Xarthisius Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) 5 minutes ago, boruk said: W przypadku wygranej loterii- to ja byłbym osobą, która procesuje cały proces (konsul itd), najpierw pojechałaby się rozejrzeć, poszukać pracy i po jakimś czasie ściągnąć żonę i dziecko. Jak sytuacja wyglądałaby, gdyby to żona, a nie ja wygrała loterię? Czy to ona musiałaby wszystko procesować w Polsce, a ja i tak mógłbym pojechać do Stanów pierwszy? Bo jak rozumiem, każdy członek naszej rodziny otrzymałby GC. Z góry dzięki za odpowiedź. Pierwszy granicę musi przekroczyć główny wylosowany (albo wszyscy razem). W każdym wypadku wszyscy procesujecie się w Polsce (albo w innej placówce jeżeli np. mieszkacie w innym kraju). Edytowane 30 Września 2022 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BD6 Napisano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2022 W dniu 26.09.2022 o 17:14, Łukasz90 napisał: Siódmy raz będę wysyłał -ale pierwszy raz ( z nudów) od deski do deski przeczytałem instrukcje Przedtem opierałem się co streścili inni w jej kwestii. Moje będzie to chyba już 10 zgłoszenie Kiedyś może w końcu się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruk Napisano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Moje pierwsze. Nie napawasz optymizmem BD6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aplikant1984 Napisano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2022 1 godzinę temu, boruk napisał: Moje pierwsze. Nie napawasz optymizmem BD6 Teraz będzie moje 11 zgłoszenie z rzędu. Od 2014 roku się staram i do tej pory nic. Też myślałem, że będzie łatwiej. A w ostatniej edycji wiedziałem, że nie mam szans bo przez pomyłkę wysłałem zdjęcie z poprzedniej edycji. więc Never give up and good luck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
che Napisano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2022 On 9/30/2022 at 1:47 PM, Xarthisius said: Pierwszy granicę musi przekroczyć główny wylosowany (albo wszyscy razem). W każdym wypadku wszyscy procesujecie się w Polsce (albo w innej placówce jeżeli np. mieszkacie w innym kraju). z tego co pamiętam to i tak wszyscy muszą przekroczyć granicę w czasie 6 miesięcy od badań, czy główny wylosowany może aktywować karty dla całej rodziny? tak czy siak @boruk myślę, że nie ma sensu planować teraz takich rzeczy, szanse na wylosowanie są... sam zresztą widzisz po uczestnikach forum a nawet jeśli zostaniecie wylosowani, to wyjazd byłby prawdopodobnie za ok 2lata, także jeszcze sporo czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2022 2 hours ago, che said: czy główny wylosowany może aktywować karty dla całej rodziny? Nie. Kazdy musi to zrobic osobiscie. Glowny wylosowany musi to zrobic pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GASIOR997 Napisano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Ja tez będę tez składał już 11 raz . Oni co roku nie sprawdzają tak tych zdjęć aż nadto . Bo wiem jak nawet po vize kolega się starał 3 raz z tym samym zdjęciem i dostał . hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszu Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 Ma ktoś podobny problem po wypełnieniu wniosku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 To jest powod dla ktorego goraco odradzam zglaszanie sie w pierwszym tygodniu, a juz w szczegolnosci pierwszego dnia, pare godzin po otwarciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszu Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 8 minut temu, Xarthisius napisał: To jest powod dla ktorego goraco odradzam zglaszanie sie w pierwszym tygodniu, a juz w szczegolnosci pierwszego dnia, pare godzin po otwarciu... Okazało się że problem był ze zdjęciem - musiałem odznaczyć wszystkie opcje przy nadpisywaniu pliku w programie IrfanView (właściwie usunąć wszystkie meta dane zdjęcia), zanim to zrobiłem nie mogłem przejść nawet na drugą stronę podczas wypełniania wniosku. Dodaje zrzut ekranu dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi