greczynka70 Napisano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2009 Dzieki za info wlasnie wyslalam to DS-230 1 czesc,a te ktore ty wymieniasz tzn ds-156 i 156k oraz i-864 ze moge je wypisac na internecie i wydrukowac????,a co z lekarzem ?,dlaczego nic mi nie przyslali jezeli chodzi o lekarza?????,a tu znalazlam cos takiego-"W przypadku wiz narzeczeńskich gwarancje finansowe na formularzu I-864 nie są wymagane",czy to prawda??
martusia20 Napisano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2009 Jesli chodzi o lekarza, to przysla ci info w nastepnym pakiecie, a co do gwarancji finansowych, to musisz miec ze soba na wizycie w ambasadzie wypelniony i podpisany przez narzeczonego formularz I-134, a nie I-864.
Saka Napisano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2009 Tfu przepraszam za wprowadzanie w blad, oczywiscie I-134. Wezwanie do lekarza dostaniesz chyba po odeslaniu pierwszego pakietu, badz po ustaleniu juz terminu interview. Dokladnie nie pamietam Gromadz wymagane dokumenty, link do lekarzy byl w tym watku, wiec mozesz poczytac co i gdzie robia. Co do I-134 to pamietaj, ze wiele stron mowi o notarialnym poswiadczeniu podpisu, ale to sie odnosi do starego formularza.
greczynka70 Napisano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2009 Ufffffff,jakie to wszystko skomplikowane ,co do dokumentow to juz mam wszystko skompletowane,jest ok,ale ponawiam pytanko:ds-156 i 156k moge wypelnic na internecie i wydrukowac????,sorry ze tak marudze ale chce byc wszystkiego pewna pozdrawiaiam i dzieki....
Saka Napisano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2009 tak, tylko pamietaj ze 156k podpisujesz przed konsulem
sly6 Napisano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2009 No i nie uzywasz polskich liter w ds 156 tzn jak ł,ś
greczynka70 Napisano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2009 sly6 bardzo ci dziekuje za wszystkie info wazne,wielkie dzieki.......
Mloda88 Napisano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2009 Jak juz wczesniej wspomnialam 17 grudnia mam rozmowe w ambasadzie. Wiekszosc potrzebnych dokumentow juz mam, ale zastanawiam sie czy mam wystarczajaco "proof of ongoing relationship". ROzmawiam z narzeczonym pare razy w tygodniu na Skype, wieczorami po jego powrocie z pracy zamienimy pare slow na gadu gadu, a w ciagu dnia wysyla mi mnostwo wiadomosci na maila ze swojego telefonu komorkowego. Chce wiec wydrukowac historie ze SKype, Gadu Gadu i maila, ale zastanawiam sie czy wystarczy samo to ze bedzie napisane od kogo wiadomosc, kiedy wyslana itd czy moze lepiej dolaczyc pare calych rozmow z np Gadu gadu? Jak dostaje wiadomosci z komorki na maila to czesc wiadomosci wyswietla sie juz na stronie glownej wiec chyba to wystarczy? Data i nr nadawcy rowniez sa wyswietlone. Nie rozmawiamy ze soba przez telefon, skoro mozemy przez skype nie bedziemy mieli wiec zadnych "oficjalnych" informacji, ze komunikujemy sie. Tylko to co ja wydrukuje z histori roznych aplikacji, z ktorych korzystamy. Czy to moze byc problemem? Poza tym wywolalam ok 50 wspolnych zdjec. Narzeczony we wrzesniu byl w Polsce na okolo 2 tygodnie, jedyne co mam potwierdzajace to, to wiadomosc, ktora dostal na maila z informacjami o jego locie itd nie wiem wiec czy to wystarczajacy dowod na to, ze byl w Polsce we wrzesniu (chociaz mam wspolne zdjecia z wesela jego brata i paru rodzinnych imprez oraz wspolne z jego i moimi rodzicami robione w trakcie jego pobytu w Pl). Stresuje sie bardzo, chociaz moze niepotrzebnie. Czy to wszystko wystarczy na "proof of ongoing relationship"??
KW Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Czy to wszystko wystarczy na "proof of ongoing relationship"?? starczy starczy, zazwyczaj sie nie pytaja nic zdjecia wloz do albumu, pierscionek jak masz na reke i umiech na twarzy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.