Skocz do zawartości

Pierwsze Kroki W Usa .. (Emigracja) Do San Francisco

mariano85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No nic, słuchajcie na jednym z postów znalazłem takie coś " zaswiadczenie ze nie widnieje w rejestrze wykroczen drogowych w Polsce" przetlumaczone po angielsku. Potrzebne mi jest to do ubezpieczenia Wiec zadzwoniłem do taty proszac czy nie mógł by sie przejsc do urzedu gdzie wydaja prawko i mi to pobrac to zaoszczedze kupe kasy. Wiec poszedł i odsyłali go z jednego do drugiego urzedu był nawet na policji i powiedzieli mu że takich rzezcy nie wydają

gdzie takie cos moge dostać? ta osoba która to napisała juz od 2010r nie pojawiłą sie na forum a chciałem ją o to zapytać :/

Mariano, sprawdź ten link. Znazłem go na stronie Komendy Stołecznej: http://bip.ksp.policja.gov.pl/ksp/rejestry-i-ewidencje/248,Rejestry-i-ewidencje.html

To i chyba ja coś takiego będę musiał zrobić przed wyjazdem.

• Odpowiedzi 802
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mariano, sprawdź ten link. Znazłem go na stronie Komendy Stołecznej: http://bip.ksp.policja.gov.pl/ksp/rejestry-i-ewidencje/248,Rejestry-i-ewidencje.html

To i chyba ja coś takiego będę musiał zrobić przed wyjazdem.

Dzięki wielkie za link!! dzieki Sly6 za info

Co jest dziwne, mój tata był na policji pytał o taki dokument to mówili że to nie tu, że oni takich dokumentów nie wydają.... zbywali go, albo nie wiedzieli że takie cos mają :) Dzisiaj przekazałem mu ten link, wydrukował sobie i jutro ma z tym pojsc na policje.

CZy ten dokument moze byc wydany tylko w wawie? czy w kazdej stołeczne albo powiatowej komendzie? (jestem z okolic Lublina)

Napisano

Stoleczna masz jedna ;)

widze ze nie otrzymales odpowiedzi a moze ta odpowiedz jest w linku i tak

przeczytaj uwaznie paragraf 9 i nizej co pisze :)

Napisano
to co dzis udało mi sie znaleść najrozsądniejszego w State Farm

Liability - Bodily Injury / Property Damage $30,000/$60,000/$50,000 $261.64

Uninsured Motor Vehicle - Bodily Injury $30,000/$60,000 $24.18

Uninsured Motor Vehicle - Property Damage Included 7.73

Medical Payments $5,000 $34.09

Emergency Road Service Included $4.62

koszt $332 6mc

Radzicie coś zwiększyć? albo doać Comprehensive Deductible czy Collision Deductible ?

Napisano

Te kwoty na liability to trochę mało. Na autostradzie nie trudno spowodować szkody w kilku samochodach, odpukać. Moja dziewczyna zrobiła kuku dwóm na raz a były officemate czterem...

Napisano

Baw sie dobrze jak stukniesz jakis luksusowy samochod albo spowodujesz karambol na kilka pojazdow z tak niskim ubezpieczeniem. Zerknij na zrzuty ze strony ktore wkleilem wyzej.

Jezeli masz car loan to collision/comprehensive prawie na pewno trzeba bedzie brac, bo tak jest w warunkach umowy. Zazwyczaj tez podaja jaka moze byc maksymalna wysokosc deductible.

Napisano

Baw sie dobrze jak stukniesz jakis luksusowy samochod albo spowodujesz karambol na kilka pojazdow z tak niskim ubezpieczeniem. Zerknij na zrzuty ze strony ktore wkleilem wyzej.

Jezeli masz car loan to collision/comprehensive prawie na pewno trzeba bedzie brac, bo tak jest w warunkach umowy. Zazwyczaj tez podaja jaka moze byc maksymalna wysokosc deductible.

Z tego co mariano pisze, to za gotówkę będzie kupować, ale z $30K/60K liabilty, to tylko do sklepu po bułki i z powrotem. :)

Napisano

Macie racje, nie pomyslałem o autostradzie jak by w kolizji uczestniczył wiecej niz jeden samochód..

.jkb zapytam o ten sam Liability - Bodily Injury co Ty masz różnica w $ nie powinna byc bardzo dużo ale napewno to zwiększe!!

p.s. tak za gotówke bede kupował

ale z $30K/60K liabilty to tylko do sklepu po bułki i z powrotem. :)

hahahahahha :):):):):) RACJA!!!!! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...