rafaelloo Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2010 Z Polski smrod wszedzie dotrze. Nawet na te forum. Dobrze ze juz tam nie jestesmy.
sly6 Napisano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2010 co do tzw smrodu to za to sa inne podobne sprawy jak w Polsce,brak ufnosci-pomocy itd..chyba ze dobrze popadnie lub tez nie prosi sie o pomoc ... a co do tej sprawy,osoby sie wypowiedzial co o tym sadza i mysla \ i teraz jesli ktos sadzi ze to nie jest mozliwe niech poczyta na innych forach jak jest,niech tam sie spyta o ta sprawe,moze google cos pokaza
1986iza Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 wow.. wszyscy wiedza, ze nie dostaniesz waivera, ze nie masz szans na nic, ze masz 10-letni zakaz wjazdu itd. Dobrze by bylo zeby zanim ktokolwiek Cie osadzi, zeby ta osoba orientowala sie w prawie imigracyjnym. I tutaj ja Ci powiem inaczej - Ty waivera nie potrzebujesz. Nie potrzebujesz waivera jesli nie miales wydanego nakazu wyjazdu z USA. Jesli miales nakaz wyjazdu - wtedy i owszem, waiver jest konieczny. Nie potrzebujesz waivera, bo byles na wizie J-1 i ta wiza nie ma okreslonego czasu wylotu - ot taki maly loop w prawie Nie masz zadnego 10 letniego bana na wlot do USA chyba, ze miales wydany nakaz wyjazdu. Jesli nie miales - nie masz bana, mimo, ze byles nielegalnie. Powodzenia. a wiesz może,co jeśli ktoś w międzyczasie był aresztowany i dostał reckless driving. Mam spotkanie z konsulem za 2tygodnie o zieloną kartę, wydaje mi się ,że w Kentucky Consular Center zweryfikowali by taką informację i nie zaprosili do ambasady. Ale jakieś 4 lata temu ubiegałam się o wizę turystyczną i niestety odmówili....
kzielu Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Odmowili ze wzgledu na co ? Jezeli ze wzgledu na brak zwiazkow z krajem - to nie ma problemu. Jak z innych powodow - to najprawdopodobniej beda.
sly6 Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 czasami KCC zaprasza na rozmowe a juz Konsul mowie NIE wez takie cos pod uwage idac na rozmowe,samo zaproszenie nie pokazuje nic,to Konsul wydaje wize
karina Napisano 6 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 a wiesz może,co jeśli ktoś w międzyczasie był aresztowany i dostał reckless driving. Mam spotkanie z konsulem za 2tygodnie o zieloną kartę, wydaje mi się ,że w Kentucky Consular Center zweryfikowali by taką informację i nie zaprosili do ambasady. Ale jakieś 4 lata temu ubiegałam się o wizę turystyczną i niestety odmówili.... Kentucky nie ma nic wspolnego z zaproszeniem do konsula - Kentucky PRZYGOTOWUJE dokumenty i uzupelnia rozne informacje pod katem wizyty w ambasadzie - prawnie kazda decyzje podejmuje konsul. Kentucky "wylapuje" Twoja historie, sprawdza wiarygodnosc dokumentow, dokumenty dot. sponsorowania finansowego itp. Co do Twojej sprawy: trzeba by znac szczegoly aby cos podpowiedziec.
Asik79 Napisano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2015 Witajcie, a co w przypadku wizy H2B, sprawa nieco skomplikowana, otóżmój mąż dostał x lat temu h2b z adnotacją konkretnego miejsca pracy, do którego nigdy nie dotarł. trafił do zaprzyjaźnionej firmy gdzie przepracował 3 lata z ssn i płacąc podatki. w międzyczasie zaprzyjaźniona firma wystosowała wniosek o przedłużenie wizy, mój ówczesny narzeczony nie doczekał się odpowiedzi i wróciliśmy do Polski. ma 10-letni zakaz? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.