Big Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2014 KaeR, a w jaki sposob banki "walcza" z kantorami, bo nie zauwazylem? Haneczka019 - 90% restauracji - miesiac temu.
KaeR Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2014 KaeR, a w jaki sposob banki "walcza" z kantorami, bo nie zauwazylem? http://tpt.to/a4ZFDFr
Big Napisano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Dzieki!!! Nie zdawalem sobie z tego sprawy...
Shaq Napisano 4 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 Ja mam konto w kantorze Alior i do tego kartę do subkonta USD. Kurs $ jest zawsze bardzo fajny w porównaniu z innymi i wygodnie się z tego korzysta. Wpłacam lub przelewam sobie złotówki, kupuje $ po atrakcyjnym kursie i od razu mam je na subkoncie USD - mogę korzystać z karty USD - nie mam przewalutowania ani innych opłat. Ja również zaopatrzyłem się w taką kartę, bo nie chcę brać całego cashu na wyjazd. Owszem, to 10 dni ale trochę zamierzam wydać a strach z gotówką wszędzie latać. W związku z tym pytania: 1) czy nie ma problemów z płatnością tą kartą (sklepy, stacje benzynowe, hotele, wypożyczalnie aut) 2) w jakich bankomatach wypłacać aby nie było prowizji (wiem o opłatach dla Alior ale słyszałem że loklane bankomaty również mogą coś pobrać) 3) o czym jeszcze powinienem wiedzieć?? Dziękuje.
Big Napisano 4 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 1. Sa problemy na stacjach - wskazana gotowka. 2. Chyba nie ma takowych. 3. Cash is king.
jkb Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 1) zalezy od stacji 2) mam debetowa w mBanku i np. w 5/3 bank wyplacalem kase bez prowizji 3) ja kasy nie nosze w ogole
kzielu Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 3) ja kasy nie nosze w ogole Ja rowniez. Porada z gotowka lekko bezsensowna, szczegolnie nikt na stacjach benzynowych (poza takimi co tankuja za piatke) nie placi gotowka - sam fakt tankowania bez wczesniejszego swipniecia karty w dystrybutorze jest podejrzany a teraz to juz chyba trzeba pre-pay zrobic w ogole...
Big Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 1) zalezy od stacji 2) mam debetowa w mBanku i np. w 5/3 bank wyplacalem kase bez prowizji 3) ja kasy nie nosze w ogole 1. W 99% przypadkow nie zalezy od stacji ani od stanu.2. Kase wyplacalem tylko pare razy i zawsze byla prowizja - amerykanska i PL. 3. Masz POLSKA karte i nie nosisz kasy w ogole? Gratuluje, ale znam tez takich asow w PL. Ja rowniez. Porada z gotowka lekko bezsensowna, szczegolnie nikt na stacjach benzynowych (poza takimi co tankuja za piatke) nie placi gotowka - sam fakt tankowania bez wczesniejszego swipniecia karty w dystrybutorze jest podejrzany a teraz to juz chyba trzeba pre-pay zrobic w ogole...Kzielu, nie, nie jest bezsensowna, a piszac to, mam wrazenie, ze masz niewielkie doswiadczenie w tym temacie.Ja przejechalem tylko jakies 80 000 mil po USA, wiec nie wiem, czy moge sie wypowiadac? Ale jesli tak, to powiem Tobie, ze w 99/100 przypadkow, dystrybutor NIE PRZYJMOWAL zadnej PL karty (mam 6 roznych). Nauczylo mnie to tego, ze najdalej po pierwszej probie ide prosto do kasy i robie pre-pay - zawsze gotowka, zeby bylo szybciej. Nie wiem wiec, co tu jest podejrzanego?
kzielu Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 Jakiś nieszczęśliwy jesteś - bo na moje 10 lat jeżdżenia na biznesowych wizach absolutnie nigdy nie zdarzyło mi się żeby mi polska kartę na stacji odrzuciło.
Big Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 Może zagraj w Lotto? Bo jak uczy lektura tego forum,to jest znany problem i dotyczy wielu. Oczywiście rozumiesz,że ja piszę o płaceniu w ⛽? A jeśli tak, to poproszę o sposób - w kwietniu znów wybieram się pojeździć po USA i chciałbym ułatwić sobie życie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.