sly6 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 a to musze sie szczegolow juz dowiedziec,,do tego wszystkie sprawy z Konsulatow ida do Warszawy a wiec czas oczekiwania bedzie dluzszy niz w swoim USC..
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 dobrze, że w tym roku nie wybieram się do Polski i nie muszę się stresować. Nie ma sie czym stresowac - polecialabys na tym co masz, tylko bilety musialabys wykupic na panienskie nazwisko.
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 a potem mozna aby nazwisko zmienic na bilecie
adka0401 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 czyli jak dostane AP to moge podrozowac ale bilet kupic na panienskie? 2 dni temu wyslalam dokumenty , myslicie ze dostane AP do polowy maja ?
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Nazwisko na paszporcie ma sie zgadzac z tym na bilecie. Dopoki nie zmienisz dokumentow, Twoja zmiana nazwiska nie jest nigdzie zarejestrowana ani nikogo specjalnie nie obchodzi. To jest generalnie Twoj problem jak sie chcesz podpisywac. AP do polowy maja raczej nie dostaniesz, mozesz zwiekszy swoje szanse robiac walk-in biometrics, ale szanse moim zdaniem niewielkie.
Nigella Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Hmm... może w takiej sytuacji, skoro mogę latać na stare nazwisko, nie ma sensu wymieniać polskiego paszportu tylko poczekać te "parę" lat na amerykański?
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Your choice. Nie widze powodu zeby tego zrobic...
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 jesli nie zglosisz pewnych spraw do USC to latasz na tym paszporcie co masz teraz jest nowe prawo paszportowe i po zgloszeniu w USC masz pewien okres czasu na wymiane paszportu ..
Nigella Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Panowie, zasialiście we mnie ziarno niepewności... czy mam w ogóle obowiązek zgłaszać cokolwiek w polskim USC skoro wyszłam za mąż w USA i akt z Polski nie będzie mi tu do niczego potrzebny? Czy muszę wyrabiać nowy paszport na nowe nazwisko skoro mogę rezerwować bilety na stare? Jedyna sytuacja jaka mi przychodzi do głowy z paszportem to taka, że wracam do USA i paszport jest na panieńskie, a zielona karta na nowe nazwisko - czy to może być problem?
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Panowie, zasialiście we mnie ziarno niepewności... czy mam w ogóle obowiązek zgłaszać cokolwiek w polskim USC skoro wyszłam za mąż w USA i akt z Polski nie będzie mi tu do niczego potrzebny? Czy muszę wyrabiać nowy paszport na nowe nazwisko skoro mogę rezerwować bilety na stare? Jedyna sytuacja jaka mi przychodzi do głowy z paszportem to taka, że wracam do USA i paszport jest na panieńskie, a zielona karta na nowe nazwisko - czy to może być problem? Moim zdaniem to nie - cos takiego zdarza sie co chwila...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.