Jackie Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2017 38 minut temu, Łukasz90 napisał: Sam kiedyś sprawdzałem i niestety niewiele taniej ~100$ za paczkę do USA, tylko waga większa .Także też się nie bardzo opłaca :/ Za całkiem sporą paczkę morską Chicago - Kraków zapłaciłam niedawno niewiele ponad 25 dolarów.
Łukasz90 Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2017 Ja obliczałem taką na ok. 50kg (2 walizki): Polamer 95.36$ Polonez 108.20$
Jackie Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2017 21 minut temu, Łukasz90 napisał: Ja obliczałem taką na ok. 50kg (2 walizki): Polamer 95.36$ Polonez 108.20$ A to zwracam honor, moja paczka tyle nie ważyła choć była duża
MeganMarkle Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Ludzie, jakim cudem wam się udało spakować w jedną czy dwie walizki? Ja to mam od groma gratów, których nie wyobrażam sobie nie zabrać - dokumenty, pamiątki, zdjęcia rodzinne, biżuteria, zabawki dziecka, buty, pościel.... czy wy wszystko to wyrzuciliscie żeby kupić nowe w US? Pytam serio... takie rzeczy jak toster, grill elektryczny czy rower też zamierzam tutaj sprzedać przed wyjazdem, tak jak i samochód, ale nadal jest sporo rzeczy które chce zabrać i których nie da się wymienić na nowe - typu ulubiony kubek czy pamiątkowe zdjęcia czy album ślubny. O ciuchach nawet nie wspomnę
Gość Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Ja większość rzeczy kupiłam sobie na miejscu. Brałam mało ubrań więc jakieś pamiątki czy dokumenty spokojnie też się w walizkę zmieściły. Pościeli bym na pewno nie brała...
Łukasz90 Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Ja w przypadku ew. wylosowania robię tka samo ciuchy podobnej jak nie lepszej jakości , na dodatek tańsze.Także ubranie na 7 do max 14 dni ( na miejscu jest sporo miejskich pralni). Pamiątek nie mam w ogóle.Ewentualnie odżałuje na jedną wyżej opisaną paczkę . Jak nie mieścisz się za pierwszym razem to kiedyś jeszcze przyjedziesz do Polski , lecisz z pustą walizką a wracasz z pełną , nie musisz wszystkiego brać na jeden raz.
MeganMarkle Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Pewnie i przylece jeszcze odwiedzić rodzine, ale nie zamierzam zostawiać tu jakichś rzeczy po sobie i rodzinie bo i gdzie to trzymać? Mamie z domu graciarni robić nie chce, zreszta chce to wszystko zabrać... dziwie się tylko że tylko ja taki sentyment mam do swoich rzeczy a wy wszystko wyrzucacie i nowe kupujecie
ilon Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Hmm, ja jak sie przeprowadzalam to mialam 23 lata. Wiec jakos nie mialam zbytnio wielkiego dobytku
Gość Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Ja wyszłam z założenia że zaczynam nowe życie. Nie było sensu brać ze sobą swojego "starego" życia. Nie oklamujmy się, każdy przedmiot można odkupić. Zdjęcia dużo miejsca w walizce nie zajmują ale wszystko inne jest dość zbędne. Jak chcesz to zawsze możesz wysłać jakieś rupiecie pocztą.
Jackie Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 3 godziny temu, MeganMarkle napisał: Pewnie i przylece jeszcze odwiedzić rodzine, ale nie zamierzam zostawiać tu jakichś rzeczy po sobie i rodzinie bo i gdzie to trzymać? Mamie z domu graciarni robić nie chce, zreszta chce to wszystko zabrać... dziwie się tylko że tylko ja taki sentyment mam do swoich rzeczy a wy wszystko wyrzucacie i nowe kupujecie Cytat z Fight Club: "Things you own end up owning you"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.