truski27 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 ok ok bo zastanawiałam się czy konsul ma na myśli ten czas z wniosku wizowego który podałam czy ten czas na pieczątce już w US to dzięki a czy pytać mogą o zarobki siostry czy raczej stanowisko jej pracy wystarczy? bo zarobki to dość osobista sprawa że tak powiem ale wolę wiedzieć mniej więcej jakich pytań się spodziewać
Joanna30 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 A kto tam wie, o co Cię może zapytać konsul/urzędnik imigracyjny... Może zapytać, co robi siostra, ale może też zapytać, ile zarabia, że będzie ją stać, żeby Ciebie utrzymywać... Im więcej wiesz, tym lepiej dla Ciebie (wg mnie)
truski27 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 ok dziekuje w razie dalszych pytan bede pisać i szukać odpowiedzi tu też na forum:)
truski27 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 w moim przypadku osoby nie pracującej i nie studiującej mam kolejne pytanie wiadomo że chciałabym u siostry pobyć nawet miesiąc czy w tym wypadku pisać że chciałabym tam być miesiąc czy bezpieczniej podać termin dwa tygodnie a siedzieć ten miesiąc? czy też jak podam dwa tygodnie we wniosku to siedzieć te dwa tygodnie i nie dłużej ?
sly6 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 mozesz pisac o tym 1 miesiacu ..to nie jest za duzo.
truski27 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 ok , myślę też jak ich przekonać że wrócę do Polski bo na tym to polega ..
truski27 Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 zresztą co ma być to będzie nie martwie sie na zapas dadzą to dadzą nie to nie
Agu W. Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Dziś wypełniałam aplikację. Wszystko szło dobrze aż do momentu save - nie udało mi się ani razu a jak doszłam do końca i po sprawdzeniu danych pojawił się komunikat o potwierdzeniu - tak zrobiłam i nie udało mi się wydrukować, komp się zawiesił. Apolikację wypełniłam, miałam niezapisaną i bez wydruku ostatniej strony - potwierdzenia. Wiem już , że wpisałam Gdańsk zamiast województwo pomorskie. Czy mogę coś z tym zrobić? Poprawić tamtą? Wejść na nią jeszcze raz czy wypełnić drugą? Jak wydrukować potwierdzenie złożenia aplikacji? Szlag trafi z tymi komputerami. Doradźcie bo nie wiem czy mam wnosić opłatę.
Joanna30 Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Możesz wypełniać X wniosków, a przy umawianiu się na rozmowę z konsulem podać numer tego właściwego.
Agu W. Napisano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Dziękuję bardzo. Nawet zdenerwowałam się, bo za głupotę stracić szansę. NEVER!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.