pelasia Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 hot pockets brrrr! nie lubie. tak samo nie moge przekonac sie do ich chicken pot pie. I to nie wazne czy robione w domu, czy kupowane w sklepie, to mi po porstu nie smakuje. jesli chodzi o chleb to sie zgodze, najlepiej samemu upiec to bedzie dobry. ja sie ogolnie oduczylam jesc chleb kazdego dnia tak jak sie to robilo w PL. ja na dodatek nie lubie cynamonu i mam wrazenie, ze amerykanie maja fiola na jego punkcie. nie potrafia nic upiec bez niego. a preceliki cynamonowe, herbaty i gumy do rzucia to juz przegiecie. brrr!
lochraven Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 też nie przepadam za cynamonem w chlebie/ciastkach/bułkach itd. ale akurat gumy big red i cukierki hot tamales to lubię bardzo.
gal Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 hot pockets brrrr! nie lubie. tak samo nie moge przekonac sie do ich chicken pot pie. I to nie wazne czy robione w domu, czy kupowane w sklepie, to mi po porstu nie smakuje. jesli chodzi o chleb to sie zgodze, najlepiej samemu upiec to bedzie dobry. ja sie ogolnie oduczylam jesc chleb kazdego dnia tak jak sie to robilo w PL. ja na dodatek nie lubie cynamonu i mam wrazenie, ze amerykanie maja fiola na jego punkcie. nie potrafia nic upiec bez niego. a preceliki cynamonowe, herbaty i gumy do rzucia to juz przegiecie. brrr! cynamonowe dodatki do powyzszego nie maja nicwspolnego z prawdziwym cynamonem. To smak wziety z tablicy mendelejewa
makdonald Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 cynamonowe dodatki do powyzszego nie maja nicwspolnego z prawdziwym cynamonem. To smak wziety z tablicy mendelejewa hehe estry aromatyczne
wodnik Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 ja na dodatek nie lubie cynamonu i mam wrazenie, ze amerykanie maja fiola na jego punkcie. nie potrafia nic upiec bez niego. a preceliki cynamonowe, herbaty i gumy do rzucia to juz przegiecie. brrr! a ja tego nie zauważyłam, żeby miało się jakoś więcej pojawiać w usa niż w pl kuchni
haneczka019 Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 Podobnie jak "cukier wanilinowy" ma niewiele wspólnego z wanilią, ale niewiele osób zauważa nawet różnicę w samej nazwie .
krowa12 Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 hot pockets brrrr! nie lubie. tak samo nie moge przekonac sie do ich chicken pot pie. I to nie wazne czy robione w domu, czy kupowane w sklepie, to mi po porstu nie smakuje. jesli chodzi o chleb to sie zgodze, najlepiej samemu upiec to bedzie dobry. ja sie ogolnie oduczylam jesc chleb kazdego dnia tak jak sie to robilo w PL. ja na dodatek nie lubie cynamonu i mam wrazenie, ze amerykanie maja fiola na jego punkcie. nie potrafia nic upiec bez niego. a preceliki cynamonowe, herbaty i gumy do rzucia to juz przegiecie. brrr! Ja tez sie oduczylam jesc tu chleba, poprostu mam dola kiedy kupie sobie jakis chleb ktory choc troche przypomina polski, a pozniej sie rozczaruje bo znowu gabka w srodku. A jak juz sie cos trafi fajnego to zawsze sa mega twarde, jakby lezaly na polce dniami. Widze, ze jestes z Colorado. W Colorado Springs maja fajna piekarnie francuska i maja cos podobnego do naszego chleba
gal Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 Ja tez sie oduczylam jesc tu chleba, poprostu mam dola kiedy kupie sobie jakis chleb ktory choc troche przypomina polski, a pozniej sie rozczaruje bo znowu gabka w srodku. A jak juz sie cos trafi fajnego to zawsze sa mega twarde, jakby lezaly na polce dniami. Widze, ze jestes z Colorado. W Colorado Springs maja fajna piekarnie francuska i maja cos podobnego do naszego chleba Polecam bardzo dobra piekarnie, ktora wysyla chleb dookola kraju. Silver Bell bakery http://www.bake4u.com/ moj ulubiony to ten (farmer's rye) bardzo dobry, bardzo podobny do tego, ktory moja babcia piekla przed laty
krowa12 Napisano 22 Października 2012 Zgłoś Napisano 22 Października 2012 Polecam bardzo dobra piekarnie, ktora wysyla chleb dookola kraju. Silver Bell bakery http://www.bake4u.com/ moj ulubiony to ten (farmer's rye) bardzo dobry, bardzo podobny do tego, ktory moja babcia piekla przed laty a jak szybko dochodzi? Bo mi kiedys szedl chleb z Chicago az 3 dni i niestety byl juz twardy jak go dostalam...
Jackie Napisano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2012 Ja tez sie oduczylam jesc tu chleba, poprostu mam dola kiedy kupie sobie jakis chleb ktory choc troche przypomina polski, a pozniej sie rozczaruje bo znowu gabka w srodku. A jak juz sie cos trafi fajnego to zawsze sa mega twarde, jakby lezaly na polce dniami. Idź do Whole Foods, od groma chleba nawet lepszego od polskiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.