Xarthisius Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 11 minutes ago, Robal said: Nie wiem co to jest GMC Good moral character Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 40 minutes ago, Robal said: Raczej chodzi mi o opinię kogoś kto był w podobnej sytuacji. No i nie ma tu kogos kto byl w podobnej sytuacji. Dlatego nikt nic nie napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) "No i nie ma tu kogos kto byl w podobnej sytuacji. Dlatego nikt nic nie napisal. " Super. Na pewno potrzebowałem twojego wyjasnienia. A mi się wydawało że odpisywanie na forum wymaga czasu. Może ktoś odpisze za tydzień, dwa lub miesiąc. Jednak ty już wiesz że nikt nie odpisze. Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Robal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 1 godzinę temu, Robal napisał: Niedawno się rozliczyłem więc będą wszystko widzieć w systemie. Musisz sobie wyobrazić że tutejsze służby często nie sa że sobą połączone systemowo/cyfrowo. Żeby złożyć aplikację o US paszport trzeba przynieść i pokazać Certificat od Naturalization co wydaje się oczywiste. CoN jest jedynym dokumentem potwierdzającym obywatelstwo. Mało tego, trzeba oddać ten certyfikat razem z aplikacją. A wydawało by się że jest tak jak w cytacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 2 hours ago, andyopole said: CoN jest jedynym dokumentem potwierdzającym obywatelstwo. No nie bardzo - wiekszosc przeciez go nie ma, ma birth certificate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 BTW, akt urodzenia tez sie daje oryginal przy wyrabianiu paszportu. Potem to odsylaja osobnym listem. Zakladam, ze certyfikat naturalizacji tez odesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 2 godziny temu, kzielu napisał: No nie bardzo - wiekszosc przeciez go nie ma, ma birth certificate. Biurokrata! W moim przypadku. 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: BTW, akt urodzenia tez sie daje oryginal przy wyrabianiu paszportu. Potem to odsylaja osobnym listem. Zakladam, ze certyfikat naturalizacji tez odesla. Tak mi powiedzieli gdy o to zapytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 1 hour ago, Xarthisius said: BTW, akt urodzenia tez sie daje oryginal przy wyrabianiu paszportu. Potem to odsylaja osobnym listem. Zakladam, ze certyfikat naturalizacji tez odesla. Odesla. Przychodzi ladnie zapakowany w kopercie (przynajmniej odsylali ~7 lat temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 5 godzin temu, Xarthisius napisał: BTW, akt urodzenia tez sie daje oryginal przy wyrabianiu paszportu. Potem to odsylaja osobnym listem. Zakladam, ze certyfikat naturalizacji tez odesla. teraz to się zdziwiłam. Mam im dać mój jedyny oryginał i liczyć ze w tym swoim syfie go nie zgubią i odeślą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 33 minutes ago, mvgda said: teraz to się zdziwiłam. Mam im dać mój jedyny oryginał i liczyć ze w tym swoim syfie go nie zgubią i odeślą??? Certyfikat naturalizacji ? Nie masz wyjscia (tzn masz - nie musisz zostawac obywatelem). Aktu urodzenia wysylac nie musisz jezeli nie swiadczy o Twoim obywatelstwie US (zakladam ze nie bardzo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi