gal Napisano 29 Września 2008 Zgłoś Napisano 29 Września 2008 Na moje oko to za duzy splot negatywnych wydarzen wokol ciebie i twoich staran o karty kreytowe... nie gra mi zadna z tych opowesci
bejco3 Napisano 29 Września 2008 Zgłoś Napisano 29 Września 2008 Na moje oko to za duzy splot negatywnych wydarzen wokol ciebie i twoich staran o karty kreytowe... nie gra mi zadna z tych opowesci ale to nie jest forum ""uwiez w moja historie " ja mowie jak bylo a co ci niby nie gra nie czaje tego powiedz mi lepiej czy masz doswiatczenie w tego typu sprawach i potrafisz ocenic moja sytuacje .a to ze nie gra ci zadna z moich opowiesci to prosze podaj pyatnia a odpowiem i postaram sie wyjasnic "co ci nie gra "!!
Jackie Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 Nie ma znaczenia czy suma jest mała czy duża - niepłacenie w terminie to jedna z najgorszych rzeczy, która mają negatywny wpływ na historię kredytową. Zamknięcie konta kredytowego też obniża score. Jak nie płacisz regularnie rachunków za telefon i internet w AT&T, to nie zdziw się jak AT&T nie będzie ci chciało sprzedać komórki z abonamentem. Pilnuj takich spraw, bo robisz sobie dziadostwo. Nie wiem ile zarabiasz, ale np. my nie bierzemy nigdy kredytu którego nie będziemy mogli spłacić w rok, ew. półtora roku. Dobrze mieć oszczędności które w razie czego pokryją wszystkie kredyty i życie przez parę miesięcy, żeby nie trzeba było żyć na kredyt w razie stracenia pracy.
kubakj Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 Proszę o komentarze Odpisalem na twoj post, ale jakis cwany moderator go usunal, a ze nie chce mi sie pisac drugi raz, to napisze tylko tyle, ze PLAC na czas.
Jackie Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 Odpisalem na twoj post, ale jakis cwany moderator go usunal, a ze nie chce mi sie pisac drugi raz, to napisze tylko tyle, ze PLAC na czas. W śmietniku nie ma Twojego postu, ale coś się mogło sknocić podczas wysyłania. sama kiedyś wymaściłam kilometrowy post i zniknął...
bejco3 Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 a co z kradzieza to odbija sie na recordzie ??
Jackie Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 Z tego co mi wiadomo, sama kradzież nie odbija sie na rekordzie. Owszem, ludzie sobie szkodzą gdy w razie kradzieży zamykają konto, zamiast po prostu unieważnić kartę (dostaje sie wówczas nowa kartę z innym numerem, ale konto jest to samo). Moja rada (choć niektórym wyda się przesadą) - nie nosić przy sobie kart kredytowych w ogóle. My trzymamy karty w domu. Jest o wiele mniej prawdopodobne że się je zgubi lub że ktoś je ukradnie, a po drugie nie kupuje się pod wpływem impulsu zbędnych dupereli. Jak naprawdę coś będziesz chciał kupić, to wrócisz po kartę do domu i jeszcze będziesz miał w drodze czas, by się zastanowić czy naprawdę warto.
tomekolodziej Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 hehe dobre zostawiac karty w domu. Nie no nie przesadzajmy kto w USA nosi gotowke?
Jackie Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 hehe dobre zostawiac karty w domu. Nie no nie przesadzajmy kto w USA nosi gotowke? Ja. Mam zawsze w portfelu dwudziestkę lub dwie na wszelki wypadek (taksówka, lody, kawa itp.). Kartę zabieram ze sobą tylko gdy idę na zakupy. Nie widzę sensu noszenia ze sobę karty zawsze i wszędzie. Jak ktoś chce to niech nosi, ja nie lubię, bo po co. Na pewno należę do mniejszości, ale nie jestem żadnym dziwolągiem w tej kwestii
kubakj Napisano 30 Września 2008 Zgłoś Napisano 30 Września 2008 KArty kredytowe nosic jak najbardziej, bo one sa ubezpieczone od kradziezy i zakupow federalnie. Gorzej z kartami debetowymi. Te wogole nie sa chronione, chyba, ze bank daje taka ochrone, ale tez nie warto im ufac. Najlepiej trzymac na saving cala forse, a na checking do $300 jak chcesie wyplacic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.