Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

JLG- czy sie opłaca? bilet na 2 tyg liniami LOT jest w cenie 4200 zł! a Luthansa 3400zł. masz juz odpowiedź. walizki zdaje w krakowie odbieram w newarku.

Lot nie ma już bezpośrednich lotów a przede wszytkim nie lata już do Newarku, a mnie tylko taki lot interesuje...

JLG- czy sie opłaca? bilet na 2 tyg liniami LOT jest w cenie 4200 zł! a Luthansa 3400zł. masz juz odpowiedź. walizki zdaje w krakowie odbieram w newarku.

Lot nie ma już bezpośrednich lotów a przede wszytkim nie lata już do Newarku, a mnie tylko taki lot interesuje...

Czy ktoś ktoś ma taki lot skomplikowany jak mój?

Napisano

No teraz to dałeś... LOT nie lata do EWR (Newarku) ale do JFK (Nowy Jork) i ORD (Chicago) loty nadal są bezpośrednie.

Co do ceny to bez promocji w każdej linii jest wysoka, ale wystarczy znaleźć promocję. W LOT ostatnio w szalonej środzie Chicago było za 1800 w obie strony.

Napisano

LOT nie lata do EWR (Newarku) ale do JFK (Nowy Jork)

Przecież napisała, że tylko na EWR ją interesuje. JFK jest przecież w innym stanie. ;P

A na serio, Kraków-Franfurkt-Londyn-Newark? LH do bezpośrednio do EWR już nie lata? :\ Dobrze, że nie KRK-FRA-WAW-LHR-EWR

Napisano

Lecę 8 sierpnia Kraków-Frankfurt-Philadelphia-San Francisco :D Dwie przesiadki! Ale za to trzy starty, które uwielbiam ;)

Wracam 23 września San Francisco-Charlotte-Frankfurt-Kraków. W sumie w jedną stronę 24h podróży, w drugą 20h. Ale na czasie mi nie zależy, chciałam lecieć z Krakowa a nie z Warszawy no i cena grała rolę. Bilety mi się udało dorwać za 3600 zł w obie strony plus 100 zł prowizji dla biura, ale przynajmniej mam pewność, że mam wszystko na jednym bilecie, a nie kupowane oddzielnie, więc jak coś mi ucieknie (choć nie powinno - mam 3-4 h na przesiadki, szczególnie w Philadelphi to było istotne, bo tam mam "port of entry"), to nie będzie wtopy.

Już się nie mogę doczekać :D Nigdy w życiu nie leciałam tak daleko.

Napisano

dokładnie LOTem tylko przez Warwasze do JFK (Nowy Jork)...

Newark inny stan...:(

Lot bezposredni czyli bzy pryesiadki.. nie ma ju BEZPOŚREDNIEGO.
ok. 4 lata temu leciałam Rzeszów-Newark,- i to był bezposredni. teraz lotem przez warszawe do JFK- z tego co się dowiedziałam. LOT już ponad rok nie lata do Newarku.

Napisano

dokładnie LOTem tylko przez Warwasze do JFK (Nowy Jork)...

Newark inny stan...:(

Zdajesz sobie sprawę, że JFK jest oddalone od EWR o 36 mil co daje mniej niż godzinę drogi samochodem? :-)

Napisano

LOT lata bezpośrednio z Polski do Nowego Jorku.

Co prawda tylko z Warszawy, ale lata.

I to się nazywa lot bezpośredni :) Nawet jeśli dla Ciebie osobiście nie jest to lot bezpośredni, bo jeszcze musisz dojechać/dolecieć do Warszawy :)

Napisano

Poszukuję osoby która w najbliższym czasie będzie leciała do Chicago.
Chciałbym podać okulary siostrze, była w Polsce, przy okazji zrobiła (zamówiła) okulary ale "przez przypadek" pomylili terminy kiedy moga je zrobić, tak więc ona wróciła do USA a okulary zostały.
Nie chciałbym wysyłać pocztą ale jak będę zmuszony to i tak będzie.
Proszę o kontakt na PW, warunki do ustalenia.

Dobrze by było aby osoba wylatująca była z okolic: Lublin, Janów Lubelski, Stalowa Wola, Rzeszów lub inne miejscowości na trasie Lublin-Stalowa Wola.
Jeżeli ktoś się znajdzie kto bedzie mógł pomóc to super.

Napisano

W koncu paszport z wiza w reku, bilet kupiony

Lece 9 sierpnia, wrszawa - jfk (LOT) o godz. 13, nastepnie 5 godzin czekania na nastepny lot z jfk do washington dc (american airlines)

Ktos jeszcze leci tego samego dnia?