been rejected for the following reason(s): Image is overly compressed. Please use a compression ratio that is less than 20:1 Tutaj zrzut ekranu jak taki błąd wygląda - https://imgur.com/a/YOtny0p Momentalnie się załamałem, pomyślałem czemu nie wrzuciłem mojego zdjęcia do validatora przed aplikacją tylko po. Cały rok na marne czekania i już nie mogę poprawić. Okazało się, że moje zdjęcie miało rozmiar tylko 65,3 KB, zdjęcie mojej dziewczyny 108 KB ale na pierwszy rzut oka jak otworzyć je koło siebie to nie widać żadnej różnicy w jakości chyba, że zacznę zoomować. Przenosimy się do maja i pogodzony już że moja aplikacja zostanie przed automat odrzucona już na starcie otwieram sprawdzanie winików i ... zostałem wylosowany pierwszy raz od 10 lat. Morał z tej historii? Oficjalny photo tool to nie wyrocznia. Może się mylić. W moim przypadku wszystko przeszło. I pomyśleć, że gdybym nie został wybrany na 100% podejrzewałbym, że to przez zdjęcie. Taka mała anegdotka ode mnie aby dodać otuchy innym, że ten system trochę błędów wybacza 2 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hilo Napisano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Maja 2022 Czekałem kilka dni by trochę mniej ludzi chciało sprawdzać i kolejny rok z niewylosowanym. Choć chyba z roku na rok mniej uważam to za pech :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPedro Napisano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 HAS NOT BEEN SELECTED. 3 raz. Do zobaczenia za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2525 Napisano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Mam pytanie odnośnie korekty DS-260. Zapomniałem wpisać dodatkowy email którego używałem na przestrzeni ostatnich 5 lat i chciałem go dodać. Rozumiem żeby napisać do KCC wiadomość z prośbą o odblokowanie DSa (które jak widziałem w temacie z DV2022 może trwać nawet kilka tygodni). Czy po uzupełnieniu jest nowy submit formularza (nowa confirmation page itp.) czy jest to raczej w formie edit (dodajesz informację, zamykasz formularz i tyle)? Czy w przypadku odblokowania formularza powiedzmy po kilku tygodniach i poprawce submitting date jest ciągle jako 12.05 czy już dajmy na to jako lipcowa data? Edytowane 17 Maja 2022 przez piotrek2525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 2 minutes ago, piotrek2525 said: Mam pytanie odnośnie korekty DS-260. Zapomniałem wpisać dodatkowy email którego używałem na przestrzeni ostatnich 5 lat i chciałem go dodać. Rozumiem żeby napisać do KCC wiadomość z prośbą o odblokowanie DSa (które jak widziałem w temacie z DV2022 może trwać nawet kilka tygodni). Czy po uzupełnieniu jest nowy submit formularza (nowa confirmation page itp.) czy jest to raczej w formie edit (dodajesz informację, zamykasz formularz i tyle)? Czy w przypadku odblokowania formularza powiedzmy po kilku tygodniach poprawce submitting date jest ciągle jako 12.05 czy już dajmy na to jako lipcowa data? Po odblokowaniu i zatwierdzeniu dostajesz nowy confirmation page z nową datą "completed on". Czy ma to wpływ na cokolwiek? Możemy tylko gdybać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2525 Napisano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 1 minutę temu, Xarthisius napisał: Po odblokowaniu i zatwierdzeniu dostajesz nowy confirmation page z nową datą "completed on". Czy ma to wpływ na cokolwiek? Możemy tylko gdybać. Czytając wątek z DV2022 właśnie zauważyłem że z tą datą wysłania DS są różne teorie. Osobiście uważasz, że mimo wszystko lepiej otworzyć formularz i uzupełnić drugi email? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 2 minutes ago, piotrek2525 said: Czytając wątek z DV2022 właśnie zauważyłem że z tą datą wysłania DS są różne teorie. Osobiście uważasz, że mimo wszystko lepiej otworzyć formularz i uzupełnić drugi email? Nie odpowiem Ci na to pytanie, sam musisz zadecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jstark Napisano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 On 5/8/2022 at 1:59 PM, Zuerich1990 said: Witam, czytelnik forum od 15 lat i po 15 latach loterii czy bog wie ile dzis You have been randomly selected for further processing.. Numer wysoki 30K wiec bez ekscytacji. 1. Czy to gdzie sie bedzie robic caly ten process (my w Switzerland) ma jakis wplyw czy dojdzie do interview? Dzieki Daj znac jakby co - przerabialem niedawno (rok temu) ten scenariusz .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi