Jackie Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 38 minut temu, Łukasz90 napisał: Sam kiedyś sprawdzałem i niestety niewiele taniej ~100$ za paczkę do USA, tylko waga większa .Także też się nie bardzo opłaca :/ Za całkiem sporą paczkę morską Chicago - Kraków zapłaciłam niedawno niewiele ponad 25 dolarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Ja obliczałem taką na ok. 50kg (2 walizki): Polamer 95.36$ Polonez 108.20$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 21 minut temu, Łukasz90 napisał: Ja obliczałem taką na ok. 50kg (2 walizki): Polamer 95.36$ Polonez 108.20$ A to zwracam honor, moja paczka tyle nie ważyła choć była duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Ludzie, jakim cudem wam się udało spakować w jedną czy dwie walizki? Ja to mam od groma gratów, których nie wyobrażam sobie nie zabrać - dokumenty, pamiątki, zdjęcia rodzinne, biżuteria, zabawki dziecka, buty, pościel.... czy wy wszystko to wyrzuciliscie żeby kupić nowe w US? Pytam serio... takie rzeczy jak toster, grill elektryczny czy rower też zamierzam tutaj sprzedać przed wyjazdem, tak jak i samochód, ale nadal jest sporo rzeczy które chce zabrać i których nie da się wymienić na nowe - typu ulubiony kubek czy pamiątkowe zdjęcia czy album ślubny. O ciuchach nawet nie wspomnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Ja większość rzeczy kupiłam sobie na miejscu. Brałam mało ubrań więc jakieś pamiątki czy dokumenty spokojnie też się w walizkę zmieściły. Pościeli bym na pewno nie brała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Ja w przypadku ew. wylosowania robię tka samo ciuchy podobnej jak nie lepszej jakości , na dodatek tańsze.Także ubranie na 7 do max 14 dni ( na miejscu jest sporo miejskich pralni). Pamiątek nie mam w ogóle.Ewentualnie odżałuje na jedną wyżej opisaną paczkę . Jak nie mieścisz się za pierwszym razem to kiedyś jeszcze przyjedziesz do Polski , lecisz z pustą walizką a wracasz z pełną , nie musisz wszystkiego brać na jeden raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Pewnie i przylece jeszcze odwiedzić rodzine, ale nie zamierzam zostawiać tu jakichś rzeczy po sobie i rodzinie bo i gdzie to trzymać? Mamie z domu graciarni robić nie chce, zreszta chce to wszystko zabrać... dziwie się tylko że tylko ja taki sentyment mam do swoich rzeczy a wy wszystko wyrzucacie i nowe kupujecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Hmm, ja jak sie przeprowadzalam to mialam 23 lata. Wiec jakos nie mialam zbytnio wielkiego dobytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Ja wyszłam z założenia że zaczynam nowe życie. Nie było sensu brać ze sobą swojego "starego" życia. Nie oklamujmy się, każdy przedmiot można odkupić. Zdjęcia dużo miejsca w walizce nie zajmują ale wszystko inne jest dość zbędne. Jak chcesz to zawsze możesz wysłać jakieś rupiecie pocztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2017 3 godziny temu, MeganMarkle napisał: Pewnie i przylece jeszcze odwiedzić rodzine, ale nie zamierzam zostawiać tu jakichś rzeczy po sobie i rodzinie bo i gdzie to trzymać? Mamie z domu graciarni robić nie chce, zreszta chce to wszystko zabrać... dziwie się tylko że tylko ja taki sentyment mam do swoich rzeczy a wy wszystko wyrzucacie i nowe kupujecie Cytat z Fight Club: "Things you own end up owning you" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.