Xarthisius Napisano 4 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego (edytowane) 8 minutes ago, zbone said: Witam. 1. Czy przed wizytą w Ambasadzie muszę podać adres w USA, na który zostanie przesłana zielona karta?. 2. Po jakim okresie od wjazdu do USA zostanie dostarczona zielona karta na wskazany adres?. 3. Czy mogę wcześniej wrócić do kraju, przed otrzymaniem zielonej karty w USA i 4. jaki okres mogę przebywać w Polsce, aby nie utracić statutu rezydenta? Adres ten musiales podac juz przy zlozeniu DS-260. Mozesz go jeszcze zmienic w a) ambasadzie podczas interview, b) przy pierwszym przekraczaniu granicy US z wiza Od 2-3 tygodni do nawet 6 miesiecy, ale raczej szybciej niz pozniej. Tak. Podstemplowana wiza imigracyjna sluzy jako "zielona karta" przez rok od daty stempla. 6 miesiecy bez problemu; do roku pod pewnymi warunkami; przez 2 lata po wczesniejszym wyrobieniu tzw. re-entry permit. Edytowane 4 Lutego przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakersiiik Napisano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego W dniu 15.01.2024 o 19:21, mikee napisał: Przepraszam jeżeli pytanie już było. Moj numer jest w biuletynie z lutego. Nie dostałem jeszcze maila, kiedy takowe są wysyłane? Czy byliście zaszczepieni na covid przed rozmowa w ambasadzie? ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AABB Napisano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 19 godzin temu, krakersiiik napisał: Czy byliście zaszczepieni na covid przed rozmowa w ambasadzie? ☺️ Witam. Podpinam się pod pytanie. Czy na covid trzeba już być zaszczepionym na wizycie lekarskiej, czy szczepią na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego W dniu 27.09.2023 o 20:46, Xarthisius napisał: Z tego co widze od 12 maja 2023 juz mozna przyjac pierwszy shot, tak samo jak inne szczepionki, as needed w trakcie badania https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html#covid-19-vaccination Odpowiedź ze strony 8 tego wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiś Napisano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego W dniu 6.02.2024 o 14:10, AABB napisał: Witam. Podpinam się pod pytanie. Czy na covid trzeba już być zaszczepionym na wizycie lekarskiej, czy szczepią na miejscu? Zaszczepiłem się w zeszłym tygodniu, są zapisy w przychodniach i czas oczekiwania w moim przypadku około miesiąca. Nie dają żadnego potwierdzenia jak kiedyś, podobno po nr PESEL każdy lekarz może sprawdzić w ich wewnętrznej bazie kto jest szczepiony. Również miało być info w aplikacji mObywatel ale na chwilę obecną brak. Teoretycznie później na wizycie mogą sprawdzić w tym swoim systemie ale i tak poprosiłem nawet odręcznie pisany jakiś papierek z pieczątka, z moimi danymi i jaka szczepionka, że to mam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiś Napisano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lutego EU dali do 17500 na kwiecień, tak nieśmiało zwiększają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego 11 godzin temu, kamiś napisał: EU dali do 17500 na kwiecień, tak nieśmiało zwiększają. EU25xxx może mieć problem w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego 3 hours ago, xyz_1 said: EU25xxx może mieć problem w tym roku? Bez drugiej pandemii, albo zamkniecia ambasady w WRW, albo wojny z Rosja, nie, nie powinnien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajdowiec Napisano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego On 2/10/2024 at 12:06 AM, kamiś said: EU dali do 17500 na kwiecień, tak nieśmiało zwiększają. Mam 37XXX i zaczynam się obawiać że nie doczekam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 8 godzin temu, Rajdowiec napisał: Mam 37XXX i zaczynam się obawiać że nie doczekam się Chyba slusznie. Obym sie mylil! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi