ilya_ Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 no dzieciaczki słodkie do tego: http://img222.imageshack.us/img222/4342/92579668.jpg az korci aby dorobic dymek a w nim napis: "jaka kur...znów loteria ?"
koko1 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Witam Wysyłając zdjęcie w formularzu loterii w białym polu mam tylko odnośnik do jego lokalizacji w komputerze . Czy tak powinno być ? dzięki za info.
Sun Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 koko1 tak powinno być. Wszystko gra Dlatego najpierw lepiej sprawdzić sobie czy zdjęcie ma dobre parametry ( też na stronie ambasady)
maciopa Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 W tematyce zdjęć - jeśli ktoś z Warszawy i okolic chce mieć spokój duszy i pewność że zdjęcie(a), które wysyła odpowiadają standardom - polecam sprawdzony zakład fotograficzny (Foto Studio Elżbieta Straszkiewicz) Al. Niepodległości 156 (blisko stacji metro pole mokotowskie) - nie pomylić z Kodakiem który jest zaraz obok... Sprawdzone osobiście + naście osób. Zawsze wychodzę z założenia, że trzeba pewne sprawy powierzyć profesjonalistom, nawet jeśli, jak pisało parę osób na forum, zdjęcia nie są tak istotne, jak się wydają.
koko1 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Witam ponownie w temacie fotki Postąpiłem zgodnie z sugestią i na stronie Rządowej sprawdziłem foto . Są tam dwie zielone obwódki którymi można wykadrować zdjęcie , moje pytanie - czy zielony zewnętrzny owal obejmuje ucho męskiej głowy czy przecina je , czy może ucho znajduje się na zewnątrz zielonego owalu. Rozumiem że dziecka głowa tym samym rygorom podlega. Co ciekawe - po własnoręcznym wykadrowaniu zdjęcia zapisujemy go na własnym kompie .
koko1 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 c d kadrowania dla kobiecej twarzy - zielona zewnętrzna kreska ma przebiegać na granicy włosów i powietrza ?
Gość Violonczela Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Kochani..a jak u Was z angielskim...Czy intensywniej się uczycie..?, może jakieś fajne wskazówki..,bo jak wygramy..,to... Miłego dnia
radek82 Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Nie no chyba jakaś nadzwyczajna umiejętność podczas rozmowy z konsulem nie jest wymagana. Chyba wizę dostają ludzie naprawdę najróżniejsi. No ale tak mi się tylko wydaje. Za to rzeczywiście - na miejscu bez kogoś znajomego w Stanach i bez znajomości angielskiego byłoby pewnie ciężko. Choć może na miejscu będą i pomocni ludzie, np. rodacy na lotnisku...
maciopa Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 c d kadrowania dla kobiecej twarzy - zielona zewnętrzna kreska ma przebiegać na granicy włosów i powietrza ? W temacie zdjęć to już chyba wszystko zostało powiedziane, także to że wśród szczęśliwych wylosowanych są osoby, których zdjęcia budziły (w ich odczuciu) wątpliwości. Nie mniej jednak - głowa (z uszami) ma się mieścić pomiędzy obwódkami, włosy moga wystawać poza, ważne jest zachowanie proporcji i kompozycji zdjęcia z instrukcji.
sly6 Napisano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2012 radek to powodzenia w szukaniu takich dobrych i uczynnych osob sam musisz sobie dac rade w innym przypadku mozesz nie zle wpasc i zamiast raju bedzie tzw pieklo o potem powiesz ze dobrze ktos napisal ze Polak Polakowi wilkiem.. Nalezy sie uczyc jezyka jesli nawet na rozmowie moze nie byc potrzebny .. a co do nauki to kazdy ma swoje typy do nauki,moze byc przez internet,ksiazki-plyty,,kursy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.