irma Napisano 27 Września 2013 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Witam, Wyslalam petycje I-130 na niezamezna corke ob. US. Urzad imigracyjny powiadomil mnie, ze musze przeslac Akt Malzenstwa aby poswiadczyc zmiane nazwiska z panienskiego na nazwisko po mezu. Zamierzam takowy akt wyciagnac z Urzedu Miasta. Pytanie jest: czy ma to byc odpis skrocony aktu malzenstwa czy odpis zupelny. Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj
mercer Napisano 30 Września 2013 Zgłoś Napisano 30 Września 2013 a gdzie szukalas odpowiedzi moze od tego zacznijmy? mercer moze nic nie przyjsc dowiedz sie w Ambasadzie co i jak Przeoraszam Sly za pozna odp. dopiero co mialem szanse odwiedzic ponownie forum. Jak to moze nie przyjsc powiadomienie na zaproszenie na rozmowe ?? Wedlug biuletynu, o ile dobrze czytam, sa rozpatrywane sprawy z 2001 dla f4. Moja aplikacja byla skladana czerwiec /majq 2002 Mozecie ponownie podac konkretny nr tel do ambasady pod ktorym sprawdzają status sprawy? Jestam aktualnie za granicą korzystam z kiepskiego smartfona = meczarnia;) Po zatelefonowaniu musze pidac nr SN sprawy ? Cytuj
sly6 Napisano 30 Września 2013 Zgłoś Napisano 30 Września 2013 +(48) (22) 625 10 42 - informacja telefoniczna - tylko na temat wiz imigracyjnych - Warszawa. Czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 14.00 - 16.00. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/kontakt.html Cytuj
kzielu Napisano 30 Września 2013 Zgłoś Napisano 30 Września 2013 Przeoraszam Sly za pozna odp. dopiero co mialem szanse odwiedzic ponownie forum. Jak to moze nie przyjsc powiadomienie na zaproszenie na rozmowe ?? Wedlug biuletynu, o ile dobrze czytam, sa rozpatrywane sprawy z 2001 dla f4. Moja aplikacja byla skladana czerwiec /majq 2002 Mozecie ponownie podac konkretny nr tel do ambasady pod ktorym sprawdzają status sprawy? Jestam aktualnie za granicą korzystam z kiepskiego smartfona = meczarnia;) Po zatelefonowaniu musze pidac nr SN sprawy ? Ambadada dopoki twoja PD nie jest Current z twoja sprawa nie ma nic wspólnego. Cytuj
mercer Napisano 30 Września 2013 Zgłoś Napisano 30 Września 2013 ok rozumiem teraz dzieki za odpowied i info Cytuj
speedway13 Napisano 10 Października 2013 Zgłoś Napisano 10 Października 2013 Witam Otrzymałem ostatnio pismo choice of adress and agent. W jakim terminie musze je odesłać do NVC? Ile czasu bedzie trwał jeszcze proces od chwili obecnej? Pozdrawiam Cytuj
yoacha123@wp.pl Napisano 18 Października 2013 Zgłoś Napisano 18 Października 2013 Witam Otrzymałem ostatnio pismo choice of adress and agent. W jakim terminie musze je odesłać do NVC? Ile czasu bedzie trwał jeszcze proces od chwili obecnej? Pozdrawiam Ja dostałam choice of agent we wrześniu, odrazu wypełniłam,a sponsor zapłacił i po miesiącu dostałam kolejne informacje tzn. do zapłaty 230 $ ( właśnie nie wiem czmu tylko tyle, cały czas na forach czytam o 420$ ;p ). najlepiej z tego co czytam zrobić to jak najszybciej. Pozdrawiam Cytuj
MII Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Witam , Mam pytanie w sumie do wszystkich którzy się orientują w temacie . Jaki jest mniej więcej czas od wysłania wszystkich dokumentów typu : zaświadczenie o niekaralności, odpis aktu urodzenia itd , do otrzymania zaproszenia na rozmowę z konsulem ( w ambasadzie w Warszawie )? i czy od dostania zaproszenia z ambasady oczekiwanie na rozmowę z konsulem jest długie ? czy zwykle waha się między tymi 30 a 90 dniami ( tak słyszałam ) czy to prawda ? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Cytuj
Macko28 Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Czesc, dawno tutaj nie pisalem ale mam nową watpliwosc. Po ponownym wyslaniu podania o gc, dostalem odpowiedz z data rozpoczecia 30 wrzesien. Teraz sie zastanawiam czy zdazylem jeszcze na bezkolejkowy termin(current)? Dzieki za odpowiedzz gory. Pozdrawiam Cytuj
tegu82 Napisano 21 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Witam czy relacje Kuzyn ,kuzynka ,Ciotka itp wchodzą w grę jeśli chodzi o sponsoring ? Czy tylko najblizsza rodzina dzięki z góry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi