Gość Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Dzieki, kzielu. No to bedziemy kombinowac tak, zeby sie wyrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 No i nareszcie pomału zaczynamy AoS. Ważność moich badan juz niestety minęła, jutro jedziemy do lekarza (na szczecie...tylko godzina jazdy ). I tu pytanie, jakie dokumenty mam ze soba zabrać? Przez telefon lekarz wspomniał o jakis papierach wizowych, ale maz niestety nie dopytał Na pewno karta ze szczepieniami z zeszłorocznych badan i forma I-693. Czy coś jeszcze trzeba brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nie wiem czy cos sie zmieniło ale ja miałam, ze sobą książeczkę zdrowia i I- 693. Lekarzowi przetlumaczylam co kiedy było i wpisał w formę. Jesli chodzi o odciski to wszystko zalezy od miejsca, niektóre szybko sie tym zajmują a niektórym zabiera consjmniej miesiąc aby wezwanie wysłać. Jak juz masz papier w ręku to postaraj sie przyjechać wcześniej, jesli nie sa zawaleni praca to nie bedzie problemu. Chyba 90% miejsc nie ma z tym problemu ale jest pare które trzymają sie konkretnej daty. Powodzonka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 No i po badaniu. 290$ w plecy Jedyne co ode mnie chcieli to karta szczepien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Wszystkie formy i Cover Letter sa just gotowe. Mam jeszcze ostatnie pytanie (wole byc pewna ) - czy na tym etapie wraz z petycja wysyla sie "dowody" na prawdziwosc malzenstwa? Czy to dopiero prezentuje sie na interview? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Jezeli robisz AOS z K-1, to generalnie akt malzenstwa, jakis bilet i zdjecie wystarczy. Jezeli robisz AOS z innej wizy, to tutaj zalaczasz wszelkie niezbedne dowody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Z wizy K1, oczywiscie Dzieki za szybka odpowiedz. Zdjecia sa pod reka, akt malzenstwa jest, dorzuce papiery ze wspolnego ubezpieczenia i wspolny zwrot podatku (tak na wszelki wypadek). I mam nadzieje, ze sam proces bedzie w miare szybki, byloby milo na jesien pojechac do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Mam nadzieje, ze moje posty nie beda uznane za spamy (jako ze ja tutaj ostatnio tylko pisze...) Maly update z AoSu. 21 kwietnia dostalismy NOA1, juz na 11 maja wyznaczono nam Biometrics. Wydaje mi sie, ze szybko! Na szczescie tez nie musimy jechac bardzo daleko, okolo godzinki drogi do Nashville. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 I kolejny update. Dostałam poczta informacje, ze mój wniosek o EAD został zaakceptowany. Oczywiście, status sprawy online w ogóle sie zmienił, a ja sledze codzienne Zakładam, ze sama karta przychodzi osobno od powiadomienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Zdecydowanie osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.