Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Wyslalam petycje I-130 na niezamezna corke ob. US.

Urzad imigracyjny powiadomil mnie, ze musze przeslac Akt Malzenstwa aby poswiadczyc zmiane nazwiska z panienskiego na nazwisko po mezu. Zamierzam takowy akt wyciagnac z Urzedu Miasta.

Pytanie jest: czy ma to byc odpis skrocony aktu malzenstwa czy odpis zupelny.

Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

a gdzie szukalas odpowiedzi moze od tego zacznijmy?

mercer moze nic nie przyjsc ;) dowiedz sie w Ambasadzie co i jak :)

Przeoraszam Sly za pozna odp. dopiero co mialem szanse odwiedzic ponownie forum. Jak to moze nie przyjsc powiadomienie na zaproszenie na rozmowe ?? Wedlug biuletynu, o ile dobrze czytam, sa rozpatrywane sprawy z 2001 dla f4. Moja aplikacja byla skladana czerwiec /majq 2002

Mozecie ponownie podac konkretny nr tel do ambasady pod ktorym sprawdzają status sprawy? Jestam aktualnie za granicą korzystam z kiepskiego smartfona = meczarnia;)

Po zatelefonowaniu musze pidac nr SN sprawy ?

Napisano

Przeoraszam Sly za pozna odp. dopiero co mialem szanse odwiedzic ponownie forum. Jak to moze nie przyjsc powiadomienie na zaproszenie na rozmowe ?? Wedlug biuletynu, o ile dobrze czytam, sa rozpatrywane sprawy z 2001 dla f4. Moja aplikacja byla skladana czerwiec /majq 2002

Mozecie ponownie podac konkretny nr tel do ambasady pod ktorym sprawdzają status sprawy? Jestam aktualnie za granicą korzystam z kiepskiego smartfona = meczarnia;)

Po zatelefonowaniu musze pidac nr SN sprawy ?

Ambadada dopoki twoja PD nie jest Current z twoja sprawa nie ma nic wspólnego.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Otrzymałem ostatnio pismo choice of adress and agent. W jakim terminie musze je odesłać do NVC? Ile czasu bedzie trwał jeszcze proces od chwili obecnej?

Pozdrawiam

Ja dostałam choice of agent we wrześniu, odrazu wypełniłam,a sponsor zapłacił i po miesiącu dostałam kolejne informacje tzn. do zapłaty 230 $ ( właśnie nie wiem czmu tylko tyle, cały czas na forach czytam o 420$ ;p ). najlepiej z tego co czytam zrobić to jak najszybciej.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam ,

Mam pytanie w sumie do wszystkich którzy się orientują w temacie . Jaki jest mniej więcej czas od wysłania wszystkich dokumentów typu : zaświadczenie o niekaralności, odpis aktu urodzenia itd , do otrzymania zaproszenia na rozmowę z konsulem ( w ambasadzie w Warszawie )? i czy od dostania zaproszenia z ambasady oczekiwanie na rozmowę z konsulem jest długie ? czy zwykle waha się między tymi 30 a 90 dniami ( tak słyszałam ) czy to prawda ?

z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi .

Napisano

Czesc, dawno tutaj nie pisalem ale mam nową watpliwosc.

Po ponownym wyslaniu podania o gc, dostalem odpowiedz z data rozpoczecia 30 wrzesien.

Teraz sie zastanawiam czy zdazylem jeszcze na bezkolejkowy termin(current)?

Dzieki za odpowiedzz gory. Pozdrawiam