Skocz do zawartości

Płatnosci Polska Karta

zieloo22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[quote name="andyopole" post="202207" timestamp="

Nie trzeba sie zloscic na te praktyki bo Banki w ten sposob pilnuja swoich i naszych pieniedzy...

E tam zloscic, mam wymówkę zeby korzystać z meza karty ;)

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No tak. Moja piekna tez wymyslila ze jej karta jest jej a moja jest nasza... <_<

Ano tak to działa w małżeństwie... Chyba wszyscy tak maja :)

Napisano

Co do tego ZIP codu, to ja na debetówce z BZWBK zawsze miałam problem w metrze w NYC. Jako ZIP code podawalam 99999 i przechodzilo, natomiast co ciekawe, byłam w stanie użyć tej karty w automacie tylko RAZ dziennie. Jak potem chcialam kupić bilet powrotny, to za cholere nie działało.

Napisano

Co do tego ZIP codu, to ja na debetówce z BZWBK zawsze miałam problem w metrze w NYC. Jako ZIP code podawalam 99999 i przechodzilo, natomiast co ciekawe, byłam w stanie użyć tej karty w automacie tylko RAZ dziennie. Jak potem chcialam kupić bilet powrotny, to za cholere nie działało.

Niektóre maszyny w metrze (w PATH też) są do licha. Mieszkam tu, podaję właściwy ZIP, maszyna karty metro nie wypluwa, ale na karcie kredytowej pojawia się obciążenie które po 24 godzinach znika.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kurcze to teraz ja się trochę przeraziłam. 3 lata temu używałam w Stanach karty dolarowej bzwbk. Wszędzie mi przechodziła,w sklepach, płatność za lot, hotel, wyjmowanie z bankomatu itp. Nawet z Polski robiłam zakupy w kilku sklepach przez internet. Zablokowali mi tylko raz na stronie Tommiego Hilfigera - raz przeszło a drugi raz już nie bo nie zgadzał się im adres z karty z podanym do wysyłki.

W Chicago zawsze karta działała na podpis, a jak pytali o zip code to podawałam zip code koleżanki u której mieszkałam a nie jakiś do karty.

Teraz czytam, że mogą być problemy. Chyba zadzwonię do banku przez wyjazdem żeby nie zostać na lodzie. Zawsze się tego boję :(

Raz w hotelu w Vegas zrozumiałam na recepcji, że mi blokują kartę na 3 000 $- dwa razy się jej pytałam bo myślałam, ze zle zrozumiałam. Musiałam przeżyć za kilka setek z gotówki a tyle chciałam nakupować :) Jak się póżniej okazało blokada była na 300 dolarów :D Świadomość, że jest się prawie bez kasy na drugim końcu świata jest okropna.

• 8 miesięcy później...
Napisano

W styczniu się wybieram do USA i z biegiem czasu nabieram przekonania ,że w US mają NAPRAWDE wszystko inne niż u nas. W kwestii kart – załatwiłem z moim bankiem (PKO BP) stworzenie subkonta walutowego oraz wydanie mi karty debetowej (wypukłej – z naciskiem żeby dzialała w USA) do tego konta walutowego. Nie ukrywam ,że miło by było jęsli mógłbym nią zarówno tam płacić kartą jak i również pobierać pieniądze z bankomatu, a już przynajmniej wypłacać pieniądze z bankomatu. Z całego wątku w tym temacie nie wynika jednoznacznie czy odpowiedź brzmi TAK czy nie, chciałbym się tego od Was dowiedzieć :) Poza tym, mam pytanie do wypłacania pieniędzy z bankomatu tą kartą, potrzebować będę mojego zwykłego PIN-u czy tego nieszczęsnego zip-code’u? I czy w tej drugiej sytuacji powinienem podać zip-code przypisany do mojej karty ( czyli polski)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...