Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I pomyslec ze te w miare szczuple i zgrabne dziewczyny za lat kilkanaście w większości będą brzydkimi, tłustymi kaszalotami.

W coolerze zauwazylem buteke alkoholu, czy cale towarzystwo jest pełnoletnie, 21+? :D

Napisano

Witam Wszystkich a szczególnie Mariano!

Czytając Twoją opowieść, oglądając filmy ( wszystko chodzi na polskim youtube) o nowym życiu w USA już nie mam tyle obaw co jeszcze parę dni temu:)

1 lipca odebrałam moją zieloną kartę, zdecydowałam się na kalifornie - palcem po mapie obrałam sobie cel - Palm Springs - i tak nigdzie nikogo nie znam wiec dlaczego nie tam, jest przynajmniej dużo możliwości pracy. Wiem że na początek trochę brat mi finansowo pomoże ale i tak nie mogę sobie tego wyobrazić. Planuję wylot we wrześniu ale biletów jeszcze nie mam, nadal pracuje i nie chcę firmy zostawić na lodzie nagłym odejściem. Co dziennie myślę jak mam tam rozpocząć - czy wysyłać resume ( którego nie umiem napisać, może ktoś mi pomoże?) już z polski czy roznosić na miejscu. Czy mój angielski jest wystarczający, gdzie znajdę mieszkanie, pracę, czy starczy mi pieniędzy na hotel itd?:)

Pytań jest tak wiele że chyba głowa mi eksploduje ale wiem jedno że na pewno spróbuję i będę starała się poradzić sobie w tak pozytywny sposób jak Ty.

Pozdrawiam

Napisano

jest wiele napisane na forum jak pisac resume,tak samo wujek google wiele pomoze :)

Mozesz wyslac z Polski i zaznaczyc kiedy bedziesz na miejscu,bedziesz miec pozwolenia na prace,numer SSN a jak nie wyjdzie to pozostaje na miejscu szukac i to na wiele sposob,od neta po chodzenie :)

Napisano

Mariano mógł bys cos powiedziec o swojej pracy jak to na dzień dzisiejszy wygląda , jak z zarobkami i czy w ogóle da sie dobrze zyc z pracy mechanika na spokojnie :) . Wynajmujesz pokój czy całe mieszkanie ? Czy bez szkoły o profilu mechanika da radę cos znaleść konkretnego , znam sie na mechanice bo pracowałem wcześniej w tym zawodzie, aktualnie w PL pracuje jako Ratownik Medyczny i przy okazji czy orientuje sie ktos jak wygląda praca ratownika w californii czy jest szansa jako "świeży" w usa żeby dostać taka pracę ??

Pozdr ;)