sly6 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2011 wize to Ty dostajesz po rozmowie w Ambasadzie i z ta wiza zajawiasz sie na granicy .Tam sprawdzaja koperte oraz paszport z wiza i na tej podstawie dostaje sie pieczatke ,,potem oczekuje sie na numer SSN oraz GC..jesli nie przyjdzie SSN lub tez GC wtedy nalezy zobaczyc sie dzieje,,wiele razy na forum bylo pisane za ile takie cos moze przyjsc.. co do wpisania w ds 230 to zadzwon do dzialu wiz imigracyjnych i sie dowiedz jak wpisac kogos kto nie bedzie lecial do USA,,bo w ds 230 masz wpisac osoby ktore emigruja do USA..
Yabba Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 Pojawiły już się dane dotyczące DV-2013 Z Polski wpłynęło 85956 zgłoszeń. http://travel.state.gov/pdf/DV_Applicant_Entrants_by_Country_2007-2013.pdf
sly6 Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 jestem tylko ciekawy czy w dv 2006 byla podana liczba glownych aplikantow czy tez razem z zonami-mezami-dziecmi.. bo jak byla podana jako glowny aplikant to mamy znaczny spadek loteria,,a moze w przyszlym roku bedzie lepiej bo jak widac po linku to jak by dodac zony-mezow-dzieci to jest prawie 160 tys zgloszen
pacio177 Napisano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2011 ciekawe czy otrzymamy pełna pulę.Ukraincy maja niezłe parcie na szkło zeby zd***yć z kraju
rynr Napisano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2011 u nas jest słabo, bo mało kto wiedział o loterii a Ukraińcy nie mają dokąd uciec oprócz USA
sly6 Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2011 Ukraincy maja gdzie uciec,np Kanada jest Ich tam wiecej niz Polakow.
maciopa Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 Odnośnie Ukrainy - to poczytajcie dane z lat ubiegłych - masa wniosków była "illegible"... łagodnie ujmując... Szybka kalkulacja dała mi wynik 2.3% szansy dla ob. RP przy założeniu otrzymania pełnej, możliwej puli. (3.5 tys wiz / 150 tys osób ), jeśli założymy że losowane są tylko aplikacje to wynik ten rośnie do 4% (3.5 tys / 85 tys). Swoją drogą z państw UE to właśnie Polacy wysłali najwięcej wniosków. Sly - fajny miernik czasu, ja mam w komórce ustawiony przypominacz - codziennie rano po "budziku" wyświetla mi że pozostało xxx dni ;-D
pacio177 Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 14 panstw wysłało więcej zgłoszen od nas wiec nie ma szans na pełną pulę
rynr Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 Ukraincy maja gdzie uciec,np Kanada jest Ich tam wiecej niz Polakow. Rzeczywiście, ale chodziło mi o to, że nie mają takiego wyboru jak Polacy pacio177, nie wiadomo ilu Polaków zostanie wylosowanych, nie wiemy jak dokładnie działa algorytm losowania
rembrant Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 Zwróćcie uwagę na to, że w zamieszczonej tabeli "Entrants" nie zawsze jest większe od "Spouse & Children" jak to jest w przypadku Polski np. Papua New Gwinea, Qatar, Russia, Samoa itd. Więc wg mnie należy brać pod uwagę pozycję "Total" do liczenia prawdopodobieństwa. Chyba że algorytm przyznaje np. 50 % dla rodzin i 50 % dla singli Więc wydaje mi się, że to może wyglądać raczej tak: 159 943 - liczba zgłoszeń 3 500 - liczba przyznanych zielonych kart 2,19 % - prawdopodobieństwo wylosowania O ile zrozumiałem system losuje więcej szczęśliwców, dlatego procent ten będzie pewnie 2 razy większy (4,38%), gdyż część nie spełni wymogów w konsulacie. Także potem 50 % pewnie się nie załapie. Jeśli się mylę poprawcie mnie. Wie ktoś może od czego zależy pula przyznanych zielonych kart dla danego kraju?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.