wiater Napisano 15 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 Dnia 13.11.2018 o 22:19, sly6 napisał: Napisz później relacje Okej a potwierdzenie i wniosek ds160 musi być na kolorowo wydrukowany czy może być na czarno biało?
wiater Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 Żona dostała wizę, tylko nie powiedział na ile czasu. I teraz jak sprawdzić kiedy dostanie paszport z wiza? Odbiór miał być przez tnt
cee Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 Na stronie CGI będziesz widział czy wysłany czy nie. Na meila chyba nawet potwierdzenie o nadaniu powinno przyjść. W ciągu 5 dni roboczych paszport powinien być dostarczony.
sly6 Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 2 godziny temu, wiater napisał: Żona dostała wizę, tylko nie powiedział na ile czasu. I teraz jak sprawdzić kiedy dostanie paszport z wiza? Odbiór miał być przez tnt http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-passporttrack.asp#trackingoptions
Jikx Napisano 21 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Konto zakładam tylko aby podziękować i podzielić się doświadczeniami. Wizyta 21.11.2018 w Warszawie na 8:45 O godzinie 8:30 podszedłem pod kolejkę tylko z dokumentami i paszportem w koszulce (plecak zostawiłem na przeciwko konsulatu za 10 zł). Dokumenty i paszport przejrzał pan z ochrony i wysłał do okienka na zewnątrz, tam przerobili dokumenty wysłali do środka i znany tu wszystkim przebieg kontrola bezpieczeństwa, cel, odciski i do kolejki na rozmowę. Kolejka była na z 25 osób dwóch konsuli mieszało Polski i angielski jeden tylko angielski(do niego prosiła tylko tych co czuli się na siłach więc można było przeszkoczyć kolejkę. Młody konsul facet blondyn Pytania: W jakim celu? Gdzie? Widzę że pracuje pan w ... Co dokładnie pan robi Wiza przyznana albo miłego wyjazdu ( w momencie gdy schował paszport i dał mi ten papierek co dalej przestało domnie cokolwiek docierać. Tak jak tutaj polecano odpowiadałem na pytania krótko więc rozmowa trwała minutę max dwie, niektórych trochę męczył. O 8:55 byłem już na zewnątrz. Myślę że zwrócenie uwagi i oddanie osobie przede mną zgubionej czapki sprawiło że spojrzał na mnie milszym okiem
quarterback87 Napisano 21 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Gratulacje. A powiedz szczerze, post pisałeś pod wpływem emocji wyniesionych z ambasady, czy tłumaczyłeś z j.polskiego na j.polski w google translate?
agata038 Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 Wizyta w konsulacie w Krakowie. Przed konsulatem stała Pani, która pytała o imię i nazwisko i sprawdzała czy jesteś na liście, a później prosiła o potwierdzenie ds160. W środku czekanie w kolejce na rozmowę z konsulem jakieś 15 minut. Byliśmy w trójkę przy okienku i padły następujące pytania: Do kogo, na ile, gdzie, czym każdy z nas się zajmuje, ilu pracowników liczy pańska firma i to na tyle z pytań. Pani Konsul więcej klikała na klawiaturze niż z nami rozmawiała(Apropo, z ciekawości może ktoś z Was wie, co tak stukają w tą klawiaturę? :D) Na koniec "wiza przyznana, miłego pobytu" Rozmowa trwała jakieś 5 minut, a cały pobyt w konsulacie 30 minut.
everden Napisano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2019 Witam Ja co prawda siedziałam godzinę w wizach imigracyjnych, ale zaraz obok słyszałam/widziałam mnóstwo rozmów o B1/B2. W ciągu tej godziny prawie nikt nie odszedł z paszportem, większość miała banana na twarzy. Jednego pana tak zakręciło ze szczęścia, że zamiast wyjść z ambasady, chciał czekać ze mną do wiz rodzinnych Średni czas przy okienku konsula - 5' (z czego 1,5-2 schodziło na odciski). Najczęstsze pytania jakie słyszałam: - dokąd lot, - na jak długo, - do kogo, - jakie kraje pan/-i odwiedzała, - gdzie pan/i pracuje, - który raz w US, - kogo tam pan/-i ma. Większość mówiła pięknie po angielsku. Mnóstwo było osób rosyjskojęzycznych, z ros.paszportami. To był dobry dzień na wizy turystyczne, niestety tragiczny na imigracyjne. pozdr
Miszczo1212 Napisano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2019 Hej, bylem dzis w konsulacie w Krakowie i podziele się z wami moim doswiadczeniem. Konsulat bardzo maly, ciasno a ludzi bylo bardzo duzo. Otwarte byly 3 okienka do rozmowy a ja trafilem do milego Pana murzynka (przepraszam, jak kogos to urazilo ). Rozmawial ze mna lamanym polskim. Pytania: - w jakim celu - jak dlugo - czy sam czy z kims podrozuje - kiedy i gdzie ostatnio bylem na wakacjach poza europa ? Bylem w ZEA i Japonii a pan przygladal sie tym pieczatka chyba z minute potem znowu przegladal ciagle moje pieczatki z Turcji i xalozyl okulary zeby lepiej widziec ;D ale nie wiem o co chodzilo. Potem pisal ciagle cos w komputerze i w miedzyczasie zerkal na moje pieczatki w pszporcie. - i dlacZeggo aplikuje o wize w krakowie skoro jestem z Poznania .. i dostalem magiczna kartke a4 z paragrafem 221(g) i zabral mi paszport i ze mam czekax na mejla i do widzenia :/ Wytlumaczy mi ktos na czym polega ten paragraf? Moj znajomy mial to samo tylko , zw jemu przyznali wize a pozniej dostal paszport do domu wlasnie z ta kartka bez wizy i mi mowil, ze mial pytani o siostre i wize dostal. Ktos mial takie cos? Za wszelkie bledy ortograficzne przepraszam ale bardzo sie stresuje ta sytuacja. I dodam, ze ro byla moja 3 rozmowa i nie mialem zadnych pytan o to czy sie cos zmienilo w moim zyciu jak to tutaj czesto ludzie pisza, ze pada takie pytanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.