Skocz do zawartości

Wiza K1 Same Zmartwienia

puma01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Saka, a jak tam Tobie ida sprawy z AOS i EAC???? Aplikowales juz?

Tak, juz mam EAD card, a na dniach dostane Green Card, bo juz mi zaakceptowali wszystko bez interview i nawet dostalem Welcome Notice. hehe. Teraz zaczynaja sie dopeiro schody, bo nie dosc ze trzeba bedzie full time prace znalezc, to jeszcze zdac TOEFL'a kiedys :)

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Czy musze przetlumaczyc moj akt slubu na jezyk polski, jesli bede wymieniala moj paszport na nowe nazwisko?

Ewa!

czytalas te informacje z konsulatu o umiejscowieniu i paszportach

wszystko tam pisze

linki 6 postow powyzej

Napisano

Mi przyslali EAD po okolo 6 tygodniach, ale wszystko jest suma poszczegolnych procesow, wiec moze to i trwac nawet do 90 dni, albo i dluzej jak dostaniesz RFE, czego nie zycze oczywiscie. W watku czas oczekiwania mozesz sprawdzic jakie tempo mieli inni.

pzdr

Napisano
Najlepiej wyslac w przeciagu 90 dni od daty wlotu,

po tym czasie jestes nielegalnie, wiec zaczynaja sie schody

waznosc wizy nic nie znaczy, 6 miesiecy mialas na wlot do USA

po wlocie masz 90 dni na slub

wyslanie dokumentow najlepiej w tym samym czasie

Czek albo money order powinien byc jeden na $1010

Czesc Krysia,

Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze wiza K1 jest wystawiana tylko i wylacznie na Single Entry, prawda?

Czy w danej sytuacji moze wystapic nastepujaca sytuacja:

- wize otrzymam 20.12.2009 na 6 miesiecy (zakladam ze expiration date bedzie 20.05.2010)

- do Stanow wjade 20.04.2010

- od tego momentu mam 90 dni na slub (do 20.07.2010)

- slub wezme 20.06.2010 (miesiac po wygasnieciu wizy, ale przed uplywem 90 dni)

- AOS wysle przed 20.07.2010

Czyli z punktu widzenia DoS i USCIS wszystko odbywa sie zgodnie z procedura. Wiza nie musi byc nadal wazna w dniu slubu i przy skladaniu wniosku o AOS? Dobrze to zrozumialem?

Bede bardzo wdzieczny za jakikolwiek feedback odnosnie mojego zagmatwanego pytania?

Pozdrawiam serdecznie

Albert

Napisano
Mi przyslali EAD po okolo 6 tygodniach, ale wszystko jest suma poszczegolnych procesow, wiec moze to i trwac nawet do 90 dni, albo i dluzej jak dostaniesz RFE, czego nie zycze oczywiscie. W watku czas oczekiwania mozesz sprawdzic jakie tempo mieli inni.

pzdr

Dzieki, a coz to jest RFE???

Napisano
Czesc Krysia,

Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze wiza K1 jest wystawiana tylko i wylacznie na Single Entry, prawda?

- wize otrzymam 20.12.2009 na 6 miesiecy (zalkladam ze expiration date bedzie 20.05.2010)

Czyli z punktu widzenia DoS i USCIS wszystko odbywa sie zgodnie z procedura. Wiza nie musi byc nadal wazna w dniu slubu i przy skladaniu wniosku o AOS? Dobrze to zrozumialem?

Bede bardzo wdzieczny za jakikolwiek feedback odnosnie mojego zagmatwanego pytania?

Pozdrawiam serdecznie

Albert

Masz 90 dni na zawarcie zwiazku malzenskiego, zalatwienie SSN i oczywiscie na wyslanie AOS i EAC! Lepiej robic wszystko na czas.

Napisano

- wize otrzymam 20.12.2009 na 6 miesiecy (zalkladam ze expiration date bedzie 20.05.2010)

Tak, tu jest tak samo jak z wiza turystyczna jednokrotnego wlotu osobno jest te 6 miesiecy i osobno czas jaki ci wbija na lotnisku

masz szesc miesiecy na wlot i prawdopodobnie mozesz wleciec na dzien przed wygasnienciem wizy

a na lotniku w USA dostajesz pieczatke na 90 dni

wiec w sumie masz 180+90-1=269 dni na wziecie slubu od wydania wizy

tak wiec mysle ze spokojnie mozesz planowac slub na czerwiec

Zadzwon do ambasady jesli sie chcesz upewnic

Napisano
Dzieki, a coz to jest RFE???

Request for evidence, czyli jak cos zle wypelnione wysla ci info na temat tego co potrzebuja, a ty musisz to odeslac jak najszybciej, podobnie jak czegos brakuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...