mariano85 Napisano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 Dzieki za rady co do kart, jeszcze pomysle poczytam troche opini jak cos to dam wam znać.Rafal08 -tak Cytuj
mariano85 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2015 Fly 7 mowisz i masz https://www.youtube.com/channel/UCkXNnIXzqhhowxkPGYsTn8g/videos 1 Cytuj
SuperTraveller Napisano 25 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2015 Przestań wrzucać te filmiki bo w końcu pęknę z zazdrości! Cytuj
andyopole Napisano 25 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2015 I pomyslec ze te w miare szczuple i zgrabne dziewczyny za lat kilkanaście w większości będą brzydkimi, tłustymi kaszalotami. W coolerze zauwazylem buteke alkoholu, czy cale towarzystwo jest pełnoletnie, 21+? Cytuj
Poznań Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2015 Witam Wszystkich a szczególnie Mariano! Czytając Twoją opowieść, oglądając filmy ( wszystko chodzi na polskim youtube) o nowym życiu w USA już nie mam tyle obaw co jeszcze parę dni temu:) 1 lipca odebrałam moją zieloną kartę, zdecydowałam się na kalifornie - palcem po mapie obrałam sobie cel - Palm Springs - i tak nigdzie nikogo nie znam wiec dlaczego nie tam, jest przynajmniej dużo możliwości pracy. Wiem że na początek trochę brat mi finansowo pomoże ale i tak nie mogę sobie tego wyobrazić. Planuję wylot we wrześniu ale biletów jeszcze nie mam, nadal pracuje i nie chcę firmy zostawić na lodzie nagłym odejściem. Co dziennie myślę jak mam tam rozpocząć - czy wysyłać resume ( którego nie umiem napisać, może ktoś mi pomoże?) już z polski czy roznosić na miejscu. Czy mój angielski jest wystarczający, gdzie znajdę mieszkanie, pracę, czy starczy mi pieniędzy na hotel itd? Pytań jest tak wiele że chyba głowa mi eksploduje ale wiem jedno że na pewno spróbuję i będę starała się poradzić sobie w tak pozytywny sposób jak Ty. Pozdrawiam Cytuj
sly6 Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2015 jest wiele napisane na forum jak pisac resume,tak samo wujek google wiele pomoze Mozesz wyslac z Polski i zaznaczyc kiedy bedziesz na miejscu,bedziesz miec pozwolenia na prace,numer SSN a jak nie wyjdzie to pozostaje na miejscu szukac i to na wiele sposob,od neta po chodzenie Cytuj
Fly 7 Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2015 Mariano mógł bys cos powiedziec o swojej pracy jak to na dzień dzisiejszy wygląda , jak z zarobkami i czy w ogóle da sie dobrze zyc z pracy mechanika na spokojnie . Wynajmujesz pokój czy całe mieszkanie ? Czy bez szkoły o profilu mechanika da radę cos znaleść konkretnego , znam sie na mechanice bo pracowałem wcześniej w tym zawodzie, aktualnie w PL pracuje jako Ratownik Medyczny i przy okazji czy orientuje sie ktos jak wygląda praca ratownika w californii czy jest szansa jako "świeży" w usa żeby dostać taka pracę ?? Pozdr Cytuj
sly6 Napisano 26 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2015 cos na temat pracy jako ratownik http://www.emsa.ca.gov/jobs a co do innych spraw to Mariano opisal swoja historie w tym temacie,jak z praca,gdzie teraz mieszka itd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi