Skocz do zawartości

Aos I Kilka Pytań

Luko

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

• Odpowiedzi 468
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No i nareszcie pomału zaczynamy AoS. Ważność moich badan juz niestety minęła, jutro jedziemy do lekarza (na szczecie...tylko godzina jazdy :P ). I tu pytanie, jakie dokumenty mam ze soba zabrać? Przez telefon lekarz wspomniał o jakis papierach wizowych, ale maz niestety nie dopytał :P Na pewno karta ze szczepieniami z zeszłorocznych badan i forma I-693. Czy coś jeszcze trzeba brać?

Napisano

Nie wiem czy cos sie zmieniło ale ja miałam, ze sobą książeczkę zdrowia i I- 693. Lekarzowi przetlumaczylam co kiedy było i wpisał w formę.

Jesli chodzi o odciski to wszystko zalezy od miejsca, niektóre szybko sie tym zajmują a niektórym zabiera consjmniej miesiąc aby wezwanie wysłać. Jak juz masz papier w ręku to postaraj sie przyjechać wcześniej, jesli nie sa zawaleni praca to nie bedzie problemu. Chyba 90% miejsc nie ma z tym problemu ale jest pare które trzymają sie konkretnej daty. Powodzonka !

Napisano

No i po badaniu. 290$ w plecy :P Jedyne co ode mnie chcieli to karta szczepien.

Napisano

Wszystkie formy i Cover Letter sa just gotowe. Mam jeszcze ostatnie pytanie (wole byc pewna :)) - czy na tym etapie wraz z petycja wysyla sie "dowody" na prawdziwosc malzenstwa? Czy to dopiero prezentuje sie na interview?

Napisano

Jezeli robisz AOS z K-1, to generalnie akt malzenstwa, jakis bilet i zdjecie wystarczy. Jezeli robisz AOS z innej wizy, to tutaj zalaczasz wszelkie niezbedne dowody.

Napisano

Z wizy K1, oczywiscie :) Dzieki za szybka odpowiedz. Zdjecia sa pod reka, akt malzenstwa jest, dorzuce papiery ze wspolnego ubezpieczenia i wspolny zwrot podatku (tak na wszelki wypadek). I mam nadzieje, ze sam proces bedzie w miare szybki, byloby milo na jesien pojechac do Polski.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mam nadzieje, ze moje posty nie beda uznane za spamy (jako ze ja tutaj ostatnio tylko pisze...) :P Maly update z AoSu. 21 kwietnia dostalismy NOA1, juz na 11 maja wyznaczono nam Biometrics. Wydaje mi sie, ze szybko! Na szczescie tez nie musimy jechac bardzo daleko, okolo godzinki drogi do Nashville.

• 1 miesiąc później...
Napisano

I kolejny update. Dostałam poczta informacje, ze mój wniosek o EAD został zaakceptowany. Oczywiście, status sprawy online w ogóle sie zmienił, a ja sledze codzienne :P Zakładam, ze sama karta przychodzi osobno od powiadomienia?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...