Saka Napisano 8 Października 2009 Zgłoś Napisano 8 Października 2009 Saka, a jak tam Tobie ida sprawy z AOS i EAC???? Aplikowales juz? Tak, juz mam EAD card, a na dniach dostane Green Card, bo juz mi zaakceptowali wszystko bez interview i nawet dostalem Welcome Notice. hehe. Teraz zaczynaja sie dopeiro schody, bo nie dosc ze trzeba bedzie full time prace znalezc, to jeszcze zdac TOEFL'a kiedys
KW Napisano 8 Października 2009 Zgłoś Napisano 8 Października 2009 Czy musze przetlumaczyc moj akt slubu na jezyk polski, jesli bede wymieniala moj paszport na nowe nazwisko? Ewa! czytalas te informacje z konsulatu o umiejscowieniu i paszportach wszystko tam pisze linki 6 postow powyzej
EwaWarszawa Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Hey Saka a jak dlugo czekales na Empl. Aut. Card? Ja wysylam w tym tyg. moje dok.
Saka Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Mi przyslali EAD po okolo 6 tygodniach, ale wszystko jest suma poszczegolnych procesow, wiec moze to i trwac nawet do 90 dni, albo i dluzej jak dostaniesz RFE, czego nie zycze oczywiscie. W watku czas oczekiwania mozesz sprawdzic jakie tempo mieli inni. pzdr
albert_7sz Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Najlepiej wyslac w przeciagu 90 dni od daty wlotu, po tym czasie jestes nielegalnie, wiec zaczynaja sie schody waznosc wizy nic nie znaczy, 6 miesiecy mialas na wlot do USA po wlocie masz 90 dni na slub wyslanie dokumentow najlepiej w tym samym czasie Czek albo money order powinien byc jeden na $1010 Czesc Krysia, Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze wiza K1 jest wystawiana tylko i wylacznie na Single Entry, prawda? Czy w danej sytuacji moze wystapic nastepujaca sytuacja: - wize otrzymam 20.12.2009 na 6 miesiecy (zakladam ze expiration date bedzie 20.05.2010) - do Stanow wjade 20.04.2010 - od tego momentu mam 90 dni na slub (do 20.07.2010) - slub wezme 20.06.2010 (miesiac po wygasnieciu wizy, ale przed uplywem 90 dni) - AOS wysle przed 20.07.2010 Czyli z punktu widzenia DoS i USCIS wszystko odbywa sie zgodnie z procedura. Wiza nie musi byc nadal wazna w dniu slubu i przy skladaniu wniosku o AOS? Dobrze to zrozumialem? Bede bardzo wdzieczny za jakikolwiek feedback odnosnie mojego zagmatwanego pytania? Pozdrawiam serdecznie Albert
EwaWarszawa Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Mi przyslali EAD po okolo 6 tygodniach, ale wszystko jest suma poszczegolnych procesow, wiec moze to i trwac nawet do 90 dni, albo i dluzej jak dostaniesz RFE, czego nie zycze oczywiscie. W watku czas oczekiwania mozesz sprawdzic jakie tempo mieli inni.pzdr Dzieki, a coz to jest RFE???
EwaWarszawa Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Czesc Krysia, Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze wiza K1 jest wystawiana tylko i wylacznie na Single Entry, prawda? Czy w danej sytuacji moze wystapic nastepujaca sytuacja: - wize otrzymam 20.12.2009 na 6 miesiecy (zalkladam ze expiration date bedzie 20.05.2010) - do Stanow wjade 20.04.2010 - od tego momentu mam 90 dni na slub (do 20.07.2010) - slub wezme 20.06.2010 (miesiac po wygasnieciu wizy, ale przed uplywem 90 dni) - AOS wysle przed 20.07.2010 Czyli z punktu widzenia DoS i USCIS wszystko odbywa sie zgodnie z procedura. Wiza nie musi byc nadal wazna w dniu slubu i przy skladaniu wniosku o AOS? Dobrze to zrozumialem? Bede bardzo wdzieczny za jakikolwiek feedback odnosnie mojego zagmatwanego pytania? Pozdrawiam serdecznie Albert Masz 90 dni na zawarcie zwiazku malzenskiego, zalatwienie SSN i oczywiscie na wyslanie AOS i EAC! Lepiej robic wszystko na czas.
KW Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze wiza K1 jest wystawiana tylko i wylacznie na Single Entry, prawda? Czy w danej sytuacji moze wystapic nastepujaca sytuacja: - wize otrzymam 20.12.2009 na 6 miesiecy (zalkladam ze expiration date bedzie 20.05.2010) - do Stanow wjade 20.04.2010 - od tego momentu mam 90 dni na slub (do 20.07.2010) - slub wezme 20.06.2010 (miesiac po wygasnieciu wizy, ale przed uplywem 90 dni) - AOS wysle przed 20.07.2010 Czyli z punktu widzenia DoS i USCIS wszystko odbywa sie zgodnie z procedura. Wiza nie musi byc nadal wazna w dniu slubu i przy skladaniu wniosku o AOS? Dobrze to zrozumialem? Tak, tu jest tak samo jak z wiza turystyczna jednokrotnego wlotu osobno jest te 6 miesiecy i osobno czas jaki ci wbija na lotnisku masz szesc miesiecy na wlot i prawdopodobnie mozesz wleciec na dzien przed wygasnienciem wizy a na lotniku w USA dostajesz pieczatke na 90 dni wiec w sumie masz 180+90-1=269 dni na wziecie slubu od wydania wizy tak wiec mysle ze spokojnie mozesz planowac slub na czerwiec Zadzwon do ambasady jesli sie chcesz upewnic
Saka Napisano 14 Października 2009 Zgłoś Napisano 14 Października 2009 Dzieki, a coz to jest RFE??? Request for evidence, czyli jak cos zle wypelnione wysla ci info na temat tego co potrzebuja, a ty musisz to odeslac jak najszybciej, podobnie jak czegos brakuje.
sly6 Napisano 16 Października 2009 Zgłoś Napisano 16 Października 2009 tutaj jest temat o tym jak Wam idzie szukanie pracy,zycie : http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=14680 aby ten temat pozostal dla dokumentow do legalizacji pobytu lub tez starania sie o k-1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.