pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 nie znam sie na tym ale sądze ze nie ma szans zeby kazdego sprawdzili pod kątem więzi.Moze są jakies wyrywkowe kontrole (1 na 100 albo 1 na 1000) ale napewno nie ma szans zeby kazdego sprawdzili czy ty aby jestes jej kuzynem
Mata5 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 stresu troszkę jest. Ale w sumie nikogo tam nielagalnie nie mam. Pierwszy raz startuje po wize. Mam nadzieje, ze mi sie uda. "Zawsze wierne dzieci matki nadziei"
sly6 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Mata5 wlasnie na takich kuzynkach sie wpada a jak kto sprawdzic?wystarczy ze dana osoba komus cos wystawila i ten ktos wpadl na rozmowie,wychodzi pod czas rozmowy-zachowaniu ze cos nie gra a wtedy nie bedzie ze dostalam takie zaproszenie w Ambasadzie od wielu lat wiedza ze sie wstawia kuzynow,Wujkow-Ciotki a ten problem znam od wczesnych lat 90-tych no i sa tacy ze im sie udaje a sa tacy ze przez takie cos wpadaja a mogli by dostac wize za prawde..nikt nie lubi jak sie go robi w tzw trobe..bo jesli klamiesz o kuzynach to mozesz klamac o pobycie a wiesz jak ciezko potem dostac wize po raz kolejny,juz lepiej nie dostac wizy za male zwiazki z Polska niz za klamstwo. wiec moze przemysl takie cos jak przeczytalas,byla tutaj taka dziewczyna jak Francesca i Ona miala podobny dylemat,fakt dobrze pytania nie wyszly ale nie wziela i nie pisala ze leci do Wujka i wyszla z wiza.. TY myslisz ze do rodziny sie wpuszcza -daje wizy i takie osoby maja wieksze szanse?a i tutaj sie mylisz wiele osob wpisuje znajomych-przyjaciol lub tez ze do nikogo leca i dostaja wizy .. no ale zrobisz jak uwazasz,,ja wole mowic i pisac prawde . ps w tych 10% sa te tzw kuzyni-rodzina i chociaz ktos leci do osoby ktora jest legalnie ale wychodzi ze klamie wiec co,,wize nalezy dac za takie cos? '
pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 musisz myślec ze jak Ci nie dadzą to sie nic strasznego nie stanie bo jak bedziesz napalony jak szczerbaty na suchara to wyjdzie to w trakcie gadki z konsulem i moze byc ciezko
Mata5 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 tylko własnie mam ten plus, że ta kuzynka jest znajomą mojego sąsiada który jest tam nielegalnie i jestem pierwszą i narazie jedyną osobą, której ona wysłała zaproszenie. Więc może powołać się na nią ?
pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 z tego co tu wyczytałem z tego forum to zaproszenie nie robi na konsulu najmniejszego wrażenia. znacznie wazniejsze bedzie to jak sie zachowujesz tzn opanowanie , prawdomównośc i usmiech,i lepiej nad tym popracuj zamiast sie bawic w załatwianie zaproszen
sly6 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 tak jak napisalem jendym takie cos wyjdzie a innym juz nie i teraz czy warto na takie cos brac,mowic? dla mnie nie warto no ale kazdy ma swoja wole bo przy takiej sprawie tak sobie psuc samemu?
Mata5 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Sly6, Ty też radzisz żeby podczas rozmowy odpowiadać krótko, na temat i uśmiechać się ;?
sly6 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Mata5 oczywiscie za duzo nie mowic ale za to byc pewnym to co sie mowi dlatego tez ludzie wpadaja na rodzine bo sa pytania cos wiecej o rodzinie no i zamiast szybko cos powiedziec to ktos mysli aby dobrze wyszlo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.