przemo84 Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 ja czytalem ze najgorzej jak ktos ma fotki przerobione pdorobione z jakimis znakami szczegolnymi a tak to mysle z enie ma tragedi. jak myslsiz sly?
pablonh Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 Trzeba tylko pamiętać, że zdjęcie cyfrowe zawiera tzw informacje rozszerzone, z których można odczytać np datę wykonania zdjęcia, rodzaj aparatu którym je wykonano etc. Myślę, że te dane nie mają żadnego znaczenia ponieważ po pierwsze dają się modyfikować, a po drugie można mieć przecież błędnie ustawioną datę w aparacie czy na komputerze. Jedyna możliwość pewnego stwierdzenia, że zdjęcie jest starsze niż pół roku to porównanie go ze zdjęciami z poprzedniej edycji loterii i stwierdzenie, że dane zdjęcie jest tym samym, które wpłynęło rok wcześniej, chociaż osobiście nie wierzę, żeby to ktoś sprawdzał.
kzielu Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 Jeśli chodzi o instrukcję to jest jasna w tej materii: "Q:How recent must my photos be? a:Your photos must have been taken within 6 months of submitting your application and reflect your current appearance." ale każdy postępuje jak uważa. Trzeba tylko pamiętać, że zdjęcie cyfrowe zawiera tzw informacje rozszerzone, z których można odczytać np datę wykonania zdjęcia, rodzaj aparatu którym je wykonano etc. Nie mniej jednak IMHO - nikt aż tak głęboko nie sprawdza zdjęć. Ew. "zgrzyt" może nastąpić podczas przeszukania posiadanych przez USA baz danych (do których sami dokładamy dobrowolnie nasze pełne informacje). Usunięcie exifa ze zdjęcia to jakieś 3 sekundy... Btw - paranoja tutaj przekraca wszelkie granice...
truski27 Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 ja uzylam zdjecia z zeszlego roku. ja tez tylko zmenilam date we wlasciwosciach:)
ilya_ Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 Usunięcie exifa ze zdjęcia to jakieś 3 sekundy... Btw - paranoja tutaj przekraca wszelkie granice... e tam to samo sie zaczyna z tymi zdjeciami co w zeszlym roku...
mikun Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 e tam to samo sie zaczyna z tymi zdjeciami co w zeszlym roku... niestety... niech kazdy robi jak chce, jak ktos chce niech robi nowe jak nie to niech weźmie stare, albo zrobi sobie komorka nowe, do wyboru do koloru.... ważne zeby zdjęcie spełniało wymogi formalne ja użyje z zeszłego roku i koniec
agur_25 Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 do wizy turystycznej tez uzylam tego samego zdjecia z zeszlego roku, i nikt nie powiedzial ani slowa, a przeciez wysyla sie je rowniez w formie elektronicznej i tez maja mozliwosc tego sprawdzenia. doszlam do wniosku ze skoro w ciagu roku nic sie nie zmienilam to szkoda kasy.zreszta wydaje mi sie ze wzmianka o tym ze ma byc sprzed 6 miesiecy jest po to by ktos np w wieku 30 lat nie wysylal zdjecia z okresu matualnego bo tam akurat lepiej wyszedl a na aktualnych zdjeciach jest bardziej posuniety przez czas.no ale jak juz ktos wczesniej wspomnial kazdy niech zrobi jak chce
infinity Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 Witam . czy składać wniosek wizowy można kilka razy czy raz starczy ??Bo ja akurat złożyłem plus moja żona i analogicznie żona + ja . czy można jeszcze raz czy nie gra roli już ?
Joanna30 Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 Witam . czy składać wniosek wizowy można kilka razy czy raz starczy ??Bo ja akurat złożyłem plus moja żona i analogicznie żona + ja . czy można jeszcze raz czy nie gra roli już ? A instrukcja przed złożeniem przeczytana? Jeśli tak, to bardzo niedokładnie. A jeśli nie to wstyd. Jeśli chcecie się zdyskwalifikować, to złóżcie jeszcze i po kilka razy...
infinity Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Napisano 6 Października 2012 Joanno30 . Więc tak ja złożyłem wniosek + moja żona . a Kilka godzin później złożyła moja żona +ja , notabene nie informowałem żony że dodałem ją do wniosku tym bardziej ona mnie też nie poinformowała .czy coś źle zrobiłem ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.