Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialabym zadac jeszcze jedno pytanie..przepraszam, ze tyle pytam ;) moj maz pracuje dopiero od dwoch lat tzn. teraz zaczal drugi rok, wczesniej studiowal. Jego dochody sa wystarczajace, zeby byl moim jedynym sponsorem. Czy to bedzie problem jezeli umiescimy infromacje o podatku tylko z 2010 r? pytam bo na I-864 jest rybryka aby wpisac z 3 ostatnich lat..

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nowa a moze poszukasz czegos na forach-stronach anglojezycznych o tym certyfikacie,mozesz tez pisac do Kariny i moze Ona cos odpisze ale tutaj musisz poczekac na odpowiedz...bo faktycznie 1 raz o takim czyms czytam tutaj ze ktos tak mogl tak sie pomylic.

Napisano

Chcialabym zadac jeszcze jedno pytanie..przepraszam, ze tyle pytam ;) moj maz pracuje dopiero od dwoch lat tzn. teraz zaczal drugi rok, wczesniej studiowal. Jego dochody sa wystarczajace, zeby byl moim jedynym sponsorem. Czy to bedzie problem jezeli umiescimy infromacje o podatku tylko z 2010 r? pytam bo na I-864 jest rybryka aby wpisac z 3 ostatnich lat..

Nie będzie problemem, będziesz tylko musiała wyjaśnić że wcześniej nie miał tax returns.

chyba jednak nikt nie mial takiej sytuacji?;-)

mam jeszcze pytanie odnosnie badan. Dzis bylam u lekarza, mialam zrobione szczepienia, ale powiedziano mi, flu shot nie jest potrzebny. Wydaje mi sie, ze wczesniej przeczytalam, ze jednak jest. Mieliscie robiony?

Nie miałem, badania miałem na początku września - flu shot zdaje się robi tylko w konkretnych okresie i poza nim nie wymagają go.

Napisano

Witam,

Z gory przepraszam jesli powtorze pytanie czy generalnie watek, ale planuje ozenic sie z Obywatelka USA pod koniec stycznia i mam kilka pytan w zwiazku z tym:

Gdzie mozna znalezc info ile moja przyszla zona musi zarabiac,zeby nie bylo konieczne dodawanie innych osob?

Czy w calym prcesie immigracyjnym wyjdzie na jaw iz podpisalismy "intercyze" ? (Przyszla zona ma kilka niezaplaconych rachunkow za szpital itp. a nie chce ryzykowac ze po slubie ja bede musial to splacac. Chyba ze ktos sie orientuje w tych sprawach i wie ze np wszystko co sie liczy wspolnie jest od momentu slubu?

Z gory wielkie dzieki

Napisano

Mam jeszcze takie pytanie..Moja wiza turystyczna konczy sie za tydzien 13-tego grudnia tzn. dostalam na lotnisku wize na 3 miesiace bo ostatnio bylam 6 miesiecy i teraz stwierdzili, ze 6 to bedzie za dlugo i dostalam tylko 3.

Mam juz wiekszosc dokumentow, mysle ze za ok.2 dni powinnam miec gotowe do wyslania. Teraz moje pytanie...czy mam zostawic w dokumentach "visitor"? boje sie, ze jak wysle pod koniec tygodnia, dokumenty moga dojsc do nich po 13-stym i wtedy czy to bedzie problem? prosze o podpowiedz..

Napisano

Moim zdaniem zostaw visitor. Overstay nie będzie problemem bo po pierwsze to tylko kilka dni, po drugie wybacza się go małżonkom US citizenów. Poza tym liczy się data NOA1 a nie data kiedy fizycznie dojdzie do nich przesyłka więc tak czy inaczej będzie raczej po jabłkach...

Napisano

Pozwole sobie drazyc watek zarobkow obywatela/sponsora:

Czy bierze sie pod uwage 3 ostatnie lata czy najbardziej ubiegly rok.

Bede szczery i powiem ze tylko konczacy sie rok pozwoli sie zmiescic w owej tabelce zarobkow?\

Jeszcze techniczne pytanie:

Czy Immigration ma jakis dostep do IRS-u by weryfikowac dane czy same formy W-2 stanowia dowod i czy w ogole immigration a takie prosi?

Dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...