andyopole Napisano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 www.portlandpolonia.org Wlasnie jesli masz takie pytania to dzwon, dlatego podalem Ci moj numer telefonu, czynny 24/7. No, moze noce raczej nie.
Nigella Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Jakis czas temu dolaczylam do tego watku pytajac o majonez podobny w smaku do polskiego… i mam, odkrylam! Smart Balance (kupujemy tez margaryne, bardzo lubie). Na opakowaniu jest napisane "Light Mayonnaise Dressing" wiec tak do konca nie wiem, co jest w srodku ale smak rzeczywiscie niemal identyczny jak Winiary czy Kielecki: http://ecx.images-amazon.com/images/I/418m0-dJliL._SY300_.jpg Male odkrycie, a cieszy (i pozwala zaoszczedzic, bo ceny polskiego majonezu w polskim sklepie sa niedorzeczne).
lochraven Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Ostatnio odkryłem polski sklep w Norfolk ale niestety nie mają Kieleckiego, ani w ogóle majonezu Sprawdzę Smart Balance!
Partners Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Bardzo dobry majonez zrobisz sam. Bardzo dobry olej (taki, co nie ma dużo wody) i jajko trzymane w temperaturze pokojowej trochę musztardy, pieprzu i soli do słoika i włączasz mikser ręczny na małych obrotach trzymając końcówkę na dnie aż zacznie się zagęszczać potem delikatnie unosisz do góry. Pozdrawiam
KaeR Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Ostatnio odkryłem polski sklep w Norfolk ale niestety nie mają Kieleckiego, ani w ogóle majonezu Sprawdzę Smart Balance! W kiełbasie? To skończyłeś w Norfolk jednak. :-)
lochraven Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Haha, w Kiełbasie Mieszkam jakieś 5 minut od tego sklepu (mimo tego, że ja jestem już w VA Beach) więc czasem tam zaglądam, fajnie bo mają powidła i polskie masło. Szkoda, że piwo tylko ukraińskie.
kzielu Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 Haha, w Kiełbasie Mieszkam jakieś 5 minut od tego sklepu (mimo tego, że ja jestem już w VA Beach) więc czasem tam zaglądam, fajnie bo mają powidła i polskie masło. Szkoda, że piwo tylko ukraińskie. W NAS Oceana ? Czadowe miejsce Bywalem tam dosc czesto i w tym roku we wrzesniu sie wybieram...
lochraven Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 W Oceanie jeszcze nie byłem - tam trafiają szczęśliwcy idący na 'shore duty'. Ja jestem w Naval Station Norfolk, na statku USS Bataan - także nic specjalnego :/
andyopole Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 ....ale smak rzeczywiscie niemal identyczny jak Winiary czy Kielecki.... Na litosc Najwyzszego! Nie stawiaj obok siebie majonezu z Winiar i Kieleckiego. Winiary = The Best. Kielecki = kwasny tak jak tutejsze....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.