ilon Napisano 10 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 Cześć wszystkim, mam takie pytanko, nad którym troche sie teraz głowie. Właśnie pomagam mamie wypełnić wniosek o wize turystyczną. Jesteśmy na pytaniu, o jakąkolwiek rodzinę w USA. I tutaj nie wiem co wpisać. Bo na dzień dzisiejszy to ja jestem w Polsce, czyli teoretycznie moja mama nie ma nikogo w USA, ale gdy umówię moją mamę na rozmowę to w konsulacie w trakcie trwania rozmowy ja już będę w USA na K1, bo lecę w sobotę. Gdyby o mnie chodziło to nie robiłabym problemu, ale mamy nie chce stresować. Jakieś pomysły?
ilon Napisano 10 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 No wlasnie tez mysle, zeby tak zrobic. A jak sie wkurze to wypelnie wszystkie aplikacje, a wysle je dopiero jak juz tam bede w przyszlym tygodniu, to wtedy bede 100% pewna. A przy zaznaczeniu mojego statusu rozumiem, że będę other / i dont know? Relative's StatusStatus tej osoby w USA. I na liście są:- U.S. CITIZEN - obywatel USA- U.S. LEGAL PERMANENT RESIDENT (LPR) - legalny rezydent (posiadacz zielonej karty)- NONIMMIGRANT - nie imigrant (np. turysta, pracownik na wizie pracowniczej)- OTHER/I DON'T KNOW - inny/nie wiem
yana Napisano 10 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 Cześć wszystkim, już sporo przeczytałam na temat ubiegania się o wizę, ale mam jeszcze pytanie. Jeżeli planujemy z chłopakiem dwutygodniowy wyjazd do NYC w sierpnie, kiedy najlepiej zacząć wypełniać wniosek? Np w lutym lub w czerwcu?
ilon Napisano 10 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 W czerwcu to troche pozno. Lepiej chyba miec wize wczesniej i kupic bilety taniej z pewnym wyprzedzeniem. Moja rodzinka przyjezdza do mnie w maju, no i juz zaczelismy skladac wnioski.
yana Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2015 Dziękuję bardzo z odpowiedź!Jeszcze wtedy mam pytania: jestem z Białorusi, studiuję na 2 roku na SGHu, mam mniej więcej 6 wiz polskich nacjonalnych na podstawie których podróżuję. Jak trzeba udowodnić, że zwiedziłam 10 krajów europejskich w ciągu roku? Czy nie raczej nie trzeba żadnych zaświadczeń? Gdy pracowałam latem na umowie zlecenie, ale nie mam tej umowy, lepiej będzie napisać o tym we wniosku czy nie?
zielonywkarty Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2015 nikt Cie raczej nie bedzie pytal o umowy bo i po co je wertowac. jak pracowales na czarno to lepiej sie nie przyznawac. paszport wystarczy jesli w zadnym z tych krajow nie byles dluzej niz 6 miesiecy. bo wtedy to chyba trzeba zaswiadczenie o niekaralnosci. chyba ze pomylilo mi sie z wiza pracownicza do kanady
ilon Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2015 Jak trzeba udowodnić, że zwiedziłam 10 krajów europejskich w ciągu roku? Czy nie raczej nie trzeba żadnych zaświadczeń? A trzeba gdziekolwiek udowadniac, ze sie zwiedzilo tyle krajow? Jak ja wczoraj wypelnialam to bylo tylko pytanie o kraje, w ktorych bylo sie na przestrzeni ostatnich 5 lat i jesli dobrze pamietam to pytanie pojawialo sie tylko dla mezczyzn. ;>
yana Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2015 Czytałam, że konsul może o tym zapytać, dlatego dowiaduję się
Sweet Napisano 1 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2016 witam wypelniam wlasnie DS-160 dla siebie i meza. Ja - wiza L1, dla meza wiza L-2 i mam kilka pytan: 1) w sekcji "US point of contact" dla siebie wpisuje osobe z firmy w USA i nazwe firmy oraz jako relationship zaznaczam ze jest to dla mnie US petitioner. czy tak samo mam wpisac dla meza? 2) poprzedni pracodawca - czy jesli od 7 lat pracuje w tej samej firmie to musze wpisywac poprzednich pracodawcow? widze ze tam jest napisane zeby wpisac tylko poprzednich 5 lat, ale tak dla pewnosci wole zapytac dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.