Mike Ross Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 5 minut temu, roszu napisał: Okazało się że problem był ze zdjęciem - musiałem odznaczyć wszystkie opcje przy nadpisywaniu pliku w programie IrfanView (właściwie usunąć wszystkie meta dane zdjęcia), zanim to zrobiłem nie mogłem przejść nawet na drugą stronę podczas wypełniania wniosku. Dodaje zrzut ekranu dla potomnych ale chyba nie ustawiłeś rozmiaru jako 40 kB? musi być minimum 54 kB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszu Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 Godzinę temu, Mike Ross napisał: ale chyba nie ustawiłeś rozmiaru jako 40 kB? musi być minimum 54 kB. Po usunięciu metadanych zdjęcie ważyło 39kB, ale nie sądzę żeby to był problem biorąc pod uwagę że formularz mnie puścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaz Napisano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Czy są jakieś nowe wymagania odnośnie zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 18 minutes ago, kubaz said: Czy są jakieś nowe wymagania odnośnie zdjęć? Nie. Co do rozmiaru wspominanego wyzej nie wiem o co chodzilo... Zdjecia maja byc <= 240kB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Bojarczuk Napisano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 16 godzin temu, roszu napisał: Ma ktoś podobny problem po wypełnieniu wniosku? Tak, ale sprobowalem jeszcze raz z telefonu I sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawex1972 Napisano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2022 Witam forumowiczów i administratorów po dłuższej przerwie Mam takie pytanie. Składamy z żoną w tym roku ponowne zgłoszenie do loterii. Nie wiem co zrobić z córką która za dwa tygodnie będzie miała 22 urodziny. Póki co nadal ma nieskończone 21 lat i zgodnie z wytycznymi ma prawo być dopisana do wniosków obojga rodziców jako dziecko , gdyż liczy się stan prawny na dzień złożenia wniosku a nie wydania wizy. (Ustawa o ochronie dzieci). Pytanie jest : czy córka może oprócz tego że będzie dopisana do np. mojego zgłoszenia złożyć swój odrębny wniosek ponieważ jest pełnoletnia i spełnia wymagania wizowe? Czy może powinna być tylko dopisana do zgłoszeń rodziców? Wielkie dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2022 Córka może też składać sama na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltbu Napisano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2022 Witajcie, Spieszę z nietypowym pytaniem. Planuje złożyć wniosek o zielona kartę . Mam żonę i dziecko. W przypadku wygranej planuje sam poleciec do USA ( żona z dzieckiem na razie nie będzie emigrować) . Czy obligatoryjne są w takim przypadku ich dane i zdjęcia? Czy mogę ewentualnie w późniejszym czasie wystąpić o możliwość ich legalnego pobytu w USA? dziękuje za odpowiedz i przepraszam za kłopot z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2022 58 minutes ago, paweltbu said: Witajcie, Spieszę z nietypowym pytaniem. Planuje złożyć wniosek o zielona kartę . Mam żonę i dziecko. W przypadku wygranej planuje sam poleciec do USA ( żona z dzieckiem na razie nie będzie emigrować) . Czy obligatoryjne są w takim przypadku ich dane i zdjęcia? Czy mogę ewentualnie w późniejszym czasie wystąpić o możliwość ich legalnego pobytu w USA? dziękuje za odpowiedz i przepraszam za kłopot z góry. Tylko zdajesz sobie sprawe ze "pozniej" proces sciagania rodziny do US bedzie trwal okolo 2 lat? Tak tylko wspominam bo potem ludzie narzekaja za rozlaka ciezka :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2022 4 hours ago, Pawex1972 said: co zrobić z córką która za dwa tygodnie będzie miała 22 urodziny. Póki co nadal ma nieskończone 21 lat To co napisales nie ma sensu. Albo Corka ma teraz 21lat 11miesiecy i 2 tygodnie i ma za 2 tygodnie 22 urodziny, albo ma nadal nieskonczone 21 lat (czyli 20lat 11mo 2w) i bedzie miala 21 urodziny. W tym pierwszym wypadku nie jest juz "under 21". Dla ustalenia uwagi, jezeli jest rocznik 2000 to juz jest dawno "po ptokach", jezeli jest 2001 to musisz ja jeszcze dopisac jako "dziecko". Nic to co prawda jej nie da, bo CSPA odejmie jej najwyzej 213d od daty urodzin w dniu kiedy bylibyscie current. Dokladnymi wyliczeniami zajmiemy sie jak juz Was wylosuja i rzeczywiscie bedziesz mial ten problem... 4 hours ago, Pawex1972 said: Pytanie jest : czy córka może oprócz tego że będzie dopisana do np. mojego zgłoszenia złożyć swój odrębny wniosek ponieważ jest pełnoletnia i spełnia wymagania wizowe? Czy może powinna być tylko dopisana do zgłoszeń rodziców? Mogla to robic od dawna (gdzies od ~3 klasy liceum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi